Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažená bedla v orientální marinádě se zázvorem

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Středně náročný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny

Porce: zcela individuálně

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie662 kJ /
158 kcal
Bílkoviny13,02 g
Tuky11,34 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 389 mg
Sodík 149 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy1,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hlavičky bedel očistíme, mírně posypeme vegetou a opepříme podle chuti. Krok 2: V misce rozšleháme vajíčka s 1-2 lžičkami orientální marinády se zázvorem. Krok 3: Pak hlavičky klasicky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme pomalu v oleji dorůžova. Podáváme nejlépe se zeleninovým salátem.

Zveřejněno 5. 10. 2012

Poznámka autorky JanaDorazinova

Syn mi dnes donesl nějaké bedly z hor, tak jsem se celý den těšila, co s nimi provedu. Takže jsem je takto strestala a fakt musím říct, že smažené žampiony jsou proti nim upocené máslo 2 jakosti!:-)))))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažená bedla v orientální marinádě se zázvorem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j6OR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažená bedla v orientální marinádě se zázvorem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j6OR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

Prpcek: Tak to mne neskutečně těší!! Děkuji! :-)

Včera jsem ještě našel bedly a realizoval recept. Pro mě to je nejchutnější úprava, jakou jsem jedl. Díky za recept. :yes:

petrzelka: My jsme našli ještě včera v Karlovicích;-)

To vypadá tak nádherně,škoda že už asi žádné nenajdem :yes::-K

Hezký recept a lákavé fotky:-p:yes:

Eliza:Jedná se o bedlu červenající, taky jsem o tom slyšela, ale nevím, jestli to zase není povyk jako s těmi babkami:-S
http://www.naturfoto.cz/bedla-cervenajici-fotograf...

Slyšela jsem něco o nově se vyskytující houbě, která se tváří jako bedla a přitom je smrtelně jedovatá...Třeba je to blbost, třeba nějaká poplašná zpráva - ale raději si o tom něco najděte, než je budete sbírat a jíst...;-) Já jsem otrávená houbami byla - a není to žádná slast, teda.;-)

rebeka:Ježíši, tam toho teda je:-O:-S Ale snad to nějak smíchám:-D

Jana Remkova::-8:-D:-D vím, ne:-?:-D:-D:-D.. že neumíš hledat:-8:-S:-D:-D:-D:-D

rebeka: Ježíšku dííky, tys mne tak vystihla!! Ještě, že tě máme! Díky!!:-D:-)):yes:

rebeka:cooo, kdy má Andrej narozky, to nám zas zestárla jooo, já nebyla na blahopřáních, jdu napravit :-S:-S:-D:-D:-D

1974andrea: co bych pro tebe neudělala, kór když máš narozky;-) remková stejně hledat neumí:-//:-D:-D:-D Marináda obsahuje sušenou zeleninu, cukr, víno, zázvor, sůl, kmín, oregáno, kurkumu, pepř černý, papriku sladkou, hřebíček, skořici, chilli, švestková povidla, rajský protlak a ocet.

Jani, kvůli tobě jsem si přivezla z chalupy bednu bedel;-):-D Teď mi ještě řekni, co obsahuje ta marináda, protože ji nemám a zítra jdu na to;-)

bedla a marináda:-O:-? Remková:-! paráááda:-p:-p:yes::yes::yes::yes:

yanull::-D:-D:-D Janulko, máš ty pravdu!:-)

Jani, tato bedla se mi jeví jako prudce jedlá +13 :-p:-);-):-K:yes:

Anna Kocikova: Děkuji;-)

jarka skrobakova: Jé, tak to je pro mne pocta, děkuji :-8

Jana Remkova::-D:-DNeboj,nejsi sama;-):-D:-DS velkou chutí bych si tak krásně připravené a načančané jídlo nabídla:-p+12:yes::-K

no to nádhera, hned bych si dala Jani, moc se mi to líbí, mám ráda Tvé recepty:-p:yes::yes::yes::yes::-K

:-p:-p:yes::yes:

1974andrea: jsi lepší, než já!:-D Já fakt jsem debil na to vyhledávání a hledat v té spoustě mých receptů je síla:-8

Bibinka: Jani, určitě by totéž šlo udělat z hlívy, nebo jiných hub;-) Ta dečka je stará, jak hnědé uhlí!:-D

Jana Remkova: Jani, přesně tuto marinádu mám doma a ještě jsem jí nevyzkoušela, ale bedly teda nemám, použiji jí asi někde jinde;-)Máme stejnou dečku a zrovna jí mám na komodě:-D Máš 8.bod:yes:

Jana Remkova:Máš to tady, já o tom vím;-):-D

magdalenka: Já, pokud bych jich měla hodně, dělám čalamádu;-), do které dávám feferonky, ani nevím, jestli to tady mám!:-D

Ja som teraz čistila a dávala do mrazničky hnedáky, suchohríby a klouzky, doniesla som si z dovolenky z Čiech... (aj som dosť nasušila)
Václavky som ešte tento rok nevidela, ale tie mi rastú vo veľkom množstve kúsok od domu, ešte majú čas a okrem mňa ich tu nikto asi nepozná...zbieram až do mrazov, varím polievky, zamrazujem, aj do octu nakladám.

magdalenka: Magdi, ještě nic!!:-) To musím promyslet!:-D Taky nějaké suchohřiby mám, ale ty si musím šetřit:-D. Hub je zatím málo aspoň tady. Všeobecně platí, že na traktorce v lesíku tady v Orlové jich najdeme víc, než třeba na Bílé, na Visalajích, na Morávce.No, jenže já jsem nemocná, mám ATB a plíce mi jedou na 47%:-((, takže nějaké hrby v lese bych neufučela, takže budu doufat, že ještě něco přinese Láďa;-)

Jani, veľmi pekné...:yes:
A čo si spravila s václavkami? Nedá mi neopýtať sa...;-)

Vypada to lakave..:-p:-p

1974andrea: No a já měla jen rozevřené, tak jsem si říkala, že je to docela dobrý nápad:-). Jsem ráda, že se vám to líbí:-)

Tématické fráze:
uprava bedel, bedla uprava, úprava bedly, smažená bedle, smažené bedle-recept, recept smažené bedle, smažené suchohřiby, smažené bedle na kmíně, smažené bedle recepty, smazene bedle, marináda se zázvorem, smazene bedle recept, smažené houby hlavičky, jak se smaží bedla, smažíme bedlu, bedla recept, bedla jedná recepty, jak se smaží bedle, recept na smaže bedle, recepty na upravu bedel

Suroviny:
houba bedla, vejce, vegeta, pepř, marináda se zázvorem, mouka hladká, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu