Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sojové maso na houbách s rýží

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angie1 Angie1

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 498 kJ /
358 kcal
Bílkoviny44,00 g
Tuky2,00 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy32,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce dáme slaninku a trochu jí opečeme, potom přidáme cibulku a sojové maso. Všechno promícháme a opečeme. Krok 2: Osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Krok 3: Zalijeme vývarem ve kterém jsme máčeli sojové maso. Přidáme houby. Krok 4: Povaříme a zahustíme moukou a vodou (záklechtka). Jako přílohy doporučuji rýží s hráškem

Zveřejněno 19. 9. 2012

Poznámka autorky Angie1

100g sojového masa namočíme na 30min do vody(500ml) s bujonem (hovězím).

Můžeme i použít klasický hovězí vývar.

Po uplynutí 30min slijeme vodu, necháme si ji na později a zbytek nasáknutéhé vody v masu vymačkáme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sojové maso na houbách s rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DWqy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sojové maso na houbách s rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DWqy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Opravdová dobrota...Doporučuji :yes:

Je lepší sojové maso povařit, než pouze máčet, ale vodu po máčení i povaření vylijeme, nepoužíváme dál. 8-(

Sojové maso není špatné, ale takové hovězí roštěnky, to je o něčem jiném.:-D:yes:

sojové maso mám ráda,také ho dělávám na způsob roštěnky s hříbkama...můžu doporučit,je to super :yes:

Pěkný rcp :yes:

Mam rada sojove maso a s houbickami jsem ho jeste
nemela, je to prima napad:yes:

Sojové maso v jakékoliv úpravě je super:yes:

Hezky připraveno,líbí se mi:-K:-p+7:yes:

Savlinka, sójové mäso namáčané len vo vode je o ničom. Dávnejšie som si kúpila zošit s receptami šefkuchára reštaurácie Bonavita na sójové mäso. Odvtedy predpripravujem len podľa neho a nikdy ma nesklamalo. Ale kupujem len značku Bonavita. Na jedno balenie, čo je 75 - 150 g, 1l - 1,25 l vody. Keď začne vrieť dám bujón a korenie podľa receptu. Treba to variť aspoň 15 min, kocky nechávam dlhšie, scedím a tekutinu vymačkám. Svojho času som viac razy čítala, že tekutina zo sójového mäsa sa nemá ďalej používať. Už si nepamätám prečo, ale asi je to niečo podobné ako so strukovinami - tam tiež mnohí tvrdia, že voda z namáčania sa má vyliať a nevariť v nej.
Sójové mäso máme radi, tak jednoducho v recepte nahradím mäso sójovým mäsom. Dnes som robila vykostené kuracie stehná so sušenými hríbami:-p, tak skúsim aj sójové mäso (ale bez slaniny). Posielam bodík.

přidávám bodík a brzo uvařím:-)):-))

Čas od času robievam sójové mäsko,takúto úpravu nepoznám, ale páči sa mi.:-p:yes:

:yes:;-):-K

Sojové maso si občas dělávám také, jen ho nemáčím, ale vařím. S těmi hřibky to může být fajn:-):yes:

Tématické fráze:
sojove platky na houbach, sojové maso s houbami, sojové kostky na houbách, úprava sójového masa, sojové maso recepty, sojové kostky s ryzi, recepty sójové maso, sojové plátky s rýží, sojové kostky s houbami, sojove maso na hubách, kuřecí na houbách s rýží, maso s ryzi, sojový guláš s rýží, sojové maso, recepty na sojové maso, recepty ze sojového masa, sojove kousky s ryzi, soja s ryzi, recept sojove maso, sojove kousky na houbach

Suroviny:
maso sojové, bujón hovězí, houby sušené, cibule, slanina, sůl, pepř, paprika sušená sladká

Přidat fotografie receptu