Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panzanella

Panzanella je skvělým způsobem, jak využít starší chléb a vytvořit lehký a přitom sytý salát. Osvěžující a barevný salát, který pochází z toskánské kuchyně a je ideální pro letní dny. Tento pokrm využívá jednoduché ingredience, jako jsou zralá rajčata, křupavé okurky, voňavá bazalka.

Hodnocení receptu je 4,3 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toscana

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby naložení cibule

20 min (15 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby naložení cibule)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie427 kJ /
102 kcal
Bílkoviny3,60 g
Tuky1,04 g
Vláknina6,45 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy16,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupanou cibuli nakrájíme na velmi tenké plátky a dáme do misky se studenou vodou, do které přidáme 2 lžíce vinného octa. Tím se cibule zbaví palčivosti a zesládne. Po asi 2 hodinách vyjmeme. Krok 2: Chléb opečeme nasucho a nakrájíme na menší kostky. Krok 3: Okurku nakrájíme na půlkolečka, rajčata na měsíčky. Zeleninu smícháme s chlebem, přidáme bazalku, osolíme a opepříme. Krok 4: Zakápneme olivovým olejem a vinným octem, lehce promícháme a dáme na hodinu do ledničky. Můžeme z oleje, vinného octa, soli a pepře ušlehat jemný dresink.

TIP: Oblíbené letní zeleninové saláty

Zveřejněno 18. 9. 2012

Poznámka autorky toscana

Ideální jídlo pro babí léto, rajčata jsou pěkně vyzrálá a chutná a jídlo se jí vychlazené. Zkuste.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panzanella

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w701

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panzanella

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w701

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Když je sezona okurek a rajčat, dělám často, někdy i trošičku jinak

:-)<3:yes::yes: pěkný salátek :-K

Zase je čas...milujem a robím často.

Skvelý šalát do horúcich dní...

Eja57: necham, samozrejme. Len som nechcela fotit rozmoceny chleba. :-D

magdalenka: souhlasím, je to moc dobré - je už na každém, jestli chleba nechá trochu rozmočit před podáváním...a tady je super ta příprava cibule...:yes:

Skvely salat na tieto horuce dni... Vyrabam si ho dokola. Za recept :yes:

Taky potřebuji sdělat nějakou zeleninu a tohle bude moc dobré;-):yes:

:yes::yes::yes: super, všetko mám, hlavne tých paradajok je veľa, takže niet problémov. Zajtra bude lečo, ale potom....:yes::yes: ;-)

Tématické fráze:
pansanella, jak zbavit cibuli palcivosti, panzaela, salat panzanela, panazanela, recept na salat panzanela, pansanella recept, panzanella chleba foto

Suroviny:
chléb bílý, rajče, okurka salátová, cibule červená, bazalka čerstvá, sůl, pepř mletý, olej olivový, ocet vinný bílý

Přidat fotografie receptu