Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ostřejší zeleninové lečo

Hodnocení receptu je 4,4 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medmic

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 027 kJ /
1 441 kcal
Bílkoviny99,45 g
Tuky89,33 g
Vláknina11,88 g
Cholesterol 497 mg
Sodík 6,52 g
Sůl15,20 g
Sacharidy54,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špek si nakrájíme na malé kostičky. Krok 2: Cibuli oloupeme a taky nakrájíme na jemno. Krok 3: Omytá rajčata a papriky zbavené stopky a jadérek nakrájíme na kostky. Krok 4: Klobásu taktéž, i když tady krájení může být trochu jemnější. U výběru klobás se osvědčuje použít dvě dobře vyuzené měkčí klobásy a jednu výrazně ostřejší (například selská nebo čabajka) které mohou být suché. Krok 5: Na pánvi rozpustíme nakrájený špek, přidáme cibulku a za občasného promíchání vaříme až do sklovata. Krok 6: Přidáme obě klobásy, krátce je opražíme, pokrm na chvíli odstavíme z ohně a vmícháme sladkou papriku a čerstvě nadrcený pepř. Po promíchání dáme zpět na oheň, přidáme papriky, zamícháme a po chvilce přidáme také rajčata. Krok 7: Po opětovném zamíchání přikryjeme hrnec pokličkou, stáhneme oheň o dvě třetiny a vaříme přibližně patnáct minut. Krok 8: Poté jídlo ochutnáme, přidáme lžičku až dvě harissy (podle naší tolerance), osolíme a dodusíme do měkka. Podáváme s pečivem a máslem podle gusta.

Zveřejněno 6. 9. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostřejší zeleninové lečo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pLgQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostřejší zeleninové lečo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pLgQ

Marie

Komentáře (10)

Dělám stejně(jenom bez špeku),harissa tomu dává ještě lepší chuť:yes:

Harrisa je moc dobrá věc a zauzený špek takto připravované lečo chuťově jistí;-):-))Já místo práškové papriky přidávám trošku sladké chilli omáčky a to je také bašta:-*
Za príma jídlo další bodík:-p+6:yes:

BILKOVAI: Bez vajec je maďarský systém :) Špek používám pro zajištění, že tam bude i dost uzené chuti, prostě dnes ne vždy je garance fakt dobrých klobás.

Vaši přílohu někdy zkusím, ale je pravda, že já se můžu utlouct po leču s bílým chlebem a máslem

;-):-O:yes:

Kromě špeku dělám stejně a taky bez vajec. Já tam ještě přidávám chilli papričky a to má teprve říz:-O A já to miluju s uvařeným, pošťouchaným bramborem:-*:-*:-*Mňam. Musím si to udělat. Z domácích rajčat a paprik nemá lečo konkurenci:-p:yes:

To by u nás taky chutnalo, máme ostré jídlo moc rádi.:yes::yes::yes::-p

medmic::-D harrisa je gut:-D:yes::yes:

rebeka:
very gut...:-D...:yes:

U feferonek mám problém s dávkováním, zvlášť když mi rupnou. Pak zjišťuju, že nemám až tak azbestový krk jak se mi zdálo. :-)) Harissa je pro mně bezpečnější substitut, navíc má svůj specifický šmrnc.

líbí se mi to:yes::yes: ostré miluju, klíďo bych tam ještě vrzla feferonku:-8:-D:yes: +1;-):-)

Tématické fráze:
zeleninove leco, lečo jesenice, recepty na zeleninové lečo, varime leco, harrisa recept, pikantní zeleninová směs harrisa, priloha k leču, maďarské zeleninové lečo, zeleninové lečo s bramborem, recept lečo maďarské, dobré zeleninové lečo, ostré lečo, lečo - příloha, pikantní zeleninové lečo, zeleninové lečo pikantní, zeleninové léčo recept, recept zeleninove leco, www zeleninové lečo, lečo recept, domácí uzený špek recept

Suroviny:
rajče, paprika čerstvá bílá, cibule, klobása, špek, harissa, paprika sušená sladká, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu