Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí na liškách a tymiánu

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 273 kJ /
1 021 kcal
Bílkoviny8,32 g
Tuky86,62 g
Vláknina7,16 g
Cholesterol 278 mg
Sodík 56 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy33,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a na tenké plátky nakrájený česnek. Krok 2: Maso omyjeme, osušíme a položíme do pánve kůží dolů a opečeme ze všech stran. Krok 3: Maso osolíme a opepříme. Krok 4: Přidáme houby, krátce je podusíme a podlijeme vínem, které necháme odpařit. Krok 5: Nakonec maso ochutíme tymiánem, podlijeme kuřecím vývarem a přivedeme k varu. Vaříme asi 15 minut. Krok 6: Maso vyndáme potřeme máslem a dáme krátce na gril, aby kůže získala zlatavou barvu. Krok 7: Do pánve přidáme smetanu prošlehanou s moukou a společně ještě povaříme asi 10 minut. Krok 8: Závěrem podle chuti osolíme a opepříme. Vhodnou přílohou jsou bramborové noky, těstoviny, rýže nebo bramborové knedlíky.

Zveřejněno 16. 9. 2012

Poznámka autorky Bahula

Zdroj: Trochu upravený recept z časopisu Nejlepší recepty.

Bramborové noky http://www.toprecepty.cz/recept/29269-bramborove-n...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí na liškách a tymiánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3V6O

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí na liškách a tymiánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3V6O

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

krásný recept:-K:yes::yes::yes:

Chutný receptík:-p+12:yes::-K

To mi uteklo:-O a je to :-p:yes::yes:

:-KTo je zase nádhera.Lištičky se na mně smějí ,potvůrky.Není kde brát,zatím u nás nerostou:-?:-? a kdoví jestli nějaké houbičky naleznu.Jsem na ně taky tak nějak slepá,všichni nosí plné koše a já ani holubinku:-D:-Dkrásně nafoceno....:yes::yes:

Kombinaci lišek a tymiánu mám moc ráda. I s rozmarýnem jsou dobré. Na tomhle bych si pochutnala. :yes:

:-p:-p:yes:

krása:-p:yes::yes::-))

:yes::yes::yes:

Bahula: Ty si nedáš pokoj s těmi hříbky, zase mám osliněnou klávesnici! Tady ani mráček, sucho jako ve mlejně a provokuješ s liškami !

medmic: To jsou z trhu za 3,-Kč/g. Na vlastní sběr jsem slepá, vidím jenom ty jedovaté a pak u receptů maris s čerstvě nasbíranými hřiby jenom slintám a tiše závidím:-(. Recept se mi zamlouval v časopisu a s těmi noky byl moc dobrý, že jsem neodolala a ládovala jsem se tím ještě v 9 hodin večer:-D:-D:-D

Krása
lišky vlastní sběr a nebo nákup?

:-p:-p:-p:yes:

:-p;-):yes:

Tématické fráze:
kureci maso na liskach, maso na liškách, na liškách, vepřove na liškach, kuřecí prsa na liškách, kuřecí plátky na liškách, kuřecí steak na liškách, pečená kachna na liškách, plátky na liškách, kuřecí nudličky na liškách, kuřecí plátek na liskach, kuřecí čtvrtky, kuřecí čtvrtky recept, kachna na liškách, kureci s liskami, kuře na lyškách, recepty lišky, kuřecí maso s liškama, kuřecí maso s liskami, babicovy dobroty 16.9.2012 houby

Suroviny:
kuře čtvrtky, máslo, cibule, česnek, sůl mořská, pepř mletý, houby lišky, víno portské, tymián, bujón drůbeží, smetana ke šlehání, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu