Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta

Ovocné knedlíky můžeme udělat z mnoha různých druhů těst. Jestli jste fandové toho odpalovaného, máme pro vás tento recept. Do jednotlivých dílků těsta zabalte šťavnatou švestku, nechte povařit a pak posypte třeba mákem a cukrem. Ovšem nezapomeňte i polít máslem.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Náročný

Doba přípravy 36 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 6 min

36 min (30 min příprava + 6 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 511 kJ /
4 424 kcal
Bílkoviny134,26 g
Tuky59,12 g
Vláknina52,00 g
Cholesterol 554 mg
Sodík 945 mg
Sůl2,14 g
Sacharidy812,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vařícího mléka, v němž jsme rozpustili tuk a špetku soli, nasypeme prosetou mouku a na mírném ohni mícháme, až vznikne hladké těsto, které se nechytá vařečky ani nádoby. Těsto necháme trochu prochladnout a postupně do něj vmícháme jedno vejce po druhém. Krok 2: Z těsta uválíme váleček, ze kterého odkrajujeme dílky, v nichž obalujeme švestky. Vaříme asi 6 minut v dostatečném množství vody. Vařené knedlíky vyjmeme a propíchneme je vidličkou, aby vyšla pára. Krok 3: Rozdělíme na talíře a posypeme moučkovým cukrem, nastrouhaným tvarohem nebo na másle smaženou strouhanou houskou či mletým mákem a pokapeme rozpuštěným máslem.

TIP: Desatero rad na téma odpalované těsto

Zveřejněno 16. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V75

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V75

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

No, asi takto. Vše jsem dělala podle receptu. Nic neubrala, ani nepřidala. Těsto v hrnci se přichytlo :-( . A to dělám z odpalovaného těsta věnečky a nikdy není problém. Mouka se s mlékem a tukem nespojila všechna. Přendala jsem těsto do mísy a chtěla vše ručně zapracovat :-((. Těsto bylo samozřejmě horké, proto jsem si ochladila ruce v ledové vodě :yes: a pak se mi pracovalo dobře. Po celkem velké dřině se mi podařilo vypracovat vláčné těsto, čemuž jsem zpočátku nevěřila. Ostatní práce už byla snadná a knedlíky byly vynikající :-). Chce to trpělivost a trochu zkušeností a velké svaly ;-) a jde to. Přesto příště zvolím raději bramborové či tvarohové těsto.

Mischak:
Původně jsem vám chtěl napsat, ať dáte místo mléka vodu:yes:
Pak jsem si přečetl suroviny, a chtěl jsem vám napsat, ať si najdete jiný recept:-O
Posléze jsem přečetl komentáře a je to jasné:-D
Asi jste, k vlasní škodě, nečetla komentáře:-)
Nejen teta.verca: kecá:no:
No, níže to zaznělo několikrát: tento rcp by měl být vymazán:-((
...ááánééébo by u něho mělo být varování: JEN NA VLASTNÍ NEBEZPEČÍ:-!:-D

alena plavcová 28. 5. 2015 09:11
já bych to otočila 900ml mléka a 600g hrubé mouky

jj, pamatuju si to z komunistických normo kuchařek pro hospody, 900 g mouky přijde do 600 ml mléka. Pro úplné zapracování mouky se tedy musí pořádně máknout při hnětení toho skoro vařícího se těsta! Doporučuji proto rozdělit těsto na menší díly. Hotové knedlíky jsou samozřejmě vynikající :)

calypsol 2. 9. 2011 18:22
Hana Nyklová: neni to blbost, dneska jsem zrovna tyhle knedliky delal, sice jsem delal jen tretinu, protoze tolik knedliku sam nesnim, ale byly skvele. Nejdrive jak jsem nasypal mouku do mleka a ta se zacla priskvarovat ke dnu - tak jsem si taky myslel ze je toho mleka malo, ale pak jsem pridal jedno vejce a rozmichal a uz to bylo dobry.:-D

Hana Nyklová 4. 8. 2011 08:31
Tento recept by měl být odstraněn. Chudák ten, kdo dodrží množství mouky a mléka. 90 dkg mouky na 6 dcl mléka je úplná blbost. Anebo opravte množství ingrediencí.;-(

byly skvělé :-) děkuji !!!!

Denisa Schwarzová 29. 1. 2011 10:23
Z téměř kila mouky a dvouch vajec, to snad pozná každá kuchařinka, že je to prasečina. Já dávám 30 dkg hkladké mouky, 5 dkg másla, 3 žloutky, 500 ml mléka a špetku soli. Nejspíš tam měla být také 3 místo 9.

Postupovala jsem podle uvedeného receptu a uvedeného množství. Kdybych nevěděla jak má vypadat finální odpalované těsto, dopadla bych jako paní Eva. Teprve po přidání 2 hrnků horké vody do hrnce před vypracováním a zapracováním vajec se dalo s těstem pracovat. :-S Recept nedoporučuji začátečníkům!

Mne se testo pri vareni uplne rozpadlo, i kdyz jsem postupovala presne podle navodu. Take bylo prilis velke mnozstvi knedliku, tenhle recept uz rozhodne zkouset nebudu.:-/

Nechápu, když někdo neumí napsat správný recept, proč to sem vůbec píše? Množství hr. mouky je naprosto nesmyslný. :-S

asi je chyba v množství hr. mouky, na uvedené množství mléka je jí moc, včera jsem tento recept zkusila a musela jsem přilít mléko, takže tento poměr nedoporučuji:no:

Švestkové knedlíky také dělám ze stejného těsta, ale švestky vždycky vypeckuju a místo pecky vložím do švestky malou kostku cukru, nebo půlku velké. Švestka tak není "dutá" a knedlík jde dobře zabalit a my víme, že ve švestce se neukrývá žádný podezřelý živočich:-)):-)):-)) a u oběda se nemusíme zabývat pliváním pecek:-)):-)):-)) +

Tématické fráze:
tvarohove knedliky plnene svestkami, odpalovane testo na ovocne knedliky, tvarohové knedlíky se švestkami, švestkové ovocné knedlíky, nekynuté ovocné knedlíky, tvarohové knedlíky recept, nejlepsi odpalovane testo na ovocne knedliky, švestkové knedlíky z bramborového těsta, ovocné nekynute knedlíky, moučníky ze švestek, ovocné knedlíky nekynuté, ovocné knedlíky z páleného těsta, bramborové švestkové knedlíky, ovocné knedlíky se švestkami, tvarohové knedlíky se švestkami recept, švestkové moučníky, recepty ze svestek, bramborové těsto na švestkové knedlíky, jahodové knedlíky z pařeného těsta, sveskové knedlíky

Suroviny:
mouka hrubá, vejce, tuk, mléko, sůl, švestky, cukr moučkový, tvaroh na strouhání, máslo

Přidat fotografie receptu