Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bavorská škvarková pomazánka

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 437 kJ /
1 539 kcal
Bílkoviny68,56 g
Tuky128,65 g
Vláknina8,60 g
Cholesterol 443 mg
Sodík 406 mg
Sůl0,76 g
Sacharidy23,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřový bok nakrájíme na kostky asi 2 cm, dáme do hrnce a necháme pomalu ohřívat. Když se tuk začíná škvařit, osolíme, dáme celý pepř, bobkové listy a jablko nakrájené na čtvrtky. Necháme škvařit tak dlouho, až se ze zbytků masa udělají zlatavé škvarečky. Krok 2: Necháme lehce vychladnout a scedíme sádlo, odstraníme kuličky pepře a zbytky z jablka a škvarky na jemno nasekáme - já jsem použila ruční mixer a škvarky rozmixovala, do nich přimíchat trochu odlitého sádla. Krok 3: Cibuli, vajíčko a okurku také na jemno usekáme - já jsem nastrouhala a cibuli nakrájela na jemno a přidáme ke škvarkům, promícháme, doladíme solí, pepřem a přidáme pažitku nadrobno pokrájenou a jdeme mazat jakékoliv pečivo, nejlepší je chleba, můžeme ozdobit podle svého.

Zveřejněno 8. 10. 2012

Poznámka autorky Bibinka

Pokud děláme pomazánku rovnou ze škvarků, tak je v kastrůlku rozškvaříme, nastrouháme půlku okrájeného jablka, drcený pepř, necháme je zchladnout a pokračujeme stejně.

Recept je z časopisu-už nevím kterého, možná Glancu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bavorská škvarková pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3VOQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bavorská škvarková pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3VOQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Dana61: Danuš, ty jsi jí udělala:-O;-)tééééda, to mám velkou radost-díky:yes::-K

Bibinko, pomazánka z bůčku byla fantastická:-D:yes:
Jani Remková, víš u nás i poslední živočichář přešel zcela na rostlinou a tak ani to prasátko za tak v dnešní době fantastickou cenu nekoupím. Děvčata mám obavy, že díky těm "nahoře" nebudou muset tyto stránky zmizet z aktualit a nebudou se nazývat - jak jsme kdysi vařívali....no fuj Dano

mňam, hned bych si dala:yes::yes::-K

Dana61: to je fakt děs!:-O No, lepší je fakt objednat prase, tady ve Stonavě je za 47 kč kilo a ikdyž ty špeky nejsou kdo ví jaké, přece jen je nějaké sádlo i škvarky, kdo má rád;-) Ta naše vláda nás sedře z kůže:-((

Dana61: Danuš, mě se taky občas protáčejí panenky, jestli dobře vidím a někdy mi úplně lezou oči ven, hlavně u věcí, které kupuješ jednou za čas a škvarky byly dřív dost levné, protože to bylo z prasete oproti masu nic moc, spíš to podřadné a teď už jsou drahé i oholené kosti...člověk už nechápe:-O

mocinky dobrá pomazánka:yes::-D nebylo sádlo, tak jsem chtěla koupit škvarky hotové, ale málem jsem dostala šok - 1 kg za 179,- - 220,-Kč. Někdy nevím jestli si znás dělají srandu - no nic udělám z toho bůčku:-p

Krásná pomazánka za deset;-):-))+10:-p:yes:

:yes::-*:-K:-K:-K jako vždy od Bibinky -dobrůtka

:-K;-) Janinko, to je bezva nápad a zítra je to hotovo, hned ráno na to vlítnu;-):-p:yes:

:-D:-D:-D:-D:-D tos jsi mne rozesmála!:-D:-D:-D:-D "Recept je z časopisu-už nevím kterého, možná Glancu." Taky mívám podobné výpadky!:-D Super a velký plus!;-):yes:

No a teď mi řekni, kde v tuto hodinu seženu bůček. ;-):-D Hezký recept a zdravý. Ať si říká kdo chce co chce, tak vepřové sádlo a jeho produkty jsou daleko lepší, než ty chemické patlaniny.

Bibinko, ty mi děláš chutě:-p To musím vyzkoušet:yes:

Máš štěstí, že má ještě škvarečky:-D, jinak bych je byla nucena jít udělat ještě teď a to už se mi fakt nechce:-D. Zítra je rozškvařím a zkusím:-p:yes:

Tak jsem si našla recept od tchýňky, je dost podobný, přitom není stejný. Hlavně dělala přímo z prorostlého sádla, kdy škvařila, jinak zbytek je stejný, ale - přidala tam na konci na kostky přidanou bavorskou klobásu, kterou na tom základu ještě opekla. Každopádně, já vyzkouším obě varianty ;-):-p:yes::yes:

ta je určitě moc dobrá:yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
škvarková pomazánka pohlreich, nejlepší škvarková pomazánka, škvarková pomazánka, škvarková pomazánka nejlepší recept, škvarková pomazánka s jablky, škvarky v sádle pomazánka, škvarková pomazánka s jablkem, babiččina škvarková pomazánka, skvarkova pomazanka kuchar vi, pomazánka ze sádla, bavorské sadlo, škvarková pomazánka recept, škvarková pomazánka od pohlreicha, recept na skvarkovou pomazanku, vynikajici skvarkova pomazanka, škvarková pomazánka z bůčku, nejlepší škvarková pomazánka, škvarková pivní pomazánka, recepty- škvarková pomázánka, skvarky z bůčku

Suroviny:
bok vepřový, vejce, jablko, bobkový list, okurky sterilované, cibule, pepř celý, pepř mletý, sůl, hořčice kremžská, pažitka

Přidat fotografie receptu