Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z černého bezu s kluskami z semoliny – Zupa z czarnego bzu z kluskami z semoliny

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

gmptop gmptop

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 304 kJ /
2 463 kcal
Bílkoviny40,59 g
Tuky35,03 g
Vláknina25,28 g
Cholesterol 92 mg
Sodík 197 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy483,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do kastrolu naliju polovinu citronové šťávy a přidám ¼ cukru. Oloupu jablka a pokrájím na tenké plátky, nejlépe škrabkou na brambory. Pak to vařím až do momentu než cukr začne karamelizovat. Krok 2: Do šťávy z černého bezu přidám tu většinovou část cukru, promíchám a přidám k jablkům a přivedu k varu. Krok 3: Rozmíchám si v troše studené vody kukuřičnou mouku a za stálého míchání měchačkou, přidám do hrnce. Stáhnu z ohně. Krok 4: Kluski: do menšího hrnka dám mléko s máslem a přivedu – opatrně - do varu. (Kdo neví, jak smrdí připálené mléko – ten nikdá pořádně nevařil) Stáhnu z ohně, vmíchám semolinu (dneska už je k dostání i u nás, kdo ji nesežene, v České kotlině, zajede si ji koupit za kteroukoliv hranici). Krok 5: Za stálého míchání měchačkou přivedu k varu, přidám cukr, zase míchám a míchám. Stáhnu z ohně, nechám trochu vychladnout a následně kladu čajovou lžičkou do horké polévky.

Zveřejněno 24. 9. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z černého bezu s kluskami z semoliny – Zupa z czarnego bzu z kluskami z semoliny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6K9l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z černého bezu s kluskami z semoliny – Zupa z czarnego bzu z kluskami z semoliny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6K9l

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
recept na cerneho bzu, polévka z bezu, maslo z černeho bezu

Suroviny:
citron, jablko, cukr, skořice, šťáva z černého bezu, skořice mletá, mouka kukuřičná, máslo, mléko, mouka semolinová, cukr

Přidat fotografie receptu