Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněný lilkový kabátek v rajské omáčce

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Corall+Emmy 30.9.2006 Corall+Emmy 30.9.2006

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 434 kJ /
1 060 kcal
Bílkoviny120,05 g
Tuky31,10 g
Vláknina4,31 g
Cholesterol 918 mg
Sodík 619 mg
Sůl1,57 g
Sacharidy73,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Priprava lilkoveho kabatku-

Lilek oloupeme a nakrajime podelne na tenci platky, mne z jednoho lilku vyslo 6 platku.

Osolime a dame odpocinout. Krok 2: Mezitim si nachystame misku, v ktere rozkvedlame 1 vajicko s cukrem a soli (proc, je v poznamce)
Tak osmahneme ty platky, odlozime na papirovou uterku. Krok 3: Masova napln-

Mlete hovezi maso, 1 vajicko, koriandr, rimsky kmin, sul a pepr promichame a nakonec pridame strouhanku a promichame znova. Krok 4: Napln Lilku-

Vezmeme maso a udelame si sulanek tak, aby vyhovoval velikostne k platkum, polozime na jednu stranu lilku a srolujeme az na konec. Krok 5: Muzeme zajistit 1-2 paratky, ja mam tak lepsi pocit, ze se to neoddela.

Takhle postupujeme u vsech platku. Krok 6: Omacka- Vsechny suroviny smichame, pockame az zacne varit a vlozime plnene kabatky a varime 30 minut

Zveřejněno 10. 9. 2012

Poznámka autorky Corall+Emmy 30…

Jak znate, tak lilek pri smazeni nasakne hodne oleje a ten trik je v tom namocit ty platky do vajicka a osmazit, nenasakne zadny tuk a po osmazeni z obou stran asi 3-4 minuty dame na papirovou uterku vsaknout.

Ja si to vajicko pak trochu oskrabla vidlickou.

PRILOHA- Bulgur,Kuskus, Ryze a testoviny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněný lilkový kabátek v rajské omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9YQD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněný lilkový kabátek v rajské omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9YQD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Moc hezky připraveno:-KReceptík se mi líbí:-p+8:yes:

Moc pěkný recept:-p. uložila jsem ho a posílám 7. bodík:yes:

My robime lilek casto a presne ako hovoris napije sa olejom ako spongia, co mi ukazali na sicilii je len trochu potriet alebo osprejovat olejom a dat na horuci grill.:yes: vid foto
bod od mna

Corall+Emmy 30.9.2006: recept se mi moc líbí, lilek máme rádi, ukládám si a vyzkouším;-):-):yes:+

Corall+Emmy 30.9.2006::yes::yes:;-):-)

Rebeko doplnila jsem k receptu

hezký recept:yes::yes: jako příloha se hodí co:-? ty máš kuskus nebo je to rýže:-?;-)

Corall+Emmy 30.9.2006:Díky za upřesnění, mělo by to totiž jinou chuť;-)

Je to rimsky kmin mlety

Mně by teda chutnalo:-p:yes: A u vás se používá kmín římský nebo normální?

Je to rodinny recept, tchyne predala me a svagrove

Tématické fráze:
lilek v rajské omáčce, lilek pečený v rajské omáčce, rajiská omáčka, lilek v rajske, lilek rajska recept, lilek s rajskou omáčkou, plněný lilek v rajské omáčce, varime z lilku, bulgur v rajské omáčce, hovězí líčka v rajské omáčce, baklazan v rajske omacce, rajiská omáčka z lilku, lilek v rajské omáčce

Suroviny:
lilek, maso hovězí mleté, vejce, koriandr, strouhanka, římský kmín mletý, sůl, pepř, cukr, protlak rajčatový, voda, cukr, česnek, bobkový list

Přidat fotografie receptu