Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sušené švestky a jablka v pečeném bůčku

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Náročný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 110 min

110 min (110 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 190 kJ /
6 021 kcal
Bílkoviny235,36 g
Tuky466,66 g
Vláknina42,07 g
Cholesterol 741 mg
Sodík 1,62 g
Sůl2,82 g
Sacharidy199,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle orestujeme cibuli, přidáme švestky a jablka. Po 5 minutách přidáme cukr, šťávu z citrónu a strouhanku. Krok 2: V bůčku uděláme kapsu, osolíme, naplníme švestkovou směsí a spíchneme špízovými jehlami. Přendáme do pekáče, přidáme nakrájenou zeleninu, zbytek směsi, stříkneme vodu a dáme do trouby na hodinu a půl na 200°C. Krok 3: Poctivě podléváme a po půl hodině stáhneme. Nakonec maso vyndáme, zeleninu propasírujeme, maso nakrájíme, přelijeme šťávou a podáváme s vařeným bramborem.

Zveřejněno 30. 9. 2012

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-včerejší pořad Babicovy dobroty..

Bůčku a surovin jsem dala samozřejmě méně, ale nechala jsem znění autora tak, jak bylo, protože ne každý vaří pro 1 osobu, jako já. Vyzkoušejte, budete chutí překvapení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sušené švestky a jablka v pečeném bůčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oXvj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sušené švestky a jablka v pečeném bůčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oXvj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

zerduška: díky za vyzkoušení. Já jsem měla jen kousek bůčku, takže jsem ho tak dlouho nepekla;-)

zerduška 10. 10. 2012 17:29
Vyzkoušela jsem, je to super. Bůček jsem sice pekla skoro tři hodiny, ale na závěr byl šťavnatý a křehký zároveň. Druhý den při ohřátí byl ještě o fous lepší, protože se chutě prolnuly.
jako přílohu doporučuji brambosy s rýží a možná i nějaký kompot.

Anna Kocikova::-8:-8 díky;-)

Tý jo:-Oto je žraso:-p+13:yes:Moc hezké:-K
Jani,když jsem v televizi viděla upoutávu na"Master schef"tak mě po letícím talíři přešla na tento pořad chuť:-((Když si toto dovolí s připraveným jídlem udělat porotce...:-//:no:

1974andrea::-D:-D:-D no, já bych chtěla být takový chudák!:-D:-D:-D:-D

Jana Remkova::-D :-D Chudák Laďas, ty jsi teda;-)

1974andrea: nene, mám taky ráda pořádně vypečený, jenže já to nejím-nesmím:-((, tak mi to asi bylo fuk:-D

Jana Remkova:Já vím, že to píšeš sobě a ne mně, ale já mám ráda bůček opravdu hodně vypečenej, možná až moc:-D

Jana Remkova: přiznávám se, že máš pravdu, mohla jsem to více upéct:-8

Vepřo se sušenými švestkami a jablíčky je lahoda a ještě víc, pokud je to bůčíček:-D:-p Pro mě více upéct;-)

Vaclav: Václave, ale nikdo vám nebere právo na názor;-). Nemám nádobí, o kterém mluvíte, mám pekáč po babičce, které je 91 let a jsem spokojená;-)

Jani, krásný to máš!:yes::-p:-K

rebeka: Naděnko,mylujy tipi jako Vi, dielate totyž žyvot úžasnie zábawnim :-8:-K:-D:-D:-D:-D:-D:-D:yes::yes::yes::yes:;-)

Vaclav: zapoměl.. se píše zapomNěl;-):-D:-D:-D

rebeka: Poslouchejte Naděnko,to že umíte rusky,česky,neoprávnuje Vás hodnotit pravopis.Pokud to tady sleduji,tak jste to vy-babico-babičky,co upozornujete jiné,že to tady není o pravopisu,ale o vaření,a že každý má právo na svůj názor.Zapoměl jsem,že kdo chce s vlky žíti,musí s nimi výti. Nevím jak Čechách,no na Moravě máme i babičky,i báby,i stařenky...Doufám,babico-babičky,že máte minimálně jednu sadu hrnců doporučených Babicou.Tak dobře vaří,že musí nabízet hrnce,aby mu to vynášelo:-D:-D:-D:-D:-D:-D HRNCE,PÁNVE,POKLICE,RENDLIČKY,KUPTE SI TO ŠIKOVNÉ BABIČKY. SUPER PEKÁČ,KASTROL I POKLICA,URČITĚ VAŘÍ V NĚM I JIRKA BABICA -on ho má zdarma:yes::yes::yes::yes::-D:-D:-D:-D:-D:-D

Tématické fráze:
buček na jablkach, bůček plněný švestkami, babicovy dobroty recepty 30.9.2012, babicovy dobroty 30.9.2012, bůček na svestkach, vepřový bucek plněný susenými svestkami, bůček plněný švestkama, pečeny buček na jablkach, vaření s babicou, bucek se svestkami, buček podle babici, pečený búček na švestkách, vepřový bůček plněný svestkama, sušené jablka recepty, plněný vepřový bůček od babici, sušené jablka recept diskuse, nadívaný bůček švestkami, suseny bucek, sušené švestky bůček, pečený bůček se švestkovou omáčkou

Suroviny:
bůček vepřový, švestky sušené, máslo, jablko, strouhanka, mrkev, celer, cibule, citron, cukr, sůl

Přidat fotografie receptu