Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celerové lívance

Lívance nemusí být jen sladkou záležitostí. Slyšeli jste někdy o celerových lívancích? Jemné zeleninové placičky jsou jednoduché a vyjdou na pár korun. Aromatická vůně celeru se během tepelné úpravy ztratí, a tak si je zamilují i děti.

Hodnocení receptu je 4,9 (56×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marta Marta

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 492 kJ /
1 074 kcal
Bílkoviny86,53 g
Tuky62,48 g
Vláknina24,30 g
Cholesterol 1,39 g
Sodík 2,51 g
Sůl5,92 g
Sacharidy29,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Syrový celer nastrouháme najemno, přidáme vejce rozšlehané v mléce, nasekanou pažitku a sýr. Vše smícháme dohromady, osolíme a okořeníme dle chuti. Krok 2: V lívanečníku na horkém oleji smažíme z obou stran malé placičky.

Jak smažit lívance

Zveřejněno 16. 10. 2008

Poznámka autorky Marta

Pokud je v lívanečníku méně oleje, tak jdou lívance hůře obracet. Jsou výborné, šťavnaté. Do těsta můžeme přidat nakrájený salám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celerové lívance

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkpW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celerové lívance

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkpW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

:yes: Super, moc dobré a jednouché :yes:

Dnes jsem pekla v troubě na 180°C 20 minut po jedné a 5 po druhé straně, jsou výborné. Do těsta jsem přidala sušené bylinky a pár lžic oleje, dala jsem jen 3 vejce, nedával mléko a celer napřed posolila a vymačkala.

Bahula::yes::yes::yes:

Úžasný recept :yes: chutné, lehce stravitelné a jednoduché :-))

Marta:Lívance byly výborné. Dala jsem si k nim česnekový dip :-p. Nemám jich takové nafouklé jako Ty, protože jsem měla pouze 100g sýru, ale na chuti to jistě nic nezměnilo:yes::yes::yes:

Tenhle recept mám už dlouho uložený, že ho vyzkouším. No, proč ne s vajíčky za 70 kč 10 kusů?:-(( Mne by šlak trefil!:-D

:-*Celerová dobrota:-pto můžu:yes:+:yes:

Taničko, jsem ráda, že lívance chutnaly. Vajec dávám skutečně pět, směs je řídší, zahušťuju podle potřeby dalším celerem nebo přistrouhám sýr:-)

Lívance jsem udělala, byly dobré, jen si nejsem jistá s tím množsvím ingrediencí, je to opravdu správně? Měla jsem jenom tři vejce a poměrne dost celeru, přesto bylo jídlo až příliš "vajíčkové", v podstatě spíš jako omeleta. Neumím si představit, že by tam mělo být vajec pět..???

Tak to nema chybu.. Zrovna se ucim jist celer :) a myslim, ze timhle zpusobem by to urcite slo:-D Posilam bod a zkusim...

už jsem to vyzkoušel,mooooc dobré,jen musím vychytat konzistenci.Zařadím to do jídelníčkua vyzkouším jestli k tomu hořčici,kečup čí křen,ale prostě je to dobrota.Dám bodík:-D:yes::yes::yes::-K

vyzkoušíme, vypadá to suprově :yes: bod :yes:

No Marti, kde jsi se zatoulala:-?Už jsem tě tu párkrát hledala a ty nikde a táááákovou dobu šmankote;-)Tak tě tu ráda vidím.:yes: No a lívance mi nějak utekly a přitom budou dost dobré. Dávám ti boda:yes:

myslela jsem tím spíš nějaký tvrdý sýr vhodný na strouhání (madeland, královský...);-):-)

Píšete že výraznější sýr je lepší.To znamená třeba nivu?

Janatko, náhodou vypadají dobře:yes:, děláš mi chutě, už jsme je dlouho neměli a díky za fotku;-)

Tak jsem je zkoušela včera.:-pPovedlo se to a byli dobré i dětem chutnaly.Nemám je takové jako ty,ale vůbec nám to nevadilo.Nevím čím to bylo.Já jsem celer natrouhala na hrubším stuhadle(nějak jsem přehlídla,že se to má najemno nastrouhat).Jinak opravdu super.:yes:

uz se mi sbihaji sliny,vypada to nadherne:-p:-p:-p

Václave, recept jsem kdysi dávno našla v jedné zeleninové kuchařce, takže není ode mě, ale kuchařka je z DONY, takže vlastně z Budějovic :-D:-D

Marto to je super a divím se že je to od nás jídlo. Vidím takový recept prvně od někoho od nás z jihu.Václav

Marti, ty fotky, jako by říkly, no...VEM SI!!!:-)):-D

hlavně si holky kupte o něco více sýra, když to mám řídké, tak si ho přistrouhám na zahuštění. Celer ještě pustí vodu, té si nevšímám a nabírám do lívanečníku jen to husté, občas se mi nějaký lívanec potrhá, ale nám to nevadí, jsou opravdu moc dobré (ale třeba si to myslím jenom já - zbožňuju celer :-D:-D).

jj, vyzkouším

vlastně to hned doplním

Vypadá to moc hezky, celer mám ráda, vyzkouším:-)

jo, určitě syrový, jíme s bramborem

Marto - celer je syrový ?

Tématické fráze:
recepty z celeru, celer recepty, celerové recepty, jídla z celeru recepty, celer recept, lívance recept, recepty celer, recept z celeru, recept celer, jídlo z celeru, jídla z celeru, pokrmy z celeru, zeleninové lívance, celerová jídla, celerové pokrmy, celerový dip, recept na lívance, celerové lívanečky, co z celeru, celer-recepty

Suroviny:
celer, vejce, mléko, sýr nastrouhaný, sůl, pepř, pažitka, olej

Přidat fotografie receptu