Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kyselice

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Estulinka Estulinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 6 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 620 kJ /
3 494 kcal
Bílkoviny101,84 g
Tuky271,95 g
Vláknina14,17 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 7,25 g
Sůl17,55 g
Sacharidy152,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do horkého vývaru dáme kuličky pepře, bobkový list, červenou papriku , kmín a nakrájené zelí. Pak si připravíme brambory s klobásou, obojí nakrájíme na kostičky a přidáme. Necháme povařit asi 30 minut. Krok 2: Pak obereme uvařené uzené kosti a přidáme spolu se smetanou. Zamícháme a necháme opět asi 20 minut povařit. Nakonec zahustíme jíškou a dochutíme podle sebe.

Zveřejněno 29. 9. 2012

Poznámka autorky Estulinka

Pro někoho to může být hodně kyselé takže můžeme přidat cca 3 lžíce cukru a dochutit podle sebe.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kyselice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kXoE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kyselice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kXoE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Polévka byla:-p:-p přidala jsem Ti foto a:yes:
Smetany jsem dala míň.

Možná :-) Každopádně tak jak to dělám, tak jsem to tady taky napsala ;-)

Estulinka: No, je to tak, jak píše Jozífek;-), brambory jsou prostě jiné, s neuvařeným povrchem. Když to tak máte rádi, proč ne, ale je to chyba a profesionál by to neudělal.
Brambory v zelňačce mají chutnat jinak - prostě stejně jako v jiných polévkách. Ale říkám, jaký si to uděláš, takový to máš...:-)

Eliza: Proč by se neměli uvařit. . .Dělám to tak už dlouho a nikdy jsem s tím problém neměla...Je to dobré:-! ;-)

Eliza: No nevím,,,ony se uvaří, ale mají kolem sebe pak takovou pevnou jako by slupičku.No a tu mám třeba ... já zase rád. Pěkný den ;-)

Brambory uvařte předem nebo v jiném hrnci - v okyselené vodě se neuvaří.:-!

Omlouvám se, má to být 6 porcí :-) Už je to opraveno ;-)Jinak děkuji a co se týče té hustoty, tak my to doma úplně milujeme takže nám to strašně chutná :-)

Estulinko, vítám tě v naší Topkové rodině jako nového člena a přeji ti, aby se ti tu líbilo;-):-K
S receptem mám trochu problém....nedovedu si představit 4 porce kyselice se 2 sklenicemi zelí:-Oto musí být hustý a samé zelí. My máme husté polévky rádi, ale taková se mi zdá až příliš hustá a bude moc kyselá;-)

Tématické fráze:
dobrá domácí kyselice, kyselice recept, houbova kyselice, kyselice, kyselica recept, dobrá domácí kyselica, domaci kyselice, červená kyselice, kyselica, recept na kyselicu, červená kyselice recept, jak se dělá kyselice, kyselice s bramborem, recept kyselica, domácí kyselica, červená kyselica, valašská kyselica červená, recept kyselice, kyselica.recept cervena, kyselice s klobásou

Suroviny:
vývar, zelí kysané, kmín drcený, paprika čerstvá červená, pepř černý, bobkový list, brambory, klobása, kosti uzené, smetana ke šlehání, jíška, cukr

Přidat fotografie receptu