Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 304 kJ / 2 463 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,59 g |
Tuky | 35,03 g |
Vláknina | 25,28 g |
Cholesterol | 92 mg |
Sodík | 197 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 483,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do kastrolu naliju polovinu citronové šťávy a přidám ¼ cukru. Oloupu jablka a pokrájím na tenké plátky, nejlépe škrabkou na brambory. Pak to vařím až do momentu než cukr začne karamelizovat.
Krok 2: Do šťávy z černého bezu přidám tu většinovou část cukru, promíchám a přidám k jablkům a přivedu k varu.
Krok 3: Rozmíchám si v troše studené vody kukuřičnou mouku a za stálého míchání měchačkou, přidám do hrnce. Stáhnu z ohně.
Krok 4: Kluski: do menšího hrnka dám mléko s máslem a přivedu – opatrně - do varu. (Kdo neví, jak smrdí připálené mléko – ten nikdá pořádně nevařil) Stáhnu z ohně, vmíchám semolinu (dneska už je k dostání i u nás, kdo ji nesežene, v České kotlině, zajede si ji koupit za kteroukoliv hranici).
Krok 5: Za stálého míchání měchačkou přivedu k varu, přidám cukr, zase míchám a míchám. Stáhnu z ohně, nechám trochu vychladnout a následně kladu čajovou lžičkou do horké polévky.
Zveřejněno 24. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polévka z černého bezu s kluskami z semoliny – Zupa z czarnego bzu z kluskami z semoliny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6K9l
Moje poznámka
Polévka z černého bezu s kluskami z semoliny – Zupa z czarnego bzu z kluskami z semoliny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6K9l
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 1 hodinou
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 2 hodinami
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 4 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 6 hodinami
Kořeněné cukroví
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 1 hodinou
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 6 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 6 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 8 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 9 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 9 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 10 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 23 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Tématické fráze:
recept na cerneho bzu,
polévka z bezu,
maslo z černeho bezu
Suroviny:
citron,
jablko,
cukr,
skořice,
šťáva z černého bezu,
skořice mletá,
mouka kukuřičná,
máslo,
mléko,
mouka semolinová,
cukr
Komentáře