Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehký koláč s mákem a hruškami

Křehký koláč, který je kombinací jemného těsta, aromatického máku a sladkých šťavnatých hrušek. Ideální pro víkendové pečení, běžný den, nebo malou oslavu. Nikdy nevyjde z módy a vždy dokáže navodit příjemnou atmosféru.

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenika

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 708 kJ /
4 232 kcal
Bílkoviny93,37 g
Tuky222,49 g
Vláknina48,90 g
Cholesterol 795 mg
Sodík 268 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy439,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Prosátou mouku, cukry, máslo a žloutky vypracujeme v těsto. Odložíme na chvíli do chladu. Krok 2: Mléko s cukrem přivedeme k varu. Přisypeme mák a krátce povaříme. Krok 3: Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 4: Po vychladnutí do máku vmícháme rozdrcené piškoty a pevný sníh z bílků. Krok 5: Hrušky zbavené jádřinců nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Krok 6: Těsto rozválíme (nebo namačkáme) do dortové formy a vytvoříme vyšší okraj. Na těsto rozetřeme makovou náplň a poklademe hruškami. Krok 7: Vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 50 minut, až okraje zezlátnou.

Zveřejněno 17. 9. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehký koláč s mákem a hruškami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7V9y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehký koláč s mákem a hruškami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7V9y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborný koláč, docela snadná příprava. Těsto jsem dala předpéct, a až pak jsem na to dala makovou náplň. Příště to podmažu ještě povidly nebo kyselou marneládou.<3

krásný koláč.. hmmmm:-K:-K:-K:-):yes::yes:

JaneeS: na 20 dkg máku dávám mimo cukru,mléka 1 lžíci povidel :yes: (při vaření máku ta povidla (marmeláda)povolí a zjemní máček)- můžeš ochutnat - ta povidla by neměla přebít chuť máku

To musí být dobrůtka :-K Ukládám a musím vyzkouušet. Dana61 kolik těch povidel?Nerada bych to zkazila...

Dana61: tak to jsi mne potěšila Danuš, já to zkusím s povidlama, díky:-K

no to je dobrota:yes::-D dělám téměř stejně a já opravdu přidávám do máku povidla a lžíci medu (pokud nemám povidla, tak dávám i jakýkoliv zbytek marmelády - mák pak není suchý)

Ukládám si Leniko, vypadá to moc dobře na řezu, co kdybych přidala k máku i povidla? Jednou jsem to zkusila a bylo to moc dobré:-p;-):yes:

Hmmm, "hlamst":-):-p:yes:

Tématické fráze:
hruskovy kolac s makem, křehký koláč s mákem, piškot s hruškami, koláče s hruškami, koláč s hruškami, piškot s mákem, koláč mák hruškami, koláč hrušky mák, piškot s s mákem, buchty s hruskami a mákem, koláč s mákem a hruškou, hrušková buchta s mákem, buchta s makem a hruskami, křehky kolač s povidly, buchta hrušky mák, koláč hruškový s makem, řezy z kynuteho těsta s hruškami a s makem, koláč s hruškou a makem, kolac shruskami a makem, buchta s hruskami a makem

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, cukr vanilkový, máslo, žloutek, mléko, cukr krupice, mák mletý, piškoty dětské, bílek, hruška, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu