Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí hamburgery II.

Hamburgery jsou velmi oblíbeným jídlem po celém světě. Jejich původ je nejspíš v Americe, nicméně, chutné a šťavnaté "hambáče" si můžeme snadno připravit i doma. Křupavé housky, šťavnaté maso, zelenina, omáčka a třeba i volské oko. To vše můžeme spojit.

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lilith-Isa Lilith-Isa

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 kusů

6kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 108 kJ /
4 567 kcal
Bílkoviny241,14 g
Tuky209,08 g
Vláknina23,70 g
Cholesterol 2,08 g
Sodík 6,19 g
Sůl15,00 g
Sacharidy419,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bulky: Do mísy dáme všechny suroviny a zaděláme hladké těsto. To rozdělíme na 6 kousků, uděláme bochánky a necháme kynout na plechu vyloženém pečicím papírem. Krok 2: Po vykynutí pečeme v troubě rozpálené na 200 °C asi 8-15 minut, dokud nezezlátnou. Necháme vychladnout. Krok 3: Po vychladnutí rozkrojíme, potřeme kečupem a plníme dle svých představ. Krok 4: Maso: Mleté maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, kořením a nasekanou chilli papričkou. Uděláme placky a usmažíme.

TIP: Tipy na vytvarování masa do hamburgeru

Zveřejněno 17. 9. 2012

Poznámka autorky Lilith-Isa

http://www.seminka-chilli.cz/ recept na bulky jsem našla tady :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí hamburgery II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0D8y

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí hamburgery II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0D8y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

žroutík 15. 3. 2013 11:53
Tam nikde v receptu není psáno , že by tam bylo mix mleté maso , nebo jen vepřové medmici !!! :-! Je tam 500g mletého masa a to se dá koupit i samotné hovězí !:-)) Jinak supr nápad

díky :-K:-K bohužel nezbyl :-))

Vypadají skvěle. Až se mi sbíhají sliny!!!! nezbyl jeden pro mně?:-8:-p

Asi ano. U Mekáče se ta tvrdá placka nedá jíst. Sice zkusil jen 2x ale pokaždé hrůza. Zvláště když to vychladne, tak už to je nejedlé.Jsem zvědav na bulku. Ty máš +bodík 10

:yes::yes:

To my rádi:-p:-p:yes:

Šárko máš pěkné ty hamburgery a jistě budou chutné-bezva večeře a dávám ti 6.bod:yes:

Nechci být purista, ale u mletého bych chtěl zvýraznit, že má jít o hovězi ne o naši směs s vepřovým nebo čisté vepřové :)

Bod, zvlášť za hezké housky

Tématické fráze:
domácí hamburger, těsto na hamburgery, těsto na hamburgry, testo na hamburger, hamburgry domácí, testo na domaci hamburgry, domaci hamburgry, mleté maso na hamburgery, domácí hamburger bulky, domácí bulky na hamburger, těsto na hamburger recept, domácí hamburgery, domácí hamburger z mletého masa, domácí burgry, hamburger těsto, domaci burgery, bulky na burgry, domácí hovězí hamburgery, domácí hovězí hamburger, domácí bulky s hamburgrem

Suroviny:
mouka polohrubá, droždí sušené, mléko, vejce, máslo, cukr, sůl, semínka sezamová, kmín celý, mléko, maso mleté, sýr eidam, vejce, kečup sladký, cibule, chilli paprika čerstvá, koření chilli, sůl, pepř, bazalka čerstvá, koření oregáno

Přidat fotografie receptu