Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krajanec-/podmáslový/ slaná buchta k omáčkám

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zdenka1

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 823 kJ /
2 109 kcal
Bílkoviny36,50 g
Tuky131,25 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 123 mg
Sodík 143 mg
Sůl0,24 g
Sacharidy191,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny dáme do pekárny, zapneme program DORT a necháme vymíchat těsto. Krok 2: Hotové těsto přendáme na vál a rozválíme na 1/2 cm. Potřeme sádlem, 3x přeložíme přes sebe a vyválíme placku silnou 2 cm. Přendáme na plech s pečícím papírem, posolíme a pokmínujeme. Krok 3: Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C.

Zveřejněno 28. 9. 2012

Poznámka autorky Zdenka1

Zdroj: Jak se dříve žilo a co se jedlo v Hluku aneb Opomíjená jídla a zvyky

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krajanec-/podmáslový/ slaná buchta k omáčkám

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6K0l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krajanec-/podmáslový/ slaná buchta k omáčkám

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6K0l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (37)

magdalenka: receptík miluju, i ty ho znáš určo :-D:-D, důležitý je opéci zprudka do červena :yes::yes:

Prosím, prepáč, že ťa naháňam.:-K Myslela som, že ma nevidíš.

magdalenka:prepáč, ale píšem pomaly:-8

Do těsta přijde 125g sádla. Sádlo na potírání je uvedeno jako předposlední položka. Tohoto potíracího sádla je už minimum, tak jsem ho nevážila.

Zdenka1:neodpovieš na dotaz? nižšie som sa pýtala...

marcik:děkuji za krásnou fotku a jsem ráda, že jste si doma na krajanci pochutnali.

maris:to sa mi zdá veľa, múky je len 250 g, sádla 125 g. A ešte ďalšie na potieranie? Pripadá mi skôr, že celkovo 125g. Uvidím, budem tu číhať.;-)

magdalenka: já tomu rozumím tak, že 125 g sádla do těsta + další na potírání:-)

magdalenka:jak já poznám receptík, tak by sádlo mělo být jen na potírání, uvidíme, co řekne autorka

Magadalenka, já jsem dala rozpuštěné do těsta a zvlášť jsem měla na potíraní při válení.

Prosím, to sádlo je len na potieranie cesta, alebo aj do cesta? Z receptu mi to nie je jasné. Dík.

Díky Rebece jsem narazila na tento recept a přidávám se i já ke chvále :-K Měli jsme to s hovězím po burgundsku a příště se chystám na buřtguláš jako Rebeka. Je to rychlé a velmi dobré :-p:yes:

Tú knihu mám :-D:yes: Kúpil mi ju zať, jeho rodičia pochádzajú z blízkeho okolia. Niečo som z nej robila, ale krajanec ešte nie. :-D;-)

rebeka:děkuji za vyzkoušení a kladné ohodnocení. Jsem ráda, že jste si pochutnali. Mimochodem ten gulášek vypadá velmi svůdně:-p - krásná fotka:yes:. Text receptu jsem trošku poopravila, tak snad už to bude jasnější. Děkuji za upozornění:-);-)

Zdenka1: Zdeničko, dnes upečeno, ochutnáno.. je to vynikající, téměř bezpracné, moc ti děkuju za tento recepis:-K:-K já přikusovala k buřtguláši a dobrota nááramná:yes::yes:
všem vřele doporučuji:yes:;-):-)
jenom pro začínající nebo až tak neznalé, bych doplnila, že pokud budou dělat v pečce, tak na program dort, nechají těsto jen vymíchat.. ne upéct:-8:-D:-D

Senky a Mio, děkuji za vyzkoušení receptu a za dodané fotky:yes:. Je vidět, že vám těsto pěkně lístkovalo, tak doufám, že vás jeho chuť uspokojila;-). Senky, tobě ještě děkuji, že jsi nafotila i postup:yes::-K

:-p pridávam ti fotku a bodík:yes:+1

Dneska k zelňačce a moc jsme si pochutnali:yes::yes::yes: dovolila jsem si přifotit postup:-p;-) Zdeni, jestli dovolíš, přidám ;-):-K

wow ,Zdeni, uteklo mi moc věcí, když jsem zde nebyla, krásné:-K

petrzelka:děkuji za pochvalu i za fotku. Jsem ráda, že jste si doma pochutnali. Vyzkoušej i ten škvarkový, ten je také dobrý.

Tak jsem je dnes zkusila a je to výborné papáníčko.Já jsem je měla k hříbkové omáčce a zbytek rodiny je měl k zelí a pečenému kuřeti.Moc si to pochvalovali,recept již zapsán v mé kuchařce a ještě jednou děkuju za recept:-K:-K

petrzelka:tato buchta se podává převážně ke smetanovým omáčkám /fazolová, bramborová/, tak myslím, že by mohla chutnat i k houbové. Dobrý je např. i ke gulášové polévce. Budu ráda, když písneš, jestli se recept povedl a jestli chutnal:-p;-).

Mockrát přemýšlím,co udělat k nějaké takové omáčce,protože knedle máme rádi čím dál mín a i k vepřoknedlozelo si radši dáme brambory uvařené ve slupce.Bude se to hodit i třeba k houbové omáčce?zrovna zítra mám vařit asi hříbkovou omáčku.Já to asi zkusím.Posílám bod a dík za recept:-K:yes:

Marta::-);-):yes:

super recept:-p:yes::yes::-K líbí se mooooooc;-)

Děkuji za vysvětlení, pochopeno;-):-K:yes:

Zdenka1: právě tady by byl fotopostub fajn. Ale recept, jak už jsem psala se mi fakt moooc líbí;-)

:-K+10:yes:

Zdenka1: Zdeni, velmi o tom uvažuji, až bude vhodná polévka;-)a to nebude trvat dlouho;-)

Děkuji všem za pochvaly a přidělené bodíky.

Bibinka:tak ho vyzkoušej. Recept není náročný ani na suroviny, ani na čas.

Marta:Těsto si pomyslně vodorovně rozdělíš na 3 díly. Horní díl přeložíš přes střední pruh. Spodní díl přeložíš taktéž přes střední pruh. Vznikne pás těsta o třech vrstvách. Rozumíš tomu ? A pokračujeme dál. Tento úzký pás opět pomysně rozdělíme na tři díly. Levou část dáš do středu, potom dáš do středu i pravou část a tím je složeno. Nevím, jak to popsat lépe. Škoda, že to nejde nakreslit. Je to jednoduché, jen se to těžko vysvětluje.

Tématické fráze:
krajanec, krajanec recept, houbová buchta, slaná buchta, škvarkové krajance, opomíjená jídla a zvyky, fazolová buchta, škvarkový krajanec, slaná buchta k omáčce, slaná buchta k polévce, buchta k omáčce, recept krajanec, recept na krajanec, kněždubské krajance, slané buchty, recepty krajanec, houbova omacka a slana buchta, krajanec recepty, kynutá buchta k polévce, podmaslove placky

Suroviny:
podmáslí, mouka hladká, sádlo, prášek do pečiva, sůl, sádlo, kmín celý

Přidat fotografie receptu