Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Minutkový" vepřový řízek speciál

Patří vepřové řízky k vašim oblíbeným jídlům? Aby se rozplývaly na jazyku, je potřeba víc než jen koupit maso, obalit v trojobalu a osmažit. Pokud toužíte po měkoučkých a šťavnatých řízcích, zkuste postup v našem receptu, kterým se řídily už naše babičky.

Hodnocení receptu je 5,0 (79×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 14 min Doba tepelné úpravy: 16 min bez doby odležení

30 min (14 min příprava + 16 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Z kýty nakrájíme silnější pláty masa, které přes potravinářskou fólii naklepeme, mírně osolíme, posypeme sušeným česnekem a lehce z jedné strany potřeme pepřovou omáčkou. Krok 2: Dáme do nádobky a necháme v chladnu minimálně 1 hodinu odležet. Krok 3: Poté zapneme troubu a necháme ji rozehřát. Krok 4: Na pánev dáme rozehřát máslo. Krok 5: Odpočaté řízky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Krok 6: Smažíme na mírném plameni z každé strany 3 minuty a pak přemístíme do brutvanu (pekáče), nejlépe na silikonovou pečicí fólii, popřípadě na pečicí papír. Krok 7: Na takto předsmažené řízky položíme plátky másla, přikryjeme druhou částí pekáče, vložíme do předehřáté trouby a pečeme na nejvyšším stupni (já mám plynovou) 10 minut. Krok 8: Hotové řízky podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo jen s chlebem. Krok 9: Množství masa, ani ostatních surovin jsem záměrně neuváděla, záleží, kolik porcí budeme připravovat.

TIP: Jak připravit lahodnou bramborovou kaši

Zveřejněno 4. 10. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Vím, že řízky nejsou nic neznámého. Ale když se nám podaří uříznout hezký plát tak, že zařízneme do masa cca 3 cm, nedořízneme a druhý plát stejně široký uřízneme dokonce, rozklepeme do stran, máme řízek na celý talíř. Já dělávám řízky z krkovice, ale připravený z kýty a jen na másle chutná jako“vídeňský“a lehounce potřený pepřovou omáčkou je krásně křehký a šťavnatý.

Přílohu jsem dělala podobnou, co zde má uvedenou Marishttp://www.toprecepty.cz/recept/15310-dynovo-bramb...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Minutkový" vepřový řízek speciál

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WoWJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Minutkový" vepřový řízek speciál

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WoWJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (84)

zujali: :yes::-)

Jajek : tedy Vaše čeština je hrůza ☹️????

Eja57: tak to bychom o boty přišly obě:-DAle ze slušnosti jsem poděkovala:-(

Anna Kocikova: kdyby to nebyl soutěžní recept, tak žádné nové foto od Handiky není, na to bych vsadila boty...:-//

Handika-k řízkům by mě zelí nenapadlo,ale proč ne;-)Děkuji za foto:-K

Aničko výborný nápad, maso není tak dlouho v oleji, takže se olej nemůže přepálit. A v troubě se dodělá ten střed. Uložil jsem do oblíbených. :yes:
p.s.: a vím, co je to brutvan/a bo jsem chachar ostravsky :-D
www.miric.cz

clupmi: :-DAhoj krajane:-pMiri děkuji:-KDoufám,že Ti bude chutnat,pokud se k tomu dostaneš:-8Myslím,že Yanull má tady ve svých receptech dopékání v troubě:yes:

pepřová omáčka zloženie- voda, olej, ocot, horčica, pepř 0,5% :no:
myslím že namletý pepř by bol 100x lepší

fofoja: Ano i to je možnost a nejlépe čtyřbarevný čerstvě pomletý;-)

No páni, tolik komentářů u jednoho řízku :-D hlavně vede ten s těma chybama :-D nebo přiblblý koment k velikosti .... každopádně k receptu ...vypadá to úžasně, dnes budu zkoušet ... zatím jsem tvořila v těstíčku, v klasickém trojobalu a nebo naložený v česnekové soli den předem a opět obalen v trojobalu..... posílám bodík :-) :-K:-*:yes:

Greneia: Děkuji:-D:-K

Jajek : Milý Jajku, doporučuji i při Vašem odborném kuchařském vzdělání navštěvovat též hodiny pravopisu. Je to hnus to číst. :-((:-((:-((:-((:no:

B.: :yes::-*

Nedávno jsem dělala řízky z kýty, byly na pohled jako malované, ale...byly tvrdé jako podrážka, tak nevím, příště asi jen z krkovičky.

Eva : Bednárik Slavomír: děkuji za zájem a komentáře:-K

Zobrazit 3 starší odpovědi

Dagmar Nováková 29. 4. 2016 13:31
Doporučuji na smažení místo čerstvého másla použít tzv. šmorcl, neboli přepuštěné máslo. Vůbec se nepřipaluje, a chutná to , až se strávníkům dělají boule za ušima.

Dagmar Nováková: přepuštěné máslo i já ráda používám,ale zásoba došla:-(

Děkujiza komentáře i za dotazy:-K
Ano,lze použít i kuřecí maso(zkoušela jsem i na velice tenké plátky hovězí zadní-dosmažovala jsem v troubě cca 30minut).
Většinou dělávám,nasolené,malinko opepřené řízky"klasiku"obyčejný trojobal.Měla jsem k dispozici načatou zmíněnou omáčku,byl to jen můj nápad,ale opravdu se nikdo nemusí přesně držet stanovených surovin:-)Je to jen o chuti a fantazii každého kuchaře:-K
Řízek také můžete obalit v nadrtěných brambor.lupíncích,nebo jen v těstíčku.Prostě řízek ix krát jnak:-)

mňam mňam, určitě vyzkouším, pepřovou omáčku z lidlu nemám ale dám jinou :)

alešLukša 4. 4. 2016 08:05
Opravdu minutkový...za minutku byl fuč

Vídeňský řízek je z telecího masa, tudíž nemůže chutnat jako z vepřového masa, ale preferuji taky krkovici, není tak suchá. :-D

Vypadá to dobře, šlo by to i z kuřecího masa?

hosta:Jituš,také jsem o tom kdysi slyšela a v nějakém televizním pořadu to bylo dokonce názorně předvedeno.Ale znám lidi,kterým nepomohlo ani to:-)
Díky:-K

Miluju řízky:-! A tenhle - ten teda je akorát pro mne:yes:
Prý když se z česneku vyndá střed, ze kterého v zemi vyráží stonek, nedráždí ani žlučníkáře - údajně:-D

Jajek :Jajeku,Ondro,pekaři,Jarku,Kamile...nebo jak se vlastně jmenujete:-D:-DDíky za Váš komentář,který je opravdu pastvou pro ČJ:-DTaké děkuji za zájem o zdraví mé rodiny.To se v dnešní době už moc nevidí;-)
Já zase nevidím tu hrachovou kaši,kde jste k ní přišel:-O
Též děkuji za návod,jak udělat česnekovou pastu:-DProtože mnohým nedělá čerstvý česnek dobře,uvedla jsem sušený,který je jemnější...Ale nakonec já se tady nemusím zpovídat,proč uvádím ty,či oné suroviny.
Vždyť Vám katahorejsí napsala,když Vám to nevoní,tak tu nelezte:-D

Vašku:-D:-D:-K

Všem děkuji za názor a komentáře:-K

katahorejsii: Jajek bude jen hloupý(a to není urážka, ukázal to sám ve svém příspěvku) prudič.

katahorejsii:

Jajek : Jestli jsi takový znalec, jak umíš česky, tak bych ti doporučil raději nikoho nekritizovat. Já bych se zase "nechluyl" tím, co jsem "vyděl" ve tvém příspěvku: "ten pepř tu omáčku ani nevyděl je to jedna velká chemie ani bych se tím nechlubyl.";-(;-(

Jajek :

Tuhle omáčku jsem kdysi koupila i v Kauflandu, v malinko jiném balení ;-)

katahorejsii:Přihlašte se do prostřeno at se něco přiučíme :-))

Jajek :že sem vůbec lezete ,když Vám to nevoní:-p:-))

Anna Kocikova:
Lídl a jiné rádoby obchodní řetězce nenavštěvuji ten pepř tu omáčku ani nevyděl je to jedna velká chemie ani bych se tím nechlubyl.Jinač hrachová kaše a řízek to musí být dobrý.A máslo kupujete taky v Lídlu ??? no to bych se už bál o svoje zdraví.Nic ve zlém tohle je u mě skrytá reklama a to je špatné a nebo jste hrdá na to že doma krmíte rodimu ečkama jedno s toho to bude.Jestli by jste chtěla více info ozvěte se rád vám je pošlu a ne jen o lídlu. A ještě jedna rada jak se dá udělat česneková pasta .to se namačká oloupaný česnek a prolisuje se, potom se utře se solí a můžete potřít řízky a obalit v trojobalu je to taky dobrý a vím co jsem do toho dal Přeji příjemný zbytek života

Bednárik Slavomír 17. 8. 2016 22:52
Jajek : Vaše postrehy sú tak odborné až sa divím nik ťa nenúti si to uvariť Hrachová kaša tam nie je asi treba okuliare alebo sa naučiť čítať.Ak nechcete Ečka a výrobky z odchodov tak doporučujem sa ísť napásť na lúku<3

milan novotny:Opravdu přínosný komentář:-S

milan novotny 21. 2. 2014 13:40
vekej rizek je nesmysl ,lepsi dat si tri mensi veprovej,teleci a seksnej z michanyho mletyho (hovezi-skopovy)od turka z Neustadtu:-));-)

Anna Kocikova: :-D:-D:-D To za prvé a za druhé je určitě "za trest" týden bez večeře, tak závidí velký řízek :-D Stejně si myslím, že se přepsal a měl se jmenovat Neurotik :-D

Anna Kocikova: já už to Niki v SZ vysvětlila, že to nemá cenu ;-);-):-D:-D:-D:-D

Neurokiss:Nééé:-Okečupem z Lídlu nééé:-!Jedině domácím,který si sama dělám;-):-p
Neuro...kdybych věděla,jak se pepřová omáčka dělá,tak ji nebudu kupovat v Lidlu,ale vyrobím si ji sama:-D:-D Kdyby byla zakoupena v Kauflandu,nebo jiném marketu,tak opět uvedu v jakém;-)
U svýcn receptů mám ve zvyku uvádět ve kterém obchodě jsem méně známější suroviny nakoupila a uživatelé,kteří pročítají pozorně recept včetně popisků pod fotkama se dozvědí dokonce i tu zanačku,kterou jsem použila. Nakonec i méně chápavý čtenář v surovinách tu poznámku"viz foto"vidí a pokud má zájem o recept a né o zbytečné prudění,tak se podívá;-)
Když si budete připravovat řízek,klidně tam"plácněte"nastrouhaný křen promíchaný s trochou povoleného másla,pak zabalte do závitku,obalte v trojobalu a pozvolna smažte.Bude to také velice chutná varianta řízku:yes:
Rcepty,které jsou tady vkládané jsou pro inspiraci druhým a je už pak na každám,jak a s čím si to dále připraví:-)Někomu chutná chleba s máslem a posypaný nasekanou pažitkou,někomu chutná máslem namazaný chleba posypaný moučkovým cukrem:-*Kolik lidí,tolik chutí:-)
Děkuji Vám za čas,který jste věnoval/a na přečtení receptu i za napsané komentáře:-K


Nikina:Že Tě to Nikouši bere:-*Co víš,třeba musí doma držet hubu:-SNejspíš by po ní dostal,kdyby ji otevřel:-D:-D

Tématické fráze:
smažený vepřový řízek pohlreich, vepřový řízek v trojobalu, vepřový řízek, vídeňský řízek podle pohlreicha, smažený řízek vepřový v trojobalu, jak správně smažit řízky, jak správně smažit řízek, jak ohřát řízek, jak ohřát řízky, rizek podle pohlreicha, smažený vepřový řízek na másle, veprove rizky v trojobalu, trojobal na řízek, vídenský vepřový řízek, vepřový řízek na másle, jak ohrat smazeny rizek, řízek pro žlučníkáře, trojobal na řízky, jak nejlepe ohrat rizky, jak nejlépe smažit řízky

Suroviny:
kýta vepřová, sůl, česnek sušený, máslo, mouka hladká, vejce, strouhanka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu