Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plzeňské vepřové

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

klarence

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 1

4

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 215 kJ /
1 485 kcal
Bílkoviny111,70 g
Tuky85,83 g
Vláknina11,72 g
Cholesterol 379 mg
Sodík 753 mg
Sůl1,30 g
Sacharidy53,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Chléb zbavíme kůrky, nakrájíme na malé kostičky dáme do misky a zalijeme ho pivem. Pivo se nasákne do chlebíku. Krok 2: Cibuli nakrájíme a osmahneme na sádle do růžova. Krok 3: Přidáme na kousky nakrájené maso, osmahneme, osolíme, zalejeme vývarem. Dusíme do měkka a v případě potřeby podléváme vřelou vodou či vývarem. Krok 4: Měkké maso vyndáme a do šťávy vložíme chléb namočený v pivu. Společně provaříme a poté procedíme. Nezahušťujeme, to udělá chléb. Krok 5: Vrátíme maso zpět a osolíme, opepříme dle sv= chuti.

Zveřejněno 4. 9. 2012

Poznámka autorky klarence

Nepřeháněla bych to s pivem, ať Vám to nezhořkne..

Příloha dle chuti, brambor, rýže či pečivo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plzeňské vepřové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zYpq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plzeňské vepřové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zYpq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Jana Remkova: jsem moc ráda, že Vám chutnalo.. Děkuji:-8

Kláro, i tvé jídlo se vařilo v Dětmarovicích Na statku a mělo veliký úspěch;-). Velký dík od kuchařky:-)

V náhodných receptech se mi ukázal tento recept. Říkám si, to je krásné foto, juknu tam... Nojo, zas dílna profesionálky!! Co jsem mohla čekat. Jinak já si myslím, že název Plzeňský je na místě. Vždyť snad každý občan naší matičky země si s pivem spojí právě krásné město Plzeň, ne? :-8

Mám ráda maso se šťávou!:-p:yes:

Iljusa: Ilčo, mám k podobným jídlům br. kaši nejraději - opsala jsem to od Pohlreicha. Nedávno jsem v restauraci prosila o změnu přílohy ke krkovičce na pivu - chtěla jsem právě kaši, číšník nejdřív divně koukal, kolegyně to zkusila taky a je to fakt chutná kombinace.:-p No a pak jsem koukala, že už se jim to objevilo na meníčku...:yes::-)
Klárko, jasně, že chutnalo.:-K

Eliza: Děkuji za foto a jsem moc ráda, že chutnalo :-8 nebo bude chutnat ;-)

Tento receptík jsem přehlédla, po přečtení se mi velmi líbí - Klárko v týdnu vyzkouším. Elizo - moc pěkná fotečka, která mne na receptík navnadila a díky ní jsem jej i přečetla, s tou br. kaší se mi to velmi :yes: líbí ;-)

Klárko, děkuji za bezvadný recept, moc jsme si všichni pochutnali. Posílám obrázky a velký bod.:yes::-K

Pocházím z Plzně, ale s takovýmto vepřovým gulášem jsem se tady ještě nikde nesetkala:-O;-). Pokud se ale považuje za plzeňské všechno, co so podlévá pivem, tak to pak jo:-D A po černém pivu by to zhořknout nemělo, obsahuje karamel a je nasládlé. Nesmí se ovšem podlévat plzeňskou 12 Prazdrojem;-):-!

Tématické fráze:
vepřové maso trhané pohlreich, plzenské vepřové maso, plzenské maso, plzeňská kýta, plzenské vepřové kostky, plzeňska krkovice, vepřová kýta podle pohlreicha, plzeňská vepřová plec, plzeňský vepřový plátek, plzeňské kostky, trhane veprove v receptech, top recepty plzenske vepřového masa, recepty vepřové, plzeňská vepřová krkovice nejlepší recepty, bratislavská vepřová kýta, plzeňské vepřové nudličky, plzeňská kuchařka, pohlreich hamburska kyta, vepřové nudličky plzeňské, vepřové maso podle pohlreicha

Suroviny:
plec vepřová, cibule, sádlo, chléb, pivo černé, vývar masový, sůl, pepř, kmín mletý

Přidat fotografie receptu