Suroviny
Porce: asi 25
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 72 395 kJ / 17 303 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 335,39 g |
Tuky | 1 223,15 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 7,46 g |
Sodík | 3,83 g |
Sůl | 8,40 g |
Sacharidy | 1 238,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zvážíme vejce, které potom ušleháme s cukrem a moukou, které budou vážit stejně jako vejce, přidáme špetku soli, prášek do pečiva a horkou vodu vše pořádně vyšlehané vlijeme do vymazaného a vysypaného hlubokého plechu nebo formy a upečeme.
Krok 2: Po úplném vychladnutí korpus rozkrojíme na dva nebo tři díly.
Krok 3: Než se nám upekl korpus uvaříme si krém : mléko s hl. moukou uvaříme do husté kaše a vychladíme.
Krok 4: Po vychlazení přidáme všechny další suroviny, vše naházím do robota na klasické sekání a tím nemusím mít strach, z hrudek, pokud nějaká vznikne krásně se to vyhladíkrém si oslaďte podle chuti jak máte rádi.
Krok 5: Rozřezaný korpus promažte marmeládou a krémem, slepte a pomažte dokola.
Krok 6: Mandlová hmota:
No a nyní musíme dort potáhnout. Mandlovou hmotu si připravte, až když máte vše připravené. Sice se říká, že ji lze uchovávat, ale čím později sní pracujeme, tím má větší předpoklad, že se nám bude trhat. Krok 7: Všechny suché suroviny nasypeme na vál a přidáme med, začneme hmotu zpracovávat tak, že si pouze máčíme ruce ve vodě a pokud chceme, aby byla hmota vláčnější, přilejeme asi 5dkg rozpuštěného ztuženého tuku, ale přilévejte opatrně, hmota se po přelití velmi špatně zahušťuje. Krok 8: Přidáme mandlové aroma a rozdělíme na díly na obarvení. Krok 9: Nejvíce hmoty obarvíme na žluto, zbytek si necháme bílý na kalhotky a ostatní komponenty, je to jednoduché a pokud budete koukat na obrázek, pochopíte jak potáhnout.
No a nyní musíme dort potáhnout. Mandlovou hmotu si připravte, až když máte vše připravené. Sice se říká, že ji lze uchovávat, ale čím později sní pracujeme, tím má větší předpoklad, že se nám bude trhat. Krok 7: Všechny suché suroviny nasypeme na vál a přidáme med, začneme hmotu zpracovávat tak, že si pouze máčíme ruce ve vodě a pokud chceme, aby byla hmota vláčnější, přilejeme asi 5dkg rozpuštěného ztuženého tuku, ale přilévejte opatrně, hmota se po přelití velmi špatně zahušťuje. Krok 8: Přidáme mandlové aroma a rozdělíme na díly na obarvení. Krok 9: Nejvíce hmoty obarvíme na žluto, zbytek si necháme bílý na kalhotky a ostatní komponenty, je to jednoduché a pokud budete koukat na obrázek, pochopíte jak potáhnout.
Zveřejněno 7. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort Spongebob I
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xL7r
Moje poznámka
Dort Spongebob I
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xL7r
Nejnovější recepty
Cikánský řízek z vepřového masa
Přidáno před 2 hodinami
Uzené maso s jednoduchou šípkovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Špenátové karbanátky s tofu
Přidáno před 6 hodinami
Aspiková vajíčka
Přidáno před 7 hodinami
Sladký pohár "aneb co se zbylou rýži"
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí retro směs Kohoutek
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová pečeně na minutku
Mane22 před 1 hodinou
Karlovarské knedlíky I
trdlo před 3 hodinami
Pohankové karbanátky se sýrem
el.mencl před 4 hodinami
Čevapčiči III
el.mencl před 4 hodinami
Pomazánka z červené čočky
Mari20 před 5 hodinami
Těstoviny "Mac&cheese" s brokolicí
pavlina.simr před 6 hodinami
Kuřecí retro směs Kohoutek
Kaill před 7 hodinami
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Charlotta před 16 hodinami
Strouhaný koláč
ZatkovicovaL@seznam.cz před 17 hodinami
Fazolková omáčka
Sahula před 19 hodinami
Tématické fráze:
dort spangbob,
spanjbob,
dort spancbob,
spajč bob,
spajčbob,
spancbob hry,
spongebob dort cena,
spangbob dort,
spancbob dort,
spanjbob hry,
dorty spangbob,
dort spongebob,
dorty spancbob,
spangbob hry,
forma spongebob,
dort spajčbob,
spancbob,
spains bob,
spanbo,
spancbob obrazek
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
cukr krystal,
voda,
prášek do pečiva,
sůl,
mléko,
mouka hladká,
cukr moučkový,
rum,
cukr vanilkový,
máslo,
sůl,
mléko sušené,
med,
cukr moučkový,
mandlové aroma,
voda,
tuk ztužený,
potravinářské barvivo
Komentáře (1)