Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Minutkový" vepřový řízek speciál

Patří vepřové řízky k vašim oblíbeným jídlům? Aby se rozplývaly na jazyku, je potřeba víc než jen koupit maso, obalit v trojobalu a osmažit. Pokud toužíte po měkoučkých a šťavnatých řízcích, zkuste postup v našem receptu, kterým se řídily už naše babičky.

Hodnocení receptu je 5,0 (79×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 14 min Doba tepelné úpravy: 16 min bez doby odležení

30 min (14 min příprava + 16 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Z kýty nakrájíme silnější pláty masa, které přes potravinářskou fólii naklepeme, mírně osolíme, posypeme sušeným česnekem a lehce z jedné strany potřeme pepřovou omáčkou. Krok 2: Dáme do nádobky a necháme v chladnu minimálně 1 hodinu odležet. Krok 3: Poté zapneme troubu a necháme ji rozehřát. Krok 4: Na pánev dáme rozehřát máslo. Krok 5: Odpočaté řízky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Krok 6: Smažíme na mírném plameni z každé strany 3 minuty a pak přemístíme do brutvanu (pekáče), nejlépe na silikonovou pečicí fólii, popřípadě na pečicí papír. Krok 7: Na takto předsmažené řízky položíme plátky másla, přikryjeme druhou částí pekáče, vložíme do předehřáté trouby a pečeme na nejvyšším stupni (já mám plynovou) 10 minut. Krok 8: Hotové řízky podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo jen s chlebem. Krok 9: Množství masa, ani ostatních surovin jsem záměrně neuváděla, záleží, kolik porcí budeme připravovat.

TIP: Jak připravit lahodnou bramborovou kaši

Zveřejněno 4. 10. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Vím, že řízky nejsou nic neznámého. Ale když se nám podaří uříznout hezký plát tak, že zařízneme do masa cca 3 cm, nedořízneme a druhý plát stejně široký uřízneme dokonce, rozklepeme do stran, máme řízek na celý talíř. Já dělávám řízky z krkovice, ale připravený z kýty a jen na másle chutná jako“vídeňský“a lehounce potřený pepřovou omáčkou je krásně křehký a šťavnatý.

Přílohu jsem dělala podobnou, co zde má uvedenou Marishttp://www.toprecepty.cz/recept/15310-dynovo-bramb...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Minutkový" vepřový řízek speciál

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WoWJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Minutkový" vepřový řízek speciál

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WoWJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (84)

zujali: :yes::-)

Jajek : tedy Vaše čeština je hrůza ☹️????

Eja57: tak to bychom o boty přišly obě:-DAle ze slušnosti jsem poděkovala:-(

Anna Kocikova: kdyby to nebyl soutěžní recept, tak žádné nové foto od Handiky není, na to bych vsadila boty...:-//

Handika-k řízkům by mě zelí nenapadlo,ale proč ne;-)Děkuji za foto:-K

Aničko výborný nápad, maso není tak dlouho v oleji, takže se olej nemůže přepálit. A v troubě se dodělá ten střed. Uložil jsem do oblíbených. :yes:
p.s.: a vím, co je to brutvan/a bo jsem chachar ostravsky :-D
www.miric.cz

clupmi: :-DAhoj krajane:-pMiri děkuji:-KDoufám,že Ti bude chutnat,pokud se k tomu dostaneš:-8Myslím,že Yanull má tady ve svých receptech dopékání v troubě:yes:

pepřová omáčka zloženie- voda, olej, ocot, horčica, pepř 0,5% :no:
myslím že namletý pepř by bol 100x lepší

fofoja: Ano i to je možnost a nejlépe čtyřbarevný čerstvě pomletý;-)

No páni, tolik komentářů u jednoho řízku :-D hlavně vede ten s těma chybama :-D nebo přiblblý koment k velikosti .... každopádně k receptu ...vypadá to úžasně, dnes budu zkoušet ... zatím jsem tvořila v těstíčku, v klasickém trojobalu a nebo naložený v česnekové soli den předem a opět obalen v trojobalu..... posílám bodík :-) :-K:-*:yes:

Greneia: Děkuji:-D:-K

Jajek : Milý Jajku, doporučuji i při Vašem odborném kuchařském vzdělání navštěvovat též hodiny pravopisu. Je to hnus to číst. :-((:-((:-((:-((:no:

B.: :yes::-*

Nedávno jsem dělala řízky z kýty, byly na pohled jako malované, ale...byly tvrdé jako podrážka, tak nevím, příště asi jen z krkovičky.

Eva : Bednárik Slavomír: děkuji za zájem a komentáře:-K

Zobrazit 3 starší odpovědi

Dagmar Nováková 29. 4. 2016 13:31
Doporučuji na smažení místo čerstvého másla použít tzv. šmorcl, neboli přepuštěné máslo. Vůbec se nepřipaluje, a chutná to , až se strávníkům dělají boule za ušima.

Dagmar Nováková: přepuštěné máslo i já ráda používám,ale zásoba došla:-(

Děkujiza komentáře i za dotazy:-K
Ano,lze použít i kuřecí maso(zkoušela jsem i na velice tenké plátky hovězí zadní-dosmažovala jsem v troubě cca 30minut).
Většinou dělávám,nasolené,malinko opepřené řízky"klasiku"obyčejný trojobal.Měla jsem k dispozici načatou zmíněnou omáčku,byl to jen můj nápad,ale opravdu se nikdo nemusí přesně držet stanovených surovin:-)Je to jen o chuti a fantazii každého kuchaře:-K
Řízek také můžete obalit v nadrtěných brambor.lupíncích,nebo jen v těstíčku.Prostě řízek ix krát jnak:-)

mňam mňam, určitě vyzkouším, pepřovou omáčku z lidlu nemám ale dám jinou :)

alešLukša 4. 4. 2016 08:05
Opravdu minutkový...za minutku byl fuč

Vídeňský řízek je z telecího masa, tudíž nemůže chutnat jako z vepřového masa, ale preferuji taky krkovici, není tak suchá. :-D

Tématické fráze:
smažený vepřový řízek pohlreich, vepřový řízek v trojobalu, vepřový řízek, vídeňský řízek podle pohlreicha, smažený řízek vepřový v trojobalu, jak správně smažit řízky, jak správně smažit řízek, jak ohřát řízek, jak ohřát řízky, rizek podle pohlreicha, smažený vepřový řízek na másle, veprove rizky v trojobalu, trojobal na řízek, vídenský vepřový řízek, vepřový řízek na másle, jak ohrat smazeny rizek, řízek pro žlučníkáře, trojobal na řízky, jak nejlepe ohrat rizky, jak nejlépe smažit řízky

Suroviny:
kýta vepřová, sůl, česnek sušený, máslo, mouka hladká, vejce, strouhanka

Přidat fotografie receptu