Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík v pomalém hrnci

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Severinka Severinka

Snadný

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 240 min

240 min (240 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie257 kJ /
61 kcal
Bílkoviny2,40 g
Tuky0,16 g
Vláknina5,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso prošpikujeme, posolíme a posypeme mletým zázvorem. Krok 2: V nádobě pomalého hrnce si na trošce oleje orestujeme špek nakrájený na malé kostičky, pak dáme maso a necháme opéci ze všech stran. Přidáme snítky rozmarýnu. Zalijeme asi deckou vody (tak do 1/3 masa aby voda sahala), přidáme rozmačkaný česnek, cibuli nakrájenou na půlkolečka a houby, které jsme si namočili ve vodě. Zapneme na II. a na 4 hodiny. Krok 3: Asi 10 minut před koncem jsem maso vyndala na talíř a sosík zahustila asi dvěma lžícema polohrubé mouky, vrátila maso a nechala dovařit. Jako přílohu můžete dáti cokoliv - brambory, br. kašičku, br. knedlíček a nebo jako my dnes rýži.

Zveřejněno 9. 9. 2012

Poznámka autorky Severinka

Na zázvoru dělám maso už dlouho a to kterékoli, ať už hovězí kližku, vepřové plecko a nebo i kuřecí paličky no a dnes králíčka. Inspirovala jsem se VIP prostřeno, kde myslím paní Tomsová toto jídlo dělala a dle ní jsem přidala i houby, česnek a cibuli.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xp6g

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xp6g

Marie

Komentáře (13)

PH je výborný pomocník v kuchyni zejména v přípravě masa. To je z něj měkké a šťavnaté, výborné chuti, která se při teplotě kolem 90 stupňů Celsia nevylouhuje, jako při jiném způsobu vaření. Proto považuji zatahování masa na rozpáleném oleji za spíše škodlivou zbytečnost. Jinak se mi recept líbí.
Vyrobil jsem si k PH svislou jehlu, která mi pomáhá k úpravě okořeněných plátků masa ve stylu kebab, ale změklé maso neořezávám na tenké plátky, ale nechám vychladnout, aby bylo soudržnější, a pak je svisle nakrájím na cca 1,5cm široké hranolky, které v sáčku se zipem ukládám do mrazáku. Ty pak vkládám do různých polévek, omáček a sosů, připravovaných samostatně. Takové pokrmy jsou připraveny velmi rychle, odpadá doba potřebná k změknutí masa.

Povedený králíček, věřím, že z PH byl skvělý:-p:yes::-)

:yes::yes:

Také bych si králíka dala, pěkně masitého:-), ne ty vyzábliny z obchodu...:yes::yes::yes:+

Dala bych si králíka hned v této podobě, mňam:-K:yes:

Mňam:-p+7:yes:

hmmm králíka bych si dala,ale pěkně vypečeného:-)):-)):-)):-))

Sevi, pěkný receptík, králíčka já ráda, tak posílám bodík;-):-p:-K:yes:

no tééda:-O:-p:-p:yes::yes:

Nejsem majitelem PH a asi nikdy nebudu, možná někdy ke stáří:-D, ale králíčka bych si dala:-p:yes:

Bibinka:děkuji a můžeš použít jakékoliv masíko, jak jsem už v receptu napísala:-D:-D:-D

Sevíčku, mít králíčka, už zítra bych ho spáchala-ten recept. bude výborný z PH:-p Dávám ti 2.bod:yes:

Tak to musí být mňamka,taky jsem koukala na VIP prostřeno a líbil se mi králík na zázvoru,tak vyzkouším podle tebe v PH:-p:yes:

Tématické fráze:
králík z pomalého hrnce, pomali hrnec, peceny kralik v pomalém hrnci, králík na zelenině v pomalém hrnci, králík v jednom hrnci, pomalí hrnec recepty, králík v pomalého hrnce, králičí stehna v pomalém hrnci, prostřeno králík, kralik recepty, pomalé pečení králíka, kralik peceny v pomalem hrnci, recepty v pomalém hrnci, kralik vpomalem hrnci, maso na zázvoru vip prostřeno, peceni kralik v pomalem hrnci, králík na zelí v pomalém hrnci, pomaly hrnec a doba pečení králíka, recept na králíkách po alek hrnci, pomalý hrnec -králík

Suroviny:
stehno králičí, špek, sůl, zázvor mletý, rozmarýn, houby sušené, olej, voda, česnek, cibulka

Přidat fotografie receptu