Farmářovo podzimní kuře
Pečené kuřátko s křupavou kůrčičkou, to je panečku jedna z klasik, kterou má každý rád. Pečené kuře však můžeme i doplnit sezónními surovinami, jako jsou jablka, hruška a dýně. Chutě se navzájem doplní a propojí a dají vzniknou lahodnému pokrmu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 114 kJ / 1 222 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,11 g |
Tuky | 86,46 g |
Vláknina | 34,49 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 1,64 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 85,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jablka, dýni, cibuli, česnek a hrušku nakrájíme na plátky, slaninu na kostičky, osolíme a vše spolu promícháme.
Krok 2: Takto připravenou směs rozprostřeme na dno pekáče, navrch položíme rozporcované kuře, které jsme osolili a posypaly kořením.
Krok 3: Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 60-70 minut. Během pečení dvakrát obrátíme a průběžně přeléváme vypečenou šťávou. Podáváme s bramborem nebo bramborovým knedlíkem.
Zveřejněno 29. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Farmářovo podzimní kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w7kM
Moje poznámka
Farmářovo podzimní kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w7kM
Nejnovější recepty
Brokolicové nočky
Přidáno před 1 hodinou
Avokádová pomazánka s česnekem a vejci
Přidáno před 11 hodinami
Moje zelňačka s uzeným masem a pikantní klobásou
Přidáno před 12 hodinami
Sladký chlebík z mrkve a jablka
Přidáno před 13 hodinami
Polévka z červené čočky s krupicovými noky
Přidáno před 13 hodinami
Těstoviny se žampiony
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Josef Maršálek ukázal, jak připravit luxusní trhanec: Voní rumem, jablky a potěší celou rodinu, říká slavný cukrář
Buchty po ránu: Vaječnou tlačenku podle receptu Josefa Maršálka připravíte snadno. Hlavní je nechat ji zatuhnout, radí cukrář
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šleha(čkové)né koláčky
Neregistrovaný před 9 minutami
Zapékané brambory jemné chuti
Neregistrovaný před 16 minutami
Domácí kmínový chleba
Neregistrovaný před 16 minutami
Šalamoun
Neregistrovaný před 21 minutami
Pohanka zapečená s kyselým zelím
Neregistrovaný před 22 minutami
Dunajské vlny
Pohodas před 29 minutami
Vepřové pečené na cibuli
toprecepty.cz před 36 minutami
Mrkvové karbanátky
Neregistrovaný před 39 minutami
Pomazánka z krabích tyčinek 3
Neregistrovaný před 49 minutami
Babiččin voňavý kmínový chléb
Neregistrovaný před 1 hodinou
Tématické fráze:
farmarovo tajemstvi,
farmářské kuře recept,
pecene kure s dynu,
podzimni kure,
kure podzimnich chuti,
recepty kuře,
top recepty kure a dyne,
masová směs v hokaidu,
kure na hokaidu,
farmarovo tajemstvi recept,
recepty na babicovi dobroty online z 29.9.2012,
recepty na kure,
recept na kuře,
podzimni recept na kure,
farmářské kuře recepty,
recepty z farmářského kuřete,
recept na hokaidu,
farmářův hrnec recepty,
kure na medu s dyni,
dýně + kuře + jablko
Suroviny:
kuře,
jablko,
cibule,
hruška,
dýně hokkaido,
česnek,
slanina farmářská,
sůl,
koření country
Komentáře (15)