Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řez s griotkou

Hodnocení receptu je 4,9 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

plotna plotna

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 12-14

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 104 kJ /
1 698 kcal
Bílkoviny46,06 g
Tuky34,72 g
Vláknina2,10 g
Cholesterol 1,17 g
Sodík 449 mg
Sůl0,95 g
Sacharidy299,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vyšleháme bílky do sněhu a postupně zašleháváme jeden žloutek po druhém. Zašleháme cukr a nakonec mouku. Rozetřeme na plech s pečícím papírem který je potřen máslem. Snažíme se zarovnat vše do stejné výšky. Krok 2: Pečeme na prostředním roštu v předehřáté troubě na 180°C. Necháme na plechu vychladnout. Nařežeme na 3 stejné pruhy. Krok 3: Na krém začneme šlehat pomazánková másla s trochou cukru a postupně přiléváme za stálého šlehání tekutou šlehačku. Šleháme do zhoustnutí. Krok 4: Přilijeme zhruba 3 lžíce griotky, vyšleháme a nakonec dosladíme. Pak už jen promažeme krémem a prostřední plát piškotu pokapeme griotkou.

Zveřejněno 6. 10. 2012

Poznámka autorky plotna

Další řez jsem dělala z pomazánkového másla PILOS. Již nikdy více. Je to řídké. Jedině Choceňské. A to bych nikdy neřekla, že v tom bude takový rozdíl.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řez s griotkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vL9m

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řez s griotkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vL9m

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Dakujem :-K

Pekny kolacik, da sa pouzit aj iny tuk ako pomazankove maslo?

Jana Vojtová 5. 7. 2016 12:15
Jako náhradu za pomazánkové máslo lze použít pouze mascarpone.

Jani, to je suprové:yes::yes::yes::yes: letí bodík:yes: ukládám a co nejdříve vyzkouším:-p:-p:-p:-p:-K:-K:-K dííík :-K:-K:-K

Anna Kocikova:
Já tu sypkou nebo plátkovou želatinu taky nemám ráda.Ale za studena od Dr.Oetkra je nejlepší a nejrychlejší.

To je nádherný řez:-K+13:-p:yes:Ta náplň bez použití želatiny se mi také moc zamlouvá;-)Já s ní totiž většinou dost"zápasím":-D:-D

:yes:+12;-)

Och, och, och!! Nááádhera!:yes:

plotna::-K:yes::yes: teď je to dokonalé:-K:-):yes::yes:

:yes::yes: +9

Zdenka1:
To je pravda.Jenom jsem ubrala 1 šlehačku aby byl pevnější.:-K

Povedený zákusek:yes:. Tento krém se dává do českého tiramisu, takže dobrý:-p+8

plotna: máš SZ;-)

rebeka:
:-D:-D:-D já už umřu smíchy.A která ? ta druhá. Vždyť nic jiného nedělám,než přehazuju fotky.

plotna: Jani, je to tvůj recept, dělej, co myslíš;-) ale trvám na tom:-D:-D, že ta druhá je prostě úžasná:-8:-K:-):yes::yes:
pořadí fotek si můžeš změnit.. klikni na "Přidat fotku", sjeď níž a tam máš pak nabídku.. smazat fotky, popisky a nakonec přehodit pořadí fotek;-)

senky:

Má to jedno plus navíc.Je to rychlovka;-)

Tématické fráze:
řezy s griotkou, griotkové řezy, řez s griotkou, moučník s griotkou, recepty s griotkou, moučníky s griotkou, zákusek s griotkou, recept s griotkou, krém s griotkou, řezy z griotky, rez s griotkou top recepty, griotkové řezy na plech, ořechový řez s ořechovou náplní, top recepty řez s griotkou, top recepty rez z griotkou, s griotkou recept, cukrovi s griotkou, s griotkou, řezy z pomazánkového másla, moučník z griotkou

Suroviny:
vejce, mouka polohrubá, cukr moučkový, pomazánkové máslo, šlehačka, cukr moučkový, griotka

Přidat fotografie receptu