Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sušené švestky a jablka v pečeném bůčku

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Náročný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 110 min

110 min (110 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 190 kJ /
6 021 kcal
Bílkoviny235,36 g
Tuky466,66 g
Vláknina42,07 g
Cholesterol 741 mg
Sodík 1,62 g
Sůl2,82 g
Sacharidy199,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle orestujeme cibuli, přidáme švestky a jablka. Po 5 minutách přidáme cukr, šťávu z citrónu a strouhanku. Krok 2: V bůčku uděláme kapsu, osolíme, naplníme švestkovou směsí a spíchneme špízovými jehlami. Přendáme do pekáče, přidáme nakrájenou zeleninu, zbytek směsi, stříkneme vodu a dáme do trouby na hodinu a půl na 200°C. Krok 3: Poctivě podléváme a po půl hodině stáhneme. Nakonec maso vyndáme, zeleninu propasírujeme, maso nakrájíme, přelijeme šťávou a podáváme s vařeným bramborem.

Zveřejněno 30. 9. 2012

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-včerejší pořad Babicovy dobroty..

Bůčku a surovin jsem dala samozřejmě méně, ale nechala jsem znění autora tak, jak bylo, protože ne každý vaří pro 1 osobu, jako já. Vyzkoušejte, budete chutí překvapení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sušené švestky a jablka v pečeném bůčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oXvj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sušené švestky a jablka v pečeném bůčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oXvj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

zerduška: díky za vyzkoušení. Já jsem měla jen kousek bůčku, takže jsem ho tak dlouho nepekla;-)

zerduška 10. 10. 2012 17:29
Vyzkoušela jsem, je to super. Bůček jsem sice pekla skoro tři hodiny, ale na závěr byl šťavnatý a křehký zároveň. Druhý den při ohřátí byl ještě o fous lepší, protože se chutě prolnuly.
jako přílohu doporučuji brambosy s rýží a možná i nějaký kompot.

Anna Kocikova::-8:-8 díky;-)

Tý jo:-Oto je žraso:-p+13:yes:Moc hezké:-K
Jani,když jsem v televizi viděla upoutávu na"Master schef"tak mě po letícím talíři přešla na tento pořad chuť:-((Když si toto dovolí s připraveným jídlem udělat porotce...:-//:no:

1974andrea::-D:-D:-D no, já bych chtěla být takový chudák!:-D:-D:-D:-D

Jana Remkova::-D :-D Chudák Laďas, ty jsi teda;-)

1974andrea: nene, mám taky ráda pořádně vypečený, jenže já to nejím-nesmím:-((, tak mi to asi bylo fuk:-D

Jana Remkova:Já vím, že to píšeš sobě a ne mně, ale já mám ráda bůček opravdu hodně vypečenej, možná až moc:-D

Jana Remkova: přiznávám se, že máš pravdu, mohla jsem to více upéct:-8

Vepřo se sušenými švestkami a jablíčky je lahoda a ještě víc, pokud je to bůčíček:-D:-p Pro mě více upéct;-)

Vaclav: Václave, ale nikdo vám nebere právo na názor;-). Nemám nádobí, o kterém mluvíte, mám pekáč po babičce, které je 91 let a jsem spokojená;-)

Jani, krásný to máš!:yes::-p:-K

rebeka: Naděnko,mylujy tipi jako Vi, dielate totyž žyvot úžasnie zábawnim :-8:-K:-D:-D:-D:-D:-D:-D:yes::yes::yes::yes:;-)

Vaclav: zapoměl.. se píše zapomNěl;-):-D:-D:-D

rebeka: Poslouchejte Naděnko,to že umíte rusky,česky,neoprávnuje Vás hodnotit pravopis.Pokud to tady sleduji,tak jste to vy-babico-babičky,co upozornujete jiné,že to tady není o pravopisu,ale o vaření,a že každý má právo na svůj názor.Zapoměl jsem,že kdo chce s vlky žíti,musí s nimi výti. Nevím jak Čechách,no na Moravě máme i babičky,i báby,i stařenky...Doufám,babico-babičky,že máte minimálně jednu sadu hrnců doporučených Babicou.Tak dobře vaří,že musí nabízet hrnce,aby mu to vynášelo:-D:-D:-D:-D:-D:-D HRNCE,PÁNVE,POKLICE,RENDLIČKY,KUPTE SI TO ŠIKOVNÉ BABIČKY. SUPER PEKÁČ,KASTROL I POKLICA,URČITĚ VAŘÍ V NĚM I JIRKA BABICA -on ho má zdarma:yes::yes::yes::yes::-D:-D:-D:-D:-D:-D

rebeka::-D:-D:-D:-D babičko..:-D

Ivusa: díky!!! Ani nevíš, jak mi mluvíš z duše;-)

:yes::yes::yes::yes::yes:

:-KAntibabicové ať to teď radši nečtou,podle mého p. Babica vaří normální lidové české jídlo ,většina ostatních "kuchařů" se jenom předvádí s ingrediencemi ,které by obyčejný člověk nejen nesehnal,ale kdyby si je i nakoupil,neměl by na zbytek měsíce co jíst,protože by za jedno jídlo dal všechno co měl......Navíc tento recept je moc hezký a myslím ,že i dobrý....Janičko:yes::yes:A posílám veliký bodík:-D:-D

Vaclav: vážený pane, já p. Babicu taky 2x nemusím, ale to neznamená, že vaří špatně.. na rozdíl od vaší "češtiny", vy.... dědečku:-//

ty víš, že já Babicu nemusím.. jako takového.. ale včera jsem ho viděla, a zrovna tento recept se mi líbil, protože tyto chutě mám ráda;-) a můžu ti říct naprosto upřímně: máš to daleko hezčí než on:-!;-) bez diskuze;-);-):-):yes::yes:

BILKOVAI: Máš pravdu, ale já se za něj vždycky postavím. Taky se mi sem tam něco i od něj nelíbí, tak to skrátka nevařím. Ale podle něj se uvařit aspoň dá;-). Všem rýpalům doporučuji vařit podle "Master schef", to je něco, co mne zvedlo s hnusem ze židle;-). Mluvím o začátku soutěže, kdy porotci jídlem mlátili i s talíři o zem.

Jani, máš to moc pěkný:-O:-p Většina "antibabiců", kdyby nevěděla, že to vařil Babica, tak by chválili, jaký gastronomický skvost jsi to vytvořila:-D Mě se recept líbí a proti Babicovi taky nic nemám;-):yes:

Taky jsem na Babicu včera koukla.....a samé dobroty vařil:-DJani dobře si se inspirovala:yes: taky se mi to líbilo a jsi rychlík:-Di když můj dnešní oběd byl taky jeho inspirací poznamenán:-D:-D:-D:-D:-D+3:yes:

Ježíši-Babica...Už jsem se bál,že ho už nikdo nespomene:no::no::no::no::-S Tak dobrou chutˇ,Babicovi babičky:-D:-D:-D:-D

To je hezky vymazlený bůček:yes::-p,určitě někdy upeču;-):-K

tak tohle vypadá hodně jedle,to by jeden hned zhřešil :-p;-):-))

Jani dála bych si ale jsem na dietě i tak to maš překrasny.:-8

Betina:ano vařil a samé dobrůtky;-)

Jani moc krasny včera vařil Babica vid?:yes::yes::yes::-p

Tématické fráze:
buček na jablkach, bůček plněný švestkami, babicovy dobroty recepty 30.9.2012, babicovy dobroty 30.9.2012, bůček na svestkach, vepřový bucek plněný susenými svestkami, bůček plněný švestkama, pečeny buček na jablkach, vaření s babicou, bucek se svestkami, buček podle babici, pečený búček na švestkách, vepřový bůček plněný svestkama, sušené jablka recepty, plněný vepřový bůček od babici, sušené jablka recept diskuse, nadívaný bůček švestkami, suseny bucek, sušené švestky bůček, pečený bůček se švestkovou omáčkou

Suroviny:
bůček vepřový, švestky sušené, máslo, jablko, strouhanka, mrkev, celer, cibule, citron, cukr, sůl

Přidat fotografie receptu