Vepřová játra - luxusní
Často se stává, že nesprávný postup přípravy dokáže jídlo prakticky zkazit, přestože používáme dobré ingredience. U jater to platí dvojnásob. Když vepřová játra orestujeme správně, připravíme tak noblesní minutku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 927 kJ / 700 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,01 g |
Tuky | 11,79 g |
Vláknina | 20,16 g |
Cholesterol | 1,23 g |
Sodík | 3,97 g |
Sůl | 9,60 g |
Sacharidy | 56,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Játra očistíme, nakrájíme na menší kousky a naklepeme.
Krok 2: Rozpálíme olej, do kterého dáme na ovonění dva stroužky česneku a orestujeme játra obalená v mouce.
Krok 3: Když jsou játra orestovaná z každé strany, vyndáme česnek a přidáme oloupanou najemno nakrájenou cibulku.
Krok 4: Po chvilce opékání přidáme hrnek vody s rozmíchaným protlakem.
Krok 5: Přidáme sójovou omáčku, chilli, pepř, trochu kari a další hrníček vody. Vše dobře promícháme a necháme 45 minut dusit.
Krok 6: Na konci játra vyndáme a omáčku rozmixujeme.
Krok 7: Dochutíme solí a můžeme podávat třeba s kari rýží.
Zveřejněno 2. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová játra - luxusní
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j6AR
Moje poznámka
Vepřová játra - luxusní
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j6AR
Nejnovější recepty
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 8 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 9 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Selská omeleta
Přidáno 2. 12. 2024 16:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marokánky III - cukroví
Panova před 13 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 22 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 27 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 44 minutami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 44 minutami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Buchta pro nečekanou návštěvu
1anoli1 před 2 hodinami
Francouzské brambory
Rinnes před 3 hodinami
Tématické fráze:
vepřová játra,
veprová játra recept,
vepřová játra recepty,
vepřová játra recepty,
vepřové játra,
jatra recept,
veprove jatra recepty,
recept na vepřová játra,
recepty z vepřových jater,
jatra recepty,
recept vepřová játra,
jak dlouho vařit vepřová jatra,
recepty vepřová játra,
výborné vepřová játra recepty,
jak dlouho dusit játra,
recepty na veprova jatra,
recept na veprove jatra,
vepřové játra recept,
recept na jatra,
recepty na vepřove jatra
Suroviny:
játra vepřová,
cibule,
česnek,
omáčka sojová,
pepř mletý,
protlak rajčatový,
chilli paprika čerstvá,
sůl,
koření kari,
olej,
mouka hladká
Komentáře (46)