Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka s brusinkovým středem a sýrovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 605 kJ /
2 057 kcal
Bílkoviny231,66 g
Tuky109,70 g
Vláknina8,73 g
Cholesterol 646 mg
Sodík 2,16 g
Sůl4,00 g
Sacharidy33,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uprostřed masa uděláme otvor ostrým nožem. Nožem pootočíme, abychom vytvořili skulinu. Naplníme ji brusinkovým želé a okraje spíchneme párátkem nebo ucpeme např. kouskem uzeniny, aby brusinky nevytekly. Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji ze všech stran dozlatova. Krok 2: Přendáme do pekáčku, přikryjeme alobalem a necháme cca 15 minut dojít v horké troubě. K výpeku přidáme lžíci másla, zaprášíme moukou, prosmahneme a zalijeme smetanou a případně trochou vody. Přidáme nakrájené sýry a na nízké teplotě je necháme rozpouštět a omáčku minimálně 20 minut redukovat. Hustotu ovlivňujeme případným přidáváním malého množství tekutiny (vody, vývaru nebo mléka). Ke konci dosolíme, přidáme tymián a dopepříme. Krok 3: Mezitím nakrájíme cibule na proužky a dohněda je orestujeme na oleji. Krok 4: Hotové maso nakrájíme na porce (cca 10cm), na talíři je posypeme restovanou cibulkou a podlijeme sýrovou omáčkou. Podáváme s různě upravenými brambory.

Zveřejněno 11. 10. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka s brusinkovým středem a sýrovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9YG3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka s brusinkovým středem a sýrovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9YG3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Já Vám všem děkuji za komentáře, kterých si vážím a Ivance navíc za důvěru, se kterou recept uvařila. :-K

Bábuško neregi:-K...nic si z toho nedělám (i když osobně myslím, že závidět mi není co ;-), dobře vařit a fotit přece může každý). Lidé jsou různí a každý nemůže být sympatický každému. Udělala jsem chybu, že jsem na ten pokec po dlouhé době zabloudila, už to nebudu opakovat. Někdy se člověk v ostatních zklame, ale to už patří k životu a k tomu internetovému zvlášť. Vždyť jsme nakonec cizí lidé.

Penenku mám moc ráda a ráda jej vidím tak krásně nachystanou! :-K Koukám, že autorka by se mohla ucházet v nějaké kulinářské soutěti.. :-)

bábuška 27. 10. 2012 11:37
Eliza: Krásný recept! Z fotografky si nic nedělej Elizo ;-)Ony Ti to můžou jen závidět... .;-):-K Vlastně Ti to může jen lichotit:-!;-)Fotky máš bezkonkurenční

týýý brďo - to je nářez:yes::-D prostě tohle papání je bez jediné chybičky:-p

Dnes byl podle tvého receptu vynikající oběd. Mooc nám chutnal. Určitě bude častěji.:-p:-p:-p:-p:yes::yes::-K:-K

Eliz,tak to se mi moc líbí:yes::yes::yes:, skutečně kulinářský zážitek:-p:-p:-p. :-!:yes::yes::-K:-K +19

úžasné, pochutnala bych si:-p:-p:yes::yes::-))

Hezké jídlo a zvláště pak ten brusinkový střed,tak ten se mi líbí velice moc:-K+16:yes:

Hmmm, nádhera:-p

Úžasné ;-);-);-):-K

:yes: Zajímavý recept, potěšilo mne, že sýrová omáčka není z "taveňáku" :-)

Eliza::-D:-D:-D:yes:

Děkuju za zájem a pokud uvaříte, budu se moc těšit na fotky. Fotografka.

Eli, to je famózní a krsáná panenka, krásně připravené, musí to být lahůdka, wow:-p:-p:yes:

Tý brďo, v neděli mám co vařit, jak tam jsou brusinky tak je to určo mňamka.:-p:-p:-p:yes::yes::yes::-K

Eliza: nooo, mám veliké animo na toto:-8:-p;-) zatím jsem si recetík uložila.. teď je na řadě králík.. všechno hezky po řadě:-8:-D;-):yes:

rebeka: Tak to moc děkuji.:-K Doufám, že recept brzy realizuješ, když se tak detailně zajímáš...:-)

Eliza:áááá, teď již pochopuji, děkuji a boďku uděluji.. ti:-8;-):-D:-D:-D:yes:

rebeka: Zhruba tak 200°C, 15-20 minut. Vše je hotové současně, takže po čtvrthodině vyndat z trouby, nechat přikryté a dodělat omáčku a na jiné plotýnce cibulku. Vlastně i příloha je hotová ve stejný čas, pokud s ní začneme těsně před úpravou masa.

v jak horké troubě necháme, prosím, dojít:-?:-? tu troubu rozpálit na:-? teplotu a vypnout nebo jak:-?;-)

Tématické fráze:
vepřová panenka se sýrovou omáčkou, veprova panenka s omackou, vepřová panenka, panenka se sýrovou omáčkou, veprova panenka teplota, vepřová panenka recept, vepřová panenka recepty, recepty z vepřové panenky, vynikající vepřová panenka, recept na vepřovou panenku se sýrovou omáčkou, teplota vepřové panenky, vepřové se sýrovou omáčkou, syrova omacka panenk, veprová panennka recepty, kulinarske recepty panenka, teplota panenky, redukovat omacku, vepřová panenka s omáčkou z nivy, recepty vepřová panenka, recept na vepřovou panenku

Suroviny:
panenka vepřová, želé brusinkové, sýr camembert, gorgonzola, smetana na vaření, mouka hladká, cibule červená, pepř, sůl, olej olivový, máslo, tymián čerstvý

Přidat fotografie receptu