Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hejk s křenovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie830 kJ /
198 kcal
Bílkoviny6,48 g
Tuky17,33 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 249 mg
Sodík 53 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy4,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ryby si omyjeme, osušíme a osolíme zvenku i zevnitř. Krok 2: Dovnitř každé ryby vložíme snítky rozmarýnu a bazalky, zvenku okořeníme. Krok 3: Vložíme do pekáčku a zastříkneme olivovým olejem. Krok 4: Dáme péci do rozpálené trouby na 220C, v polovině pečení přidáme máslo a výpekem ryby přeléváme. Krok 5: Nakonec zapneme gril a ryby dozlatova dopečeme. Krok 6: Všechny suroviny na omáčku kromě kopru rozmícháme v menším kastrůlku, vložíme jej do vodní lázně a za stálého míchání necháme omáčku zhoustnout. Krok 7: Poslední přisypeme kopr a již odstavíme.

Zveřejněno 10. 9. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hejk s křenovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kXZ6

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hejk s křenovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kXZ6

Marie

Komentáře (17)

Moc všem děkuji za komentíky;-):-K

Teda rybka vypadá parádně:-KSakriš,děláš mi chutě:-p+14:yes:

Nádherná rybička jen jsem polkla:yes::yes:+13

JAKO VŽDY PARÁDA:yes::yes::yes:

Děláš mi chutě:-p:yes::yes:

Jo, hejci, to bývala nejlevnější ryba kdysi, ale je nyní málo vidět, znám ji dobře, kdysi jsem ji dělávala dětem týdně, takže znám, jak chutná, s omáčkou jsme ji ale nedělali;-):-p:yes:

1974andrea::-// ta tu není.. tedy ta Hyper..:-//

1974andrea: jooo, tak to sorry, jasný, my jsme jen super....ahááá;-);-);-)

spagetka:No jo, ale my jsme hyper;-)

1974andrea:kecunkáš, u nás je v Albíku neměli ;-(;-(, ach jooo, budu muset kamarádce vynadat, ať to líp sleduje :-D:-D:-D, no a ještě mi pošli to koření, jo? To bude vše ;-):-p:yes:

1974andrea: díky moc za tip.. mám tam ( do Alberta ) v plánu jít ve středu;-)

rebeka: Dneska jsem je shodou náhod viděla v Albert, až na ně někde narazíš, tak je vyzkoušej:-p

Krásný recept:-p;-):yes:

1974andrea::-O:-O tak taková tu nemamo... já si napřed myslela, že je to řepa:-8:-D ty jsi prostě tornádo.. super:yes::yes::yes::-K

Mňam, přesně podle mého gusta;-):-p:-*:yes:

rebeka:Dík Nadi. Ta rajčátka jsem koupila loni někde v obchodě, jsou zvenku skoro černá a neskutečně úžasně slaďoučká. Schovala jsem si semínka a letos už je mám taky;-)

prostě skvěléééé:yes::yes::yes::yes:;-)
copak jsou to za rajčátka.. to není jen tak.. co jsi s něma provedla:-?:-D;-)

Tématické fráze:
ryba hejk, hejk na grilu, hejk recept, hejk recepty, ryba s křenovou omáčkou, mořská štika hejk, křenová omačka na rybu, mořský hejk, hejk na rozmarýnu, mořská štika hejk recepty, ryba na křenu, mořská štika hejk - recepty, "hejk na grilu", hejk, štika s křenovou omáčkou, tuňák s křenovou omáčkou, kapr s křenovou omáčkou, co je to hejk, ryba a křenová omáčka, štika s křenovou

Suroviny:
mořská štika, rozmarýn čerstvý, koření bylinkové, pepř citronový, olej olivový, sůl, žloutek, smetana, hořčice dijonská, křen strouhaný, kopr čerstvý, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu