Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skandinávský pekáček s mletým masem a pečenými brambory

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 498 kJ /
836 kcal
Bílkoviny75,17 g
Tuky14,45 g
Vláknina18,56 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 239 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy93,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kousky a už neproplachujeme, pouze lehce osušíme. Krok 2: V pánvi rozpálíme olej, vhodíme brambory a opékáme je ze všech stran dozlatova. (mám vyzkoušené, že pro tento způsob přípravy je žádoucí brambory nezbavovat škrobu - budou za 12-13 minut měkké a dozlava upečené - viz foto). Na posledních pět minut můžeme přikrýt pokličkou, rychleji změknou. Vyjmeme je děrovanou sběračkou a odložíme na papírovou utěrku. Brambory osolíme teprve v procesu chladnutí. Krok 3: Z pánve odstraníme přebytečný olej a osmažíme červenou cibuli, nakrájenou na proužky. Přidáme koření, necháme pouze rozvonět, aby se nepřipálilo, a vložíme maso. Opékáme dohněda a oddělujeme kousky od sebe. Krok 4: Zalijeme vývarem, ztlumíme teplotu a dusíme, dokud se tekutina nevstřebá. Na závěr dosolíme, dochutíme, přidáme opečené brambory a společně prohřejeme. Můžeme přidat nasekaný čerstvý kopr.
Podáváme se lžící zakysané smetany.

Zveřejněno 30. 9. 2012

Poznámka autorky Eliza

Upraveno podle časopisu Apetit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skandinávský pekáček s mletým masem a pečenými brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rVEE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skandinávský pekáček s mletým masem a pečenými brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rVEE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

varilamyskakasicku: Tak snad si Ivi pochutnáte...Jak říkám,jednoduché, ale dobré - proto jsem to zaznamenala. Dovedu si představit jako jedno z jídel např. v Ikea. Když přidáš brusinky, nic nezkazíš, naopak.:-K

Eli, zrovna stojím u masa a brambor, co nej udělat, takže díky za nápadk, již jdu na to:-K;-):yes:

Ono je to opravdu rychlé a jednoduché, také jsem si tento recept zvolila, abych netrávila dlouhý čas v kuchyni. Osobně mě překvapilo to koření, které přijde do masa... Je to něco chuťově jiného než naše klasika s česnekem a majoránkou. A je to opravdu dobré.

Eli, souhlas s Colombem.:yes:;-)

V jednoduchosti je krása a chuť;-);-);-):-K

Eli, tak toto jídlo bych si s chutí dala. Recept si tisknu a připíchlý na lednici bude čekat, až příjde na řadu:-D;-) Díky za inspiraci:-K

Tématické fráze:
skandinávské recepty, brambory recepty, skandinavsky recept, lasagne s mletým masem apetit, skandinávský jablečný koláč, skandinávské jídlo, skandidavske brambory, pečené brambory s česnekem s mletým masem, moderni pekacek, co s pečeným mletým masem, skandinavska jidla, skandinávské jablečné řezy, hovezi maso po skandinavsku, skandinávské mlete hovězí recept, maso s pečenými brambory, recepty z brambor, brambory k masu, skandinavskemaso, bramborové pekáčky, jídlo s pečeným mletým masem

Suroviny:
maso hovězí mleté, brambory, cibule červená, chilli, koření nové koření mleté, kmín mletý, vývar, olej, sůl, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu