Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční bezinkové víno

Příprava domácího vína není složitá a zvládnou ji i úplní začátečníci. Lahodné bezinkové víno podle našeho receptu můžete podávat při štědrovečerní večeři nebo jím pohostit návštěvu. Uvidíte, že rodina jej bude vyžadovat každoročně.

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mary69 mary69

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie39 974 kJ /
9 555 kcal
Bílkoviny31,50 g
Tuky16,50 g
Vláknina124,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 54 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy2 258,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bezové kuličky (otrhané vidličkou) dáme na 15 minut vařit do vody. Jakmile voda začne vřít, přidáme koření a vaříme dalších 15 minut. Krok 2: Pak scedíme, přisypeme 2 kg cukru a vaříme dalších 10 minut. Odstavíme a do vlažného přidáme droždí a necháme 24 hodin stát. Krok 3: Druhý den zamícháme a necháme dalších 24 hodin kvasit. Krok 4: Třetí den scedíme do 5-ti litrové láhve, převážeme plátýnkem a v teple necháme stát do Vánoc. Před svátky stáčíme do lahví.

Bezinkový likér s chutí kávy

Zveřejněno 2. 9. 2012

Poznámka autorky mary69

V loňském roce jsem ho dělala poprvé a vínko mělo úspěch. Letos už jsem byla upozorněna, abych na něj nezapomněla :-))

Fotky zatím nemám, snad až budu vyrábět

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční bezinkové víno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xpxv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční bezinkové víno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xpxv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, proč se bezové plody po vyvaření cedí a nechává se kvasit jen mošt. Nebylo by lepší nechat kvasit v demižónu i plody, jako u jiných vín?

:-*,ubrat cukr,jinak dobre z ruzneho lesniho ovoce

Vážení přátelé, už jsem to tady jednou říkala, ale je vidět, že ne každý čte příspěvky pozorně. Bezinkový plod se musí vařit, protože v syrovém stavu je pro člověka mírně jedovatý a má projímavé účinky, určitě by Vás postihl průjem. Ptáčatům to nevadí, ale nám lidem ano. Do vína již léta přidávám ušlechtilé kvasinky, dalo se sehnat "Portské", poslední roky dávám "Merlot". Na uvedené množství (viz recept výše) dávám 1,5 kg cukru. Můžete vynechat koření a dát dva vanilkové lusky. Recept jsem získala asi před 30ti roky od mé kolegyně, její manžel dělal vínečko každý rok a popíjel pravidelně, dožil se vysokého věku a bez léků. Letos jsme s manželem právě dnes dovařili a máme ho neuvěřitelných 150 litrů. U nás je letos špatná úroda a tak jsme si dojeli natrhat bezinky až do Kolína. Přeji Vám všem, ať se dílo podaří. :-)

Navir:Někdo dává opravdu droždí, mě osobně to s ním nechutná. Mám kamarádku ta dává droždí do každého vína. Taky ho tam pořád cítím, ale já bych droždí nevzala do úst ani za nic.

Já teda nevím, ale kvasnice :-? Opravdu :-? Někdo to dává do zákvasu na kořalku, ale to pak není k pití. I po přepálení jsou kvasnice cítit :-(

Slávka:Dobrý den, chtěl jsem se jen optat jak dlouho probíhá poslední doba kvašení, děkuji.

Slávka:

Loni jsem dělala víno podle tohoto receptu,nahradila jsem droždí ušlechtilými kvasinkami, měli jsme ho 50 l, bylo výborné, a jak říká Bibinka, jezdily návštěvy, všem moc chutnalo. Letos už obhlížím úrodu bezinek, kvasinky už mám (Merlot)a dokonce jsem si zakoupila i vinný extrakt od vinařské firmy. Dávám bodík.

Bezinkové víno nejlépe oprané bezinky na 1l 2,5l vody 1 kg cukru 1až 2 citrony, nebo kyselinu citronovou lžíci,svařit 10min po vychladnutí přidat viné kvasinky nebo rozvašený burčák, po týdnu scedit a vylisovat a do skleněného demižonu při teplotě kolem 20 stupnů nechat do vánoc pak přetočit do lahví případně kdo chce tak může při varu přidat koření ale není nutné ahoj a ať se povede:-?:-K

mě by moc zajimalo jestli uz nekdo delal toto vinko s vinnymi kvasinkami, drozdi mi moc nesedi:-)

Zrovna delam vinecko i liker, tak jsem zvedava jaky to bude mit uspech.:-O

Geretta:
Nejlíp teď v září, když jsou zralé bezinky ;-)

chtěl bych se zeptat jestli je možno použít 5 litrový demižon misto té lahve a použit na něho korkový uzavěr děkuji

Jak dlouho před vánoci se má začít s výrobou

Jarda z Nitry:
Opravdu přidávám jen kvasnice(droždí), ne vinné kvasinky:-)

JIKO 22@ SEZNAM.CZ:
Tak to přesně nevím, ale nyslím si, že aby se víno po dobu čekání nekazilo. :-S

Tématické fráze:
domácí bezinkové víno, bezové víno recept, bezove vino, bezinkové víno z květů, vino z bezinek, jak se dělá bezinkové víno, bezinkový burčák, špendlíkové víno, recept na bezove vino, vyroba bezinkoveho vina, vánoční víno, bezinkové domácí víno, víno z bezinkových květu, bezinkové recepty, domaci vino z bezinek, domaci bezove vino, bezinkovevino, psany recept na bezove vino, špendlíkové víno recept, vyroba vina z bezinek

Suroviny:
voda, pepř, koření nové koření, cukr, droždí

Přidat fotografie receptu