Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tatínkův "Všelék"

Chilli papričky naložené v tvrdém alkoholu jsou určené vyloženě pro fajnšmekry. Síla alkoholu vytáhne chuť a pálivost papriček a pokud vás trápí nějaký neduh, můžete se pokusit pomocí obou dvou složek této směsi ho zahnat.

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lilith-Isa Lilith-Isa

Snadný

Doba přípravy 5 min Doba přípravy: 5 min +:doba odležení

5 min (5 min příprava, +:doba odležení )

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Chilli papričky necháme vcelku, nebo zbavíme semínek. Krok 2: Nakrájíme tak, aby prošly hrdlem láhve. Krok 3: Chilli papričky vložené do láhve, zalijeme slivovicí. Necháme odležet v lednici, čím déle se louhuje, tím lépe.

TIP: Jak uložit chilli papričky na zimu

Zveřejněno 4. 9. 2012

Poznámka autorky Lilith-Isa

Pro slabší nátury, jako jsem já, stačí bohatě víčko a oslepnete :DD

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tatínkův "Všelék"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DWk6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tatínkův "Všelék"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DWk6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

Tatínkův všelék aneb jak se zbavit chřipky a při tom si zničit "pajšl" ...:-/

:-O:-O Tak to je síla :-D Ale v zimě v chřipkovém období a v nejhorším bych to asi taky zkusila :-)):-)) :yes::yes:

:yes: táta by si dal;-):-D:-D

:-))Do toho bych nešla:-Dale za odvahu a hezké foto bodíček dám;-):-))+7:yes:

Ivana Ch: myslivci jsou chlapi odvážný :-D:-D

Tak autor tohole ,,utrejchu,, zatím ještě žije :-)):-)) ale počítám stím že knám přestanou chodit návštěvy :-D:-D

Šárko, tak něco podobného měl můj taťka, asi před 40-ti lety, ale místo papriček tam byl česnek. Kdosi mu to poradil a kdo k nám přišel, hned musel ochutnat. Dodnes vidím vytřeštěné oči jednoho pana elektrikáře, který se táty ptal, zda autor toho "utrejchu" je ještě naživu:-O;-) Za tvůj +6:yes:
P.S. Kdo neví, co utrejch je, přikládám vysvětlení:
Utrejch, otrušík…starý název oxidu arsenitého. Je sice bezbavý, bez chuti a bez zápachu, ale za to se z něho udělá opravdu zle. Zvracení, průjem atd. Pokud to přežijete (umírá se na dehydrataci nebo blokádu ledvin) máte játra hin.

Tohle dělám už pěkně dlouho, hlavně pro naše myslivce, jasně že né v době kdy jdou na hon. Mooc jim to chutná. No to jsou holt chlapi.

:-Kpálivé papričky mám ráda,ale slivovici ani vodku nepiju.Takže to nechám raději vašim odvážlivcům.:yes:

Budu upřímná...ještě jsem nenašla odvahu to ochutnat :-)):-)) ale pár odvážlivců,včetně přítele to zkoušelo...ještě žijou teda:-D:-D

Lilith-Iso, něco takového, jedině na smrtelné posteli:-O-třeba by to probudilo k životu:-D:-)):-D

zabiják bacilů:-D:yes:.asi opravdu jen pro silné nátury

:-D:-D

jéé,z dálky mi to přišlo jako rybičky...:-D:-D:-D:yes:

Tématické fráze:
česnek ve slivovici, slivovice s cesnekem, co je utrejch, slivovice s chilli, utrejch, slivovice a česnek, všelék, chilli vodka recept, chilli slivovice, česnek ve vodce, slivovice s chili, chili papricky ve slivovici, otrušík, cesnek se slivovici, česnek a slivovice, slivovice s chilli na klouby, kucharka lilith isa, chilli ve slivovici, recept na utrejch, slivovice jako lek recepty

Suroviny:
slivovice, chilli paprika čerstvá

Přidat fotografie receptu