Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vločkový nákyp s rybízem

Rýžový nákyp je velice známý, ale co takový nákyp z ovesných vloček? Nákyp se sladkokyselým rybízem vás zajisté příjemně překvapí. Jeho příprava není nijak složitá, nezbývá jen, než se do ní s chutí pustit.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 740 kJ /
1 611 kcal
Bílkoviny59,23 g
Tuky79,34 g
Vláknina12,72 g
Cholesterol 935 mg
Sodík 904 mg
Sůl2,13 g
Sacharidy158,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Formu vymažeme tukem. Z osoleného mléka a vloček uvaříme hustou kaši a necháme ji vychladnout. Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky utřeme s máslem a cukrem a postupně je do vychladlé kaše přidáváme. Krok 3: Z bílků vyšleháme tuhý sníh a nakonec jej opatrně vmícháme do vločkové kaše. Krok 4: Do vymazané formy střídáme vrstvu kaše a vrstvu rybízu. Rybíz vždy pocukrujeme. Poslední vrstva bude kaše. Krok 5: Nákyp pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C, zhruba 30 minut.

Zveřejněno 16. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vločkový nákyp s rybízem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RPL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vločkový nákyp s rybízem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RPL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Na obrázku je to krásné,ale skutečnosti nic moc to nevypadalo a bylo to dost těžké ... hm hledám něco s vločkama...

tedˇkoukám,že se roztekl jedné pisatelce a co tak přidat do mléka s vločkami trochu pudinku ...:-O

Přecházím na zdravější stravování a tak uvítám tento krásný obrázek,ale podle mě stačí jen 2 vejce (cholesterol) a bez vymazání = pečící papír,jinak ostatní ponechám a už jdu nato ... jsem rybízková:-*

:yes: i s malinama super:yes::yes::yes:

Marti, hlavně že chutnalo, ne :yes:? A vypadá to hezky.Důvodů, že to bylo řídké můžeš mít plno - od nedostatečně pevného sněhu, kaše třeba nebyla dostatečně hustá nebo vychladlá, mohla jsi prudce trhnout nádobou a spadlo to - ne zdrclo,ale jakoby rozteklo ...;-):-p:yes:

Nákyp byl výborný :-p:yes:, možná jsem přidala více cukru a rybíz jsem sladila vanilkovým cukrem. Nevím, kde jsem udělala chybu, nákyp jsem měla na talíři řídký a tudíž nevzhledný, ale možná by po vychladnutí zatuhnul, což jsem ale při hladové rodince neměla šanci vyzkoušet, takže foto nákypu na talíři chybí :-D

Tématické fráze:
ovesný nákyp, nákyp z ovesných vloček, buchta s červeným rybízem, rybíz recepty, jahlová buchta, recepty rybíz, cookes, recept rybíz, amarantové placky, cokkies, jáhlové muffiny, nákyp z vloček, buchta z ovesných vloček, www,jak uvarit ovesnou kasi.cz, recept na rybízový jam, řezy s červeným rybízem, amarantový nákyp, zdravé recepty jáhlový nákyp, jáhlové vločky instantní jsou zdravé, jáhlový koláč s rybízem

Suroviny:
mléko, sůl, vločky ovesné, vejce, máslo, cukr moučkový, rybíz, tuk

Přidat fotografie receptu