Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémové krůtí rizoto s kotrčem kadeřavým

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 152 kJ /
2 665 kcal
Bílkoviny155,80 g
Tuky35,33 g
Vláknina18,64 g
Cholesterol 275 mg
Sodík 494 mg
Sůl1,18 g
Sacharidy422,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rýži na sítu propláchneme a necháme okapat. V kastrolu rozpálíme asi 2 polévkové lžíce oleje, vsypeme rýži a osmahneme do sklovita. Potom zalijeme naběračkou vývaru a při nižší teplotě (asi 80°C) necháme za častého míchání vývar zcela vstřebat. Krok 2: Zalijeme další naběračkou vývaru a opět necháme. Tento postup opakujeme do změknutí rýže. Krok 3: Mezitím si na pánvi rozpálíme další asi 3 polévkové lžíce oleje, přidáme na kostky nakrájené krůtí maso, posypeme kořením (nebo maso do kořenící směsi předem naložíme, pokud máme čas a s touto variantou již dopředu počítáme) a prudce smažíme, až maso ze všech stran zbělá. Krok 4: Přidáme na měsíčky pokrájenou cibuli a na malé kousky nakrájeného kotrče (nebo jiné houby), zmírníme teplotu a asi 10 minut pomalu prosmažíme. Krok 5: Nakonec přidáme na proužky nakrájená sušená rajčata, měkkou rýži, čerstvou bazalku a podle chuti dosolíme.

Zveřejněno 9. 10. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémové krůtí rizoto s kotrčem kadeřavým

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oX7K

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémové krůtí rizoto s kotrčem kadeřavým

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oX7K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Opravdu výborný recept

Krásné. Po kotrčích se mi stýská. Jídlo vypadá elegantně.

je to opravdu dobrota:yes::-D dělám velmi podobně:-p ovšem kotrče jsem za celý svůj život našla pouze 1x a to skončil jako držkovka

Já jsem možná ten kotrč viděla, ale člověk si není jistý a tak to nesbírá. Rozhodně bych chtěla mít ohledně hub větší znalosti. Dá se z nich dobře "tvořit";-). Krásné foto i recept:yes:

:yes:Hezké, jen ten kotrč někde sehnat:-K

Danca:;-):yes:tak to jsem ráda,že nejsem sama:-Dkotrč je opravdu poklad :yes:;-)

Simona Kucerova: z toho si nic nedělej, já taky ne:-//. To můj muž je takový "hledač pokladů lesa"...:-D:-D:-8:-K

Pěkný receptík,akorát ten kotrč jsem nikdy nenašla:-8;-):yes:

Už jen podle složení surovin to musí být dobrota;-)+5:-p:yes:

moc hezký recept.. mám hlad.. na něj:-8:-D:-p;-):yes::yes:

Tématické fráze:
řízky z kotrče, sušený kotrč, kotrč, jídlo z kotrče, jídla z kotrče, řízky z kotrče kadeřavého, řízek z kotrče, recepty z kotrče, kotrc recept, jídla,z,kotrče, rizoto z krutiho masa, co s kotrčem, recepty s kotrčem, maso na kotrči, rizoto zkotrče kadeřavého, naložený kotrč, zapečený kotrč, houba kotrč recepty, kremove rizoto s kurecim masem, rizoto , 0.5 kg krůtích prsou

Suroviny:
rýže arborio, vývar kuřecí, olej, prsní řízek, koření směs karibik, kotrče, cibule červená, rajče sušené v oleji, sůl, pepř, bazalka čerstvá

Přidat fotografie receptu