Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cizrna po staročesku

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

misza misza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 970 kJ /
1 666 kcal
Bílkoviny100,91 g
Tuky38,26 g
Vláknina171,96 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 53 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy144,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cizrnu přes noc namočíme, potom ji slijeme a vaříme v čisté osolené vodě asi 60 minut. Krok 2: Až je cizrna měkká, tak ji přecedíme, necháme okapat a na suché pánvi opékáme asi 10 minut. Krok 3: Přidáme máslo, nasekaný česnek a bylinky. Krok 4: Dochutíme pepřem, solí a ještě dvě minuty opékáme.

TIP: Na co se používá cizrna?

Zveřejněno 30. 9. 2012

Poznámka autorky misza

Inspirovala jsem se na stránkách lidovky.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrna po staročesku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w7ER

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrna po staročesku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w7ER

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

:-p:yes: moc pěkné:-K

misza:joo klíčky z cizrny jsou mňam

spagetka: libeček musí být.;-):-)) Příště ji namáčet nebudu a vyzkouším ji uvařit jak píšeš. Ještě jsem se dočetla o cizrně, že je dobré ji nechat namočenou dva dny, měnit vodu a nechat ji naklíčit. Prý je to super.;-)

ještě žes nezapomněla na libeček :-D:-D;-);-):-p:-p:yes::yes::yes:
Jo jinak, dle mé zkušenostui, není třeba namáčet cizrnu přes noc, 2 hodiny stačej a pak teda hodinu pomalu vařit

Jani, dnes jsem ji zkoušela poprvé a byla jsem mile překvapená. Je to syté a přitom lehké jídlo. Zítra se chystán na recept od spagetky . Myslím, že ji budu dělat častěji.:-)

Dnes cizrna v hlavní roli!:-):yes:

to vyzkouším! :yes:

jak prosté, milý Watsone.. a hezkééé;-):-):-K:yes::yes:

Tématické fráze:
cizrna recepty, pokrmy z cizrny, naklíčená cizrna, cizrna klíčky, musí se cizrna namáčet, recepty z cizrny, hlavní pokrmy z cizrny, guláš z divočáka po staročesku, cizrna recept, cizrna na pánvi, jak naklíčit cizrnu, recepty na jídla z cizrny, hlavní jídlo z cizrny, jak namáčet cizrnu, cizrna po stročesku, klíčky z cizrny, cizrna hlavní jidlo, jak nechat naklíčit cizrnu, klíčky cizrny, jidla z cizrny

Suroviny:
cizrna, česnek, čerstvé bylinky, máslo, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu