Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová játra - luxusní

Často se stává, že nesprávný postup přípravy dokáže jídlo prakticky zkazit, přestože používáme dobré ingredience. U jater to platí dvojnásob. Když vepřová játra orestujeme správně, připravíme tak noblesní minutku.

Hodnocení receptu je 4,9 (83×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Strouhys Strouhys

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 55 min

65 min (10 min příprava + 55 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 927 kJ /
700 kcal
Bílkoviny87,01 g
Tuky11,79 g
Vláknina20,16 g
Cholesterol 1,23 g
Sodík 3,97 g
Sůl9,60 g
Sacharidy56,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra očistíme, nakrájíme na menší kousky a naklepeme. Krok 2: Rozpálíme olej, do kterého dáme na ovonění dva stroužky česneku a orestujeme játra obalená v mouce. Krok 3: Když jsou játra orestovaná z každé strany, vyndáme česnek a přidáme oloupanou najemno nakrájenou cibulku. Krok 4: Po chvilce opékání přidáme hrnek vody s rozmíchaným protlakem. Krok 5: Přidáme sójovou omáčku, chilli, pepř, trochu kari a další hrníček vody. Vše dobře promícháme a necháme 45 minut dusit. Krok 6: Na konci játra vyndáme a omáčku rozmixujeme. Krok 7: Dochutíme solí a můžeme podávat třeba s kari rýží.

TIP: Recepty s vnitřnostmi. Jak nejlépe zpracovat játra, ledvinky, srdce?

Zveřejněno 2. 10. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra - luxusní

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j6AR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra - luxusní

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j6AR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (46)

Dnes jsem dělala játra podle tohoto receptu,ale krůtí je to opravdu moc dobré<3:-K

:-)<3:yes::yes: Moc dobře udělaná játra :-K

Tento receptík je opravdu luxusní. Díky

vařím často, takto upravená vepová játra nám chutnají asi nejvíc

Výborné, moc jsme si pochutnali :yes: ;-)

Vyskúšal som, je to výborné! Vďka za recept! :yes:

Opravdu luxusní receptík !!! :yes:

Vážně luxusní, mňam ????

Dobrý den,

děkujeme za upozornění. Chyba je v záměně masa. Příprava je totožná, video mazat nebudeme.

opravdu vepřová ? Řekla bych , že kuřecí.. no a věřte kuchaři :-D;-):no: ale něco podobného dělám opravdu z vepřových jater, ale i z kuřecích

ludena:
No, zapomněla jste podotknout, že máte na mysli úvodní vííídeo a ne obrázky, že :-)

Vařila jsem včera, játra jsem nenaklepávala a česnek jsem nasekala a nechala v sosíku, který měl úžasnou barvu:yes: . Zajímavá úprava jater, moc nám chutnalo.

Vyzkoušeno a výborné, chťově vynikající, nemuseli jsme ani dosolovat. Akorat se nám to v hrnci při dušení trochec přichytlo, asi málo vody?? :-O Jinak perfekt.:-!:yes:

Játra obecně miluji, takže za mě palec nahoru. :yes:
www.miric.cz

Super, jen toho na mě moc nezbylo. Takový to byl fofr:yes::-K

Barbora Urbanova 1. 12. 2016 08:17
A neslo by to i z kurecich jater? Nebo to by nebylo ono?

Barbora Urbanova: Barborko - vy tam vidíte něco jiného než kuřecí játra ? Já tedy ne :-D:-K

Cesnek jsem tam nechala nakrajeny na male kosticky, misto protlaku ktery jsem nemela jsem dala dve lzice ketchup, pridala malinko drcenych palivych paprikovych jader. No a takovou pochoutku jsme uz dlouho nemeli! Moc dekuji za vyborny recept. Opravdu dobre s ryzi!!!!

K dnešní večeři. Moc jsme si pochutnali. Příloha rýže :-) Děkuji za recept a za skvělý nápad. :-)

...uvařeno o víkendu, snědeno a všichni jsme si pochutnali - opravdu luxusní! - díky za recepr- budu játra takhle dělat stále - posílám palec nahoře /nejdou mi ikonky/ a bodík

Bylo to luxusní ale sama jsem si tam musela něco přidat (slaninu ,kterou jsem oprančila s cibulí , majoránku,hovězí polévkový bujón a špetku gulášového koření;-):-)

Tak, už se dusí, jen bez chilli a sojovky, tak jsem zvědavá ;-)

To bude dobrota :-p

Mně to velmi chutnalo - játra krásně měkká a nasládle lehce pikantní omáčka k tomu :) Jen mi bylo líto česneku, tak jsem ho tam dala rovnou nakrájený a nevyndavala jsem ho :-8

Dneska jsem recept vyzkoušela, sice se mi zdálo té cibule hodně, a těch 45 minut dušení taky, ale dělala jsem přesně podle receptu. A výsledek opravdu luxusní, musím pochválit:-!

Dnes to vařím a po ochutnávce je to dobrý ještě to dusím tak tady radši píši nebo bych to sežral před dokončením dám k tomu brambor rýži jsme měli včera.takota@centrum .cz

Strouhys:Vyzkoušeno, :yes: akorát se chci zeptat, jak velké cibule? Bylo to výborné, akorát se mi zdála omáčka dost sladká, příště ještě použiji jinou sojovku, měla jsem toiž sladkou;-)Bodík přidělen:yes:

Josifek::-)

Porada: Paličku na naklepávání položím volně na plátek jater a druhou rujkou na ni zatlačím. Pocítím slabé povolení jaterní hmoty a tím mé naklepávání končí. Dělám tak i jaterní řízečky. Pěkný den.;-)

Strouhys- děkuji,bál jsem se,že z toho bude kaše.Asi to chce velkou citovku, tak to radši vynechám.:-))

Porada:Četl jsem to u jednoho receptu, vyzkoušel jsem to přes celofán a játra se drobet roztáhnou. Určitě to bude dobré když je klepat nebudete :-)

Strouhys - prosím o upřesnění jak naklepáváte krájená játra.Já jsem to ještě nikdy neslyšel ani neviděl.Děkuji.Jinak to může být dobré.:-)

Ha,superžramózně vypadající receptík:-p:-p.Miluju játra na jakýkoliv způsob,hned dnes odzkouším:yes::yes:

:-p+9:yes:

:yes::yes::-8:-8:-p:-p

:-*:-*:yes:+

Mě se ta doba zdá taky trochu dlouhá ale až vyzkouším uvidím. Vyzkoušet to budu muset, prče se mi to líbí:yes::-p. Bodík je tam.

:-p:-p:-*:yes:

Josifek:Dobrý den, opravdu je to třeba. Cibulka udělala pěkný sosík. Játra se krásně rozpadala. Až to budu děla zase tak 45 min minimálně ;-)

Pěkný den. Nechci být rypák, ale není 45min dušení moc? :-//

Hmm, to je krása ta šťávička:-*:yes:

No a já se tady násilím cpu salátem, když tady je taková dobrota:-/:-D vypadá to dobře a dávám proto bodíka:yes: dělám něco podobného, ale z kuřecích jater.:-))

finneta:Děkuji za info, je to můj první vložený recep. Určitě to časem vychytám :-))

jen bych tě ráda upozornila, že ti v surovinách chybí protlak. jinak takové dobrůtky miluji:yes::yes:

Bibinka: Děkuji za pěkné přivítání. Kategorii jsem již změnil. Můžete se těšit na další mé recepty ;-)

Strouhys, vítám tě v naší Topkové rodině jako dalšího člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilo jako nám všem:-K Jsi tu sice od května, ale vidím tě zde poprvé;-);-)
Recept vypadá, že bude dobrej, tudíž ti dávám 1.boda:yes:
Jen bych tě požádala, aby jsi recept přehodil do kategorie "vnitřnosti", ve vepřovém mase by ho nikdo nehledal;-)

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
vepřová játra, veprová játra recept, vepřová játra recepty, vepřová játra recepty, vepřové játra, jatra recept, veprove jatra recepty, recept na vepřová játra, recepty z vepřových jater, jatra recepty, recept vepřová játra, jak dlouho vařit vepřová jatra, recepty vepřová játra, výborné vepřová játra recepty, jak dlouho dusit játra, recepty na veprova jatra, recept na veprove jatra, vepřové játra recept, recept na jatra, recepty na vepřove jatra

Suroviny:
játra vepřová, cibule, česnek, omáčka sojová, pepř mletý, protlak rajčatový, chilli paprika čerstvá, sůl, koření kari, olej, mouka hladká

Přidat fotografie receptu