Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrušky na karamelizované cibuli s nivou

Hodnocení receptu je 5,0 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie991 kJ /
237 kcal
Bílkoviny2,66 g
Tuky1,06 g
Vláknina12,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 19 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy50,39 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi s máslem si restujeme na kolečka nakrájenou cibuli cca 10 minut, osolíme. Krok 2: V polovině času přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat, zalijeme octem a zredukujeme. Krok 3: Nakonec dochutíme a opepříme. Krok 4: Na druhé pánvi si na másle opečeme bagetky a po nich na plátky nakrájenou hrušku.
Bagetky poklademe karamelizovanou cibulí, hruškou a plátkem nivy. Krok 5: Můžeme nakonec dát ještě na minutku pod rozpálený gril.

Zveřejněno 11. 9. 2012

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrušky na karamelizované cibuli s nivou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zYKy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrušky na karamelizované cibuli s nivou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zYKy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (35)

yanull:Janinko, tak to mockrát děkuji, takovéhle příjemné zprávy si po ránu ráda přečtu:-K

Andrejko, už jsem hodnotila, ale musím zase, protože tuto dobrotu jsme dnes měli již po 4. a určitě ne naposledy :-p.A to je co říci,protože pan domácí do své mlsné pusy jen tak něco nevloží;-). Mírně jsem si upravila postup, takže nejprve si opeču na másle hrušky, po nich dám cibuli, dle postupu, jak to tu máš a ukládám na toustový chléb, který opeču v topinkovači, trošku tím dělám "dietnější" verzi:-), ale na chuti to nic nemění, ba naopak, krásně to chrumká. Zapékám krátce pod grilem a pak už si jen mlaskáme :-p:-p:yes:Ještě jednou moc děkuji za tento skvělý recept:-p:yes::-K
P.S. Pro ty, kteří vyzkouší, upozorňuji, že velmi také záleží na kvalitě hrušek, my máme takové zelené, ale plné šťávy a jen se rozplývají:-p.

Jana Remkova:Jani díky:-8;-)

Panečku, Andreo, máš bezva fantazii a skláním se před tvým mládím a umem a to si opravdu nedělám srandu. Tohle je super kombinace:-p

Jana:Cibule může být i žlutá nebo bílá, ale niva s hruškami má dohromady výbornou chuť. Možná pro ty, kdo jí neholdují, by mohl být hermelín;-)

Hezký recept...chci se zeptat...je možné použít normální cibuli a nivu nahradit jiným sýrem? Děkuji :-)

Pája:Pájo, jsem ráda, že vám chutnalo;-), díky za pochvalu:-K
verac: :-D Děkuju:-K, je to opravdu moc dobré:-p

No teda, úplně se mi samovolně otevřela pusa:-D. To by mi moc chutnalo:-p:yes:

:-K:-p No je to super.. velmi netradiční a výborné... :yes:

Pája:Tak přeji všechno nejlepší a hodně zdravíčka:-K, doufám, že si pochutnáte. A nepijte žádný tvrdý alkohol, neznámého původu:-!;-)

1974andrea: Mám dnes narozky, tak to jdu zkusit...;-) Myslím, že by to k vínku nebo k šampíčku moho být to pravé a originální. Pak poreferuji :-))

Díky :-K ještě jednou za milé komentáře a zkuste někdo, protože to je fakt moc dobré;-)

jj, to by šlo ;-) :-p:yes:

Hrušky s nivou jsem už vdělala, výborná kombinace no a ještě k tomu cibulku nejlépe červenou, mana nebeská ;-):-p:yes:

Andrejko bomba, Ty jsi prostě jednička:-p:yes::yes::-))

magdalenka:Ale s tou jdou dělat taky divy;-):-D

1974andrea:mám len cibuľu...:-(

magdalenka:A co nemáš za suroviny, že si neuděláš?;-)

Aspoň sporadicky by som k vám rada zaskočila...
nádherná kombinácia surovín. :yes:

Moc vám všem děkuju:-K, byla to opravdu lahůdka:-p

Parádní receptík:yes::yes:

kombinace hrušky s nivou nebo hermelínem miluju = BOŽSKÉ :-D

Tak tu mám před s sebou podobně připravený recept se švestkama, jako kořeněnky, něčím se liší, hlavně kořením, ale Andrejko, mlaskám, ta niva, tam je také, ale bezchybné a wow:-K;-):yes:

nedělej chutě, vypadá to báječně:-)

Zase super recept...kam na to chodíš?:-O:yes::yes:Přesně moje chutě.:-p:-p

Viděla jsem v Prostřeno hrušky s nivou a moc si to všichni pochvalovali, tak to musí být asi dobré.:yes::yes:+

Parádní a krásná mňamina:-p+8:yes::-K

Určitě moc dobré:-p:yes::yes:

yanull:Tak toho obyč dej jenom trochu a podle chuti kdyžtak přidej.

1974andrea:Tak v mém případě to bude v tom "nejhorším", protože jiný tu nemamo, ale asi ho budu muset dát jen trošku nebo jak píšeš v receptu? Balsamico jsem měla jen jednou a budu upřímná, nic moc mi neříkalo, asi nebylo to správné, tak jsem ho od té doby nekupovala.A co kdybych dala citronovou šťávu nebo napůl s obyč. octem?

Tématické fráze:
recepty pana hrusky, jarda hruška recepty, karamelizovana cibule, recepty jardy hrušky, jarda hruška, pan hruska, recepty od pana hrušky, hrušky s nivou, karamelizovna cibulka, karamelizovaná cibulka recept, karamelizované cibule, recept karamelizovana cibule, karamelizovaná cibule recept, recept na karamelizovanou hrusku, niva s hruškou, hruškový koláč s nivou, karamelizovaná cibulka, jak zkaramelizovat hrusky, bagetky s karamelizovanou cibulkou, červená cibule s hruškou

Suroviny:
hruška, cibule, cukr hnědý, balsamico, sůl, pepř, sýr niva

Přidat fotografie receptu