Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gemerské koule

Hodnocení receptu je 4,6 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 429 kJ /
3 688 kcal
Bílkoviny76,96 g
Tuky217,68 g
Vláknina39,10 g
Cholesterol 434 mg
Sodík 4,16 g
Sůl9,93 g
Sacharidy336,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zemiaky nastrúhame na jemno (ako na bramboráky), pridáme na kocky nakrájané rohlíky, údeninu, sekané škvarky, vajce a ochutíme prelisovaným cesnakom (nešetriť), soľou, paprikou, korením a majoránkou. Krok 2: Dobre premiešame a necháme chvíľu odstáť. Pokiaľ je cesto riedke, pridáme ešte rohlíky. Krok 3: Z cesta vlhkými rukami robíme gule s priemerom asi 4 cm, varíme ich v osolenej vode na slabšom plameni 5-10 minút. Potom ich vyberieme, uložíme na tanier a polejeme - na kocky nakrájame slaninu, pridáme masť alebo olej a osmažíme s nakrájanou cibuľou. Podávame s ohriatou kyslou kapustou.

Zveřejněno 21. 10. 2008

Poznámka autorky tejaja

Z vody, v ktorej sa varili gule, urobíme polievku, pretože sa do nej vyvaria čiastočky zemiakov, rohlíkov alebo i údeniny. Dochutíme kmínom, cesnakom, petržlenovou vňaťou, na tuku osmaženou cibuľou. Môžeme pridať nastrúhanú zeleninu a rozšľahané vajíčko alebo povaríme v nej na kocky narezané zemiaky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gemerské koule

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRKK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gemerské koule

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRKK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Tonja: Ďakujem, som rada, že vám chutnalo.:-K;-)

Uvařil jsem dnes a všichni se oblizovali, jsou opravdu vynikající. Jen místo kysaného zelí, jsme měli zelí kedlubnové; vytáhl jsem ho z mražáku. Koulí mi vyšlo z výše uvedeného množství surovin celkem 35 kusů, takže máme baštu ještě na zítra.

Ale to se mi začaly sbíhat sliny. Na dnešek mám ještě od včerejška, ale ZÍTRA!!!

Máš pravdu, je to skvost...:yes:

Uzasny recept ktery mi unikl! Skvely napad s tou polevkou, ja delam polevku z vody od varene kukurice. Tenhle zajimavy dvojrecept zasluhuje bod a zapisuji si:yes::yes:

Ďakujem ;-):-K

Právě jsem dovařila ,,,,jsou naprosto vynikající;-) :yes:

Takéto knedlíky nepoznám,v zime často robievam zemiakové plnené údeným,ale toto vyzerá lákavo:-pZemiaky,údené a kyslá kapusta,k tomu ten casnak..to bude dobrota:yes:A vyskúšam aj recept od pipre.Super tip na zimné jedlo;-)

Ďakujem, uvaríme si navzájom:-D:yes:

Terezko, tyto gemerké koule určitě vyzkouším také a vím,že budou skvělé, když jsi to tu vložila ty a dávám bodík:yes: Líbí se mi i tento recept:-)

Ano, Teri, už jsem našla, odkud ten receptík mám :-D:-p

Dievčatá, tá polievka po tých knedlíkoch je ešte lepšia ako samotné gule. Aj do polievky dodajte ešte cesnak.:-p

Tak tohle doma projde.:yes: Dík za tip. ;-)

Terezko,já mám tento recept taky někde pod názvem-Chlupaté knedlíky speciál a musím říct,že jsou skvělé:yes:

Tématické fráze:
gemerské gule, bramborové koule, gemerské knedlíky, gemerské gule recept, gemerské knedlíky recept, recept na slovenské masové gule, dedeckova sekaná recept, gemerske gula, www,stv recepty-gemerské koule knedlíky/sk, prave gemerské, gule recept, škvarkov, jídla z konského masa, gremelske koule, vynikající koule recept, medovníkové koule nej recept, škvarkové gule, masové gule v kyslej kapustě, gule v kapustě, koule z rohlíků

Suroviny:
brambory, rohlík, klobása, škvarky, vejce, sůl, česnek, paprika sušená sladká, pepř, majoránka, slanina, cibule

Přidat fotografie receptu