Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemný kečup

Dobrý kečup si samozřejmě koupíte i v obchodě, ale pokud máte na zahradě hodně rajčat, vyplatí se udělat ten domácí. Chuťově je nesrovnatelně lepší a nejsou v něm žádná barviva, konzervanty ani přidaný škrob. Nejen děti z něj budou nadšené.

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kokronilla kokronilla

Snadný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 582 kJ /
3 485 kcal
Bílkoviny46,96 g
Tuky15,55 g
Vláknina124,82 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 387 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy731,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu dobře umyjeme a očistíme a nakrájíme na menší kousky. Nasypeme do hrnce, přidáme ocet, koření, cukr i sůl a přivedeme k varu. Krok 2: Vaříme doměkka a poté přepasírujeme nebo rozmixujeme tyčovým mixérem. Dle konzistence dál redukujeme do požadované hustoty. Krok 3: Ještě horký kečup plníme do čistých suchých sklenic, dobře otřeme jejich hrdla a zavíčkujeme čistými víčky. Nesterilujeme.

TIP: Nejoblíbenější recepty na domácí kečup

Zveřejněno 18. 9. 2012

Poznámka autorky kokronilla

Recept mám už přes 20 let, a zatím nám chutná nejvíc...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemný kečup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mNq9

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemný kečup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mNq9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Adlla: Není škoda přidávat do toho škrob? To bývá spíš doménou průmyslové výroby. Stačí trpělivě zredukovat na požadovanou hustotu.

Přidala jsem 4 vrchovate lžíce solamylu a ještě 15 min vařila na nízkém stupni.
Kečup

jak dlouho prosím vydrží kečup,když není zavařený,nemám žádnou zkušenost,děkuji

jana: Kečup nalévám do sklenek ještě vařící a vůbec nezavařuji ani neotáčím. Zabalím to do deky. Vydrží do dalšího roku. Max trochu ztmavne u vrchu, ale chuťově je v pořádku.

Neni nad poctivy domaci kecup:-K

Tématické fráze:
jednoduchý recept na domácí kečup, rychlý kečup, rychly kecup z rajcat, jednoduchý kečup, recepty kečup, jemný domácí kečup, kěčup recept, kečup recepty, kečupy recept, jak uvarit kecup, recepty na kečup, domácí kečup jemný, kecup, jednoduchý domácí kečup, zavařený kečup, domácí jemný kečup, recept na kečup, recepty na kečupy, kečupy recepty, rychlí kečup

Suroviny:
rajče, jablko, cukr, cibule, ocet, koření nové koření, koření hřebíček, paprika sušená sladká, skořice, pepř černý, sůl, bobkový list, zázvor

Přidat fotografie receptu