Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vyuzená kachní prsa s ananasovou salsou

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Kachní prso na kůži nařežeme do mřížky, vetřeme do něj sůl a pepř. Pánev na sucho rozpálíme a položíme na něj prso nejprve kůží dolů, necháme pořádně dohněda opéct, obrátíme a opečeme i z druhé strany již na mírnějším plameni. Krok 2: Hrnec nebo pánev vysteleme alobalem, na něj dáme hrstičku hoblin a na to pařák nebo vystřižený kus grilovacího tácku. Na pařák položíme maso a vše pevně uzavřeme alobalem. Dáme na sporák, nejprve zahřejeme na vysokou teplotu a pak plamen zmírníme a udíme 15 minut. Během té doby maso otočíme. Krok 3: Mezitím připravíme salsu. Ananas nakrájíme na co nejmenší kostičky a zázvor nastrouháme. Smícháme s oběma omáčkami a prohřejeme.
Jako přílohu bych doporučila basmati rýži.

Zveřejněno 1. 10. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vyuzená kachní prsa s ananasovou salsou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WowJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vyuzená kachní prsa s ananasovou salsou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WowJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (41)

Anna Kocikova:Aničko díky:-K, já jsem hlavně ráda, že to Vašek odzkoušel a ostatní opravdu mohou vidět, že to funguje;-).

Tak toto se mi líbí:-*a moc:-p+19:yes::-K

Dooga::-D Aspoň jich máš dost do zásoby:-D Jinak je to šup šup, viď;-)

1974andrea: Největší práci mi dalo pokácet meruňku, abych měl ty piliny. ;-):-D

Dooga:Václavíčku, tak ses s tím popral;-). Je to dobrota, viď:-p Mockrát děkuju za důvěru ve mě vloženou a jsem ráda, že sis pochutnal:-K:-))

no tak to je bomba:-p:-p:yes::yes:

Tak hotovo, uděláno a snězeno. :-p Vynikající záležitost která se bude opakovat. :yes:Přidám foto.

drahulin: Drahuško, když je na něco chuť, tak ji přece nezaženu suchým rohlíkem:-D Díky:-K

magdalenka:Neboj se, opravdu to tolik nekouří;-)

1974andrea:už pri tom lososovi som ťahala z teba informácie...:-D
ale keď to mäso raz obrátim, vyvalí sa dym, nie? (Raz som už dom skoro podpálila svojou aktivitou v kuchyni, takže už sa bojím...:-D)

magdalenka:Magdi, normálně na sporáku, digestoř bohatě stačí, skoro to nekouří, pokud dobře uzavřeš tím alobalem;-) Dělám takhle i lososa a i jiné maso. Mám tu recepty;-)

Andy, prosím ťa, to si robila normálne v kuchyni? Stačí digestor na odstránenie dymu? V pohode to ide robiť vnútri v bežných podmienkach?
Vyzerá to fantastický, u vás by som sa rada aspoň sporadicky najedla...;-)

Já nechápu, kam pořád chodíš na ty skvělé recepty.:-O:-O:yes::yes:

Všem moc děkuji za tolik komentářů a bodů;-):-K

ano prosím:-8:-D;-)

BILKOVAI:Ivet, a teď už bez výmluv:-D. Začni lososem;-)

Porada: mám takovou radost:-!. Problém je vyřešen:-)). Jaktože mě to nenapadlo:-O:-8? Díky:-K:-K:-K

Dooga:Nezáviď, to není hezká vlastnost:-D. Díky Vašíku:-K

Vše bylo již řečeno. Nezbývá nic jiného než utřít slinu a tiše závidět.:-p:-8

Porada:Díky;-):-K A ten půl kilovej pytel je obrovské množství, to Bílkům vydrží dost dlouho. Stačí opravdu malá hrstička;-)

BILKOVAI- mrkněte sem, ať p.Bílkovi chutná.:-)):yes:

http://www.udirny.cz/bukova_drt-impuls_a_500gr.-64...

1974andrea - prima recept:yes::yes::-p

BILKOVAI:Ten losos je úžasnej, měly jsme ho s Topačkama o víkendu;-). A nebo nějakej domácí kutil by ten hoblík mohl mít.

No,nevím:-( Musím se poptat, moc mě to láká. Už jsem zírala na tvůj předchozí recept s rybou:-O:-8:-S

BILKOVAI:Díky Ivet:-K A nemáte tam někde truhlárnu nebo výrobce nábytku? Ti mají elektrické hoblíky a těmi to jde nejlíp;-)

Andrejko, to je žraso:-O:-O:-O Jen nevím, kde mám získat ty hobliny. To je pro mne největší překážka. Trnka /švestka/ by se našla, ale jak z ní udělat tak krásné hoblinky, jaké máš na fotce?:-(

No tak to bude opravdu moc dobré, zajímavé je to uzení;-):yes:

Děkuji za komentíky:-K, jednoduché a moc dobré;-)

Krásně upravené, vše je paráda:-K;-):yes:

:-p:-p:-p:-p

Vypadá to naprosto luxusně. Jak recept tak i foto:-p:yes:

NÁdherné, krásný recept a fotky jako z Apetitu :yes::-K.

Paráda, Andreo, nevím, co víc dodat..:yes:

srettka:Jo nudí, neví co dřív:-D

No jisteeee, staci nahled na foto a je jasno, ze zase pilsnerku polibila gastromuza;-) se nudi a tak si jen tak mirnix tirnix zridi v kuchyni udirnicku a nevrazi do ni nejakyho vobycejnyho burta, ale rovnou kachni ňadérka. Vypada to doost dobre a tyhle nasladle omacky jsou hodne mnam:-p:yes:
p.s. Se mi to nejak diune odeslalo:-O

No jisteeee, staci nahled na foto a je jasno, ze zase pilsnerku polibila gastromuza;-) se nudi a a

1974andrea: No já si říkala, to by se s tak pěknejma fotkama určitě vytasila, to je jasný. . . :-8

Pajaja:Jasně, že dneska, myslíš, že jsem vám to včera zatajila:-D

:-O:-O Andrejko, to si vařila dneska nebo taháš esa z rukávu? :-)):yes: Bude to dobrota, já už můžu dobroty od Tebe soudnit "na vlastní žaludek". :-K:yes:+

ruzena:Růženko ničeho se neboj;-) Jestli se bojíš o nádobí, vem nějakej starší hrnec nebo plechovou krabici.

To je krása:-K:-Dchtěla bych vyzkoušet,ale pořád nemám odvahu:-))ale je to super vychytávka:yes::yes::yes:+1

ty jsi děsná, salsa se mi moooc lííbí, vyzkouším na krůtím, kachní nekupujem:-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
uzená kachna, jak udit kachnu, jak udit kachní prsa, kachní prsa, veka prsa, uzeni kachny, kach na tymianu s medem, kachni prsa s ananasem, uzení kachních prsou, uzena kachni prsa-recepty, bukova drt, bukova drt, salsa recept, kachní prsa s s ananasem, jak udit kachní prso, udit kachnu, pečená kachna na ovocném dřevu, jak dlouho udit kachni prso, jak dlouho udit kachni prsa, recepty na uzení v troubě

Suroviny:
prsa kachní, sůl, pepř, omáčka chilli sladká, omáčka teriaky, ananas, zázvor čerstvý, alobal,

Přidat fotografie receptu