Uzená houbovka s křenem
Vydatná omáčka se zajímavým názvem je připravená z vařeného uzeného masa, brambor a čerstvých lesních hub. Strouhaný křen dodá omáčce na pikantnosti a majoránka ji krásně provoní. Podávejte ji s čerstvým pečivem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 023 kJ / 723 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,25 g |
Tuky | 30,06 g |
Vláknina | 19,51 g |
Cholesterol | 198 mg |
Sodík | 1,93 g |
Sůl | 4,20 g |
Sacharidy | 48,18 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uvařené uzené maso nakrájíme na kostičky a odložíme.
Krok 2: Brambory očistíme a nakrájíme na kousky, dáme vařit do půl litru osolené vody a poloměkké odstavíme.
Krok 3: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, houby očistíme a nakrájíme na malé kousky.
Krok 4: Na másle necháme zesklovatět cibuli, přidáme houby, podlijeme 1 naběračkou vývaru u uzeného masa a necháme asi 10 minut dusit.
Krok 5: Připravíme světlou jíšku z másla a mouky.
Krok 6: Poté přilijeme brambory i s vodou, ve které se vařily, přidáme mléko, smetanu, majoránku, jíšku a vaříme ještě 10 minut do změknutí brambor.
Krok 7: Nakonec do omáčky vložíme prohřát pokrájené uzené maso a křen.
Zveřejněno 26. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uzená houbovka s křenem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rV9K
Moje poznámka
Uzená houbovka s křenem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rV9K
Nejnovější recepty
Brokolicové nočky
Přidáno před 5 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a vejci
Přidáno před 15 hodinami
Moje zelňačka s uzeným masem a pikantní klobásou
Přidáno před 16 hodinami
Sladký chlebík z mrkve a jablka
Přidáno před 17 hodinami
Polévka z červené čočky s krupicovými noky
Přidáno před 17 hodinami
Těstoviny se žampiony
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Luxusní a rychlý makovník: Na vláčný a kyprý moučník je potřeba kvalitní mák, jemnost dodá smetana a bohatší chuť máslo
Pět nejoblíbenějších pomazánek na každý den: Připravte si k rychlé svačině či večeři tuňákovou, avokádovou nebo česnekovou
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karbanátky s jáhlami
Neregistrovaný před 2 minutami
Tvarohové šátečky z listového těsta
Neregistrovaný před 12 minutami
Zapečené zelí
Lucie1001 před 13 minutami
Těstoviny s tvarohem
Neregistrovaný před 15 minutami
Francouzské palačinky
Neregistrovaný před 16 minutami
Lívanečky z kysaného zelí
Neregistrovaný před 22 minutami
Jemná rybí pomazánka
Neregistrovaný před 25 minutami
Tvarohové řezy
esstelle před 26 minutami
Dort s jedlým papírem
Neregistrovaný před 39 minutami
Placičky z pekingského zelí
Neregistrovaný před 40 minutami
Tématické fráze:
uzené s křenem,
tv barandov vaření,
bolonske spagety tv barandov,
co s křenem,
uzená polévka s křenem,
co bude dnes k večeři recepty barandov polévky
Suroviny:
maso uzené,
houby lesní,
brambory,
cibule,
voda,
mléko,
smetana na vaření,
křen strouhaný,
máslo,
sůl,
máslo,
mouka hladká
Komentáře (13)