Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí celozrnné housky

Hodnocení receptu je 4,3 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Montanka Montanka

Náročný

Suroviny

Porce: 12 ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 487 kJ /
2 267 kcal
Bílkoviny65,22 g
Tuky53,62 g
Vláknina20,86 g
Cholesterol 8 mg
Sodík 6,47 g
Sůl16,13 g
Sacharidy370,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: z droždí, trochy mléka, cukru uděláme kvásek. Necháme patřičně vzejít. Krok 2: Mouky v míse promícháme se solí a semínky, přidáme olej, kvásek a zbylé tekutiny. Vypracumeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout. (cca 1h) Krok 3: Z těsta tvoříme bochánky, klademe na plech vyložený pečícím papírem. Povrch lehce nařízneme nožem do kříže. Potřeme rozšlehaným vejcem a necháme ještě asi 5 minut na plechu nakynout. Krok 4: Pečeme v předehčáté troubě při 180° cca 20 minut dozlatova.

Zveřejněno 30. 8. 2012

Poznámka autorky Montanka

Houstičky jsem dělala ve velikosti asi jako kaiserky - hotové po cca 65g gramech.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí celozrnné housky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lXj1

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí celozrnné housky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lXj1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

"Celozrnné" recepty mám moc ráda :-) proto jsem nakoukla i na tento. Zajímalo by mě, jestli ho někdo kromě autorky vyzkoušel, za mě je tam velmi málo tekutin. Polovina mouky je celozrnná, ta hodně saje, hrst lněných semínek si také část tekutiny vezme....těsto musí být velmi tuhé.
A už kdysi dávno se říkávalo, že tuhá těsta vyhánějí pekaře z města :-D

Jednoduchý recept, rychlý. Vyzkoušela jsem, jen jsem z nich zapletla pletýnky. Jen jsem je udělala částečně z chlebové mouky a přidala osmaženou cibulku a na kostičky uzený. Jsou krásně vláčné, výborné s čerstvým máslem....beru si i zítra do práce :-)):yes:

Dana:
Já jsem dělala z poloviční dávky .. a 1 jsem si uchránila na druhý den na svačinu ... a byla výborná ...
takže i ten druhý den byly taky moc dobré .. nebyly vůbec tuhé ... jako když máte den starý rohlík ...

recept vyzkouším:yes::-D chtěla jsem se zeptat, jak jsou jedlé druhý den, ale teď mě napadlo, že stejně do druhého dne nebudou, ale jestli víš, prosím sděl :-D díky

Povedené:-K+7:yes:

ty jsou pArádní:yes::yes:, už jsem si vytiskla receptík a nejbližžší době zkusím :-p;-)

Jéé, asi si ukousnu z monitoru!:-)):yes:

Montanko, máš je moc pěkné, škoda, že já tohle neumím. :yes::yes::-)):-K

o víkendu je udělám, mňámka:)

Tématické fráze:
domaci housky, domácí celozrnné housky, celozrnné housky, domácí housky z celozrnné mouky, recept na domácí housky celozrnné, housky z kvásku, domácí housky z kvásku, celozrné housky, domácí celozrnné kaiserky, domácí houstky, celozrnné housky z kvásku, celozrnné housky recept, domácí žemle, recept na domácí housky, domácí celozrnná houska, domácí housky celozrnné, vonavé domácí rohlíky a housky jako malované, celozrnné domácí housky z kvasku, domácí houska z polohrubé mouky, domácí celozrnné housky z kvasku

Suroviny:
voda, mléko, sůl, cukr, olej, mouka celozrnna pšeničná, mouka polohrubá, mouka hladká, droždí, semínka lněná, semínka slunečnicová, vejce

Přidat fotografie receptu