Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svatební dvoupatrový dort s růžemi

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie42 192 kJ /
10 084 kcal
Bílkoviny109,85 g
Tuky728,50 g
Vláknina15,15 g
Cholesterol 3,25 g
Sodík 820 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy764,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, min. 5 min. Krok 2: Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Krok 3: Těsto nalijeme do dortové formy vyložené na dně pečicím papírem a pečeme - menší korpus 40min. na 150°C, větší korpus cca 60min., zkoušíme špejlí, zda je uprostřed propečené, v případě potřeby přikryjeme ke konci korpus shora pečicím papírem. Krok 4: Vychladlý korpus 2x prořízneme, spodní plát potřeme tvarohovým krémem, poklademe kousky banánů, přiklopíme prostředním plátem, opět krém a banány a položíme vrchní částí a celý dort pomažeme rovnoměrně máslovým krémem. Opakujeme u obou korpusů stejně. Krok 5: Necháme v lednici ztuhnout, každý korpus potáhneme melírovaným potahem, korpusy sesadíme - spodní vyztužíme 3 dřevěnými tyčkami/kolíky, které podpírají tácek, na kterém je horní korpus (menší průměr než korpus, takže není vidět) a ozdobíme květy z marcipánové hmoty. Krok 6: Na krémy v mléce důkladně rozmícháme mouku a provaříme hustý bešamel. Necháme vychladnout a všleháme postupně do másla vyšlehaného s cukrem. Odebereme 1/2 krému na potření dortu, do zbytku zašleháme tvaroh a používáme dovnitř dortu.

Zveřejněno 21. 9. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svatební dvoupatrový dort s růžemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8KMg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svatební dvoupatrový dort s růžemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8KMg

Marie

Komentáře (41)

Baruš: nutnost to není, pokud je korpus z dostatečně pevného těsta (ne nadýchaný piškot) a s dortem se nebude příliš manipulovat. Osobně mám zkušenost s 2patrovými dorty bez vyztužení, jestliže vrchní patro má cca 15cm průměr, spodní cca 25cm půměr - ten vršek pak není tak těžký, aby propadal...

Dobrý den,
nádherný dort :) Chtěla bych se zeptat, zda je nutné první patro vyztužit kolíky a druhé položit na tácek? Uvažuji, že bych příští týden namísto jednopatrového pekla dvoupatrový, tak ať vím, jak na to.

Babeta: dvě patra jsou ok, ale v případě 3 pater bych už raději jistila uprostřed - stačí tyčka o průměru 1cm, o něco kratší než je celková výška dortu...první dvě patra sesadit a propíchnout, třetí na to nasadit...tím nebude vrchní plocha porušená.

Dobrý den. Chci se zeptat jestli krém udrží to druhé patro. Chystám se dělat 3 patrový tak aby se mi nesesunul. Děkuji za info

isindy: děkuji mnohokrát. :-8

allys: na přilepení se používá specialní cukr.lepidlo, je to takový gel...nebo lepím alkoholem, který vyprchá...ale ten je vhodnější spíše na rovné (horizontální) plochy. Pokud se vám nechce lepidlo shánět, napadá mě udělat květy na špejle a pak zabodat...;-)

dobrý den chtěla bych udělat váš dort pro tchyni k narozeninám, prosim ale nevím čím přichytit ty růže, aby to drželo. děkuji za radu:-K

ten je boží!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!;-):yes::yes::yes::yes::yes:

:yes::yes: krásný :-K:-K +39

Irča: většinou jeden večer peču korpusy, plním ovocem a krémem, druhý den potáhnu a max. 3. den se dort jí....pokud budete potahovat v den konzumace, mohlo by to být ještě ok...jen banány nedávejte moc přezrálé....

Ahoj chci se zeptat jak dlouho ty banány v tom vydrží? chtěla jsem si to udělat malinko dopředu 3dny než ho potahnu a myslím že by to asi nebylo k jídlu. Prosím o odpověd díky

Šmankote, babo jedna, já jsem tvůj dortík skoro přehlídla! Nádhera!!:-):yes:

nádhera :yes::-)

:-O:-O:-O nádherné :yes::yes::yes:

překrásné.. něžné.. čisté.. zkrátka dokonalé:-K:-K:yes::yes:

Ivo,nádhera:yes:ostatně jako vždy;-)jsi moc šikovná;-)

Ivčo parádní dílo, jsi fakt šikovná:yes:

Krásný svatební dort! Jemný ,nepřeplácaný. :yes:

Krásná práce, mně se naopak líbí, že je každý květ originál, navíc je potahovka krásně namramorovaná.
Hezké, čisté a něžné:yes:.

Jéééé,co to je??? To je nádhera.Nemůžu se na to vynadívat.Já mám obě ruce levé,takže se kochám aspon pohledem.

krásné, něžné:yes::yes:

Super, jako vždy:yes::yes:

Vypadá opravdu krásně:yes:

perfektní jako vždy ;-) ;-) yes

ivanka: právě že nejsou růže stejné,je parádní..podle šablony to umí skoro každý,ale toto je originál
:yes:krááása..:-K:-K:-K

:-O:-O:yes::yes: Vzhledem k tomu, že pro mně je vrcholem zdobení politý korpus čokoládou:-D:-D obdivuju každého:-K a zvlášť z řad laiků:-! kdo dokáže vytvořit něco tak nádherného:yes::yes:

Ivanka: a právě v tom je největší kouzlo;-) každá růžička je jedinečný a neopakovatelný originál :-)přesně jako v přírodě:yes:

Ivi, vím, že toho umíš mnogo, ale v pečení a zdobení dortů jsi se zcela minula povoláním, opět velmi pěkný dortík. Pekla jsi už někdy také rozvodový? ;-):-):-K:-))+19:yes:

Ivanka: Chtěla bych vidět vás, jestli by jste zvládla vymodelovat cca 20 růžiček. Já osobně nezvládnu ani jednu. Proto tohle dílo obdivuji :-8 :yes:

Isíčku, ještě než jsem sjela fotku dolů, už jsem tušila, že to bude tvůj dort...už jsi pro mne hodně čitelná;-) Nádhera, krása, něžné barvičky, krásně nazdobené.....prostě dort jako malovanej:yes: Novomanželům se jistě líbil;-) Dávám 17.bod:yes:

savlinka: klíííííííííd :-D:-D:-D

Tématické fráze:
dvoupatrový dort, dort s růžemi, dvoupatrový dort recept, dorty s růžemi, jak vyztužit patrový dort, dvoupatrové dorty, jak udělat dvoupatrový dort, marcipánový dort s růžemi, vyztužení patrového dortu, jak vyztužit dort, svatební dorty fotogalerie, dvoupatrový marcipánový dort, recept na dort dvou patro, dvoupatrove dorty fotky, dort dvoupatrový, dort s ruzema, dorty dvoupatrové, recept na dvoupatrový dort, dort s růží, jak upéct dvoupatrový dort

Suroviny:
mouka hladká, kakao, cukr písek, vejce, olej, sůl, máslo, cukr moučkový, mléko, mouka polohrubá, tvaroh měkký, marcipánová falešná hmota, potravinářské barvivo, banán

Přidat fotografie receptu