Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort Ijáček

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marunda marunda

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie34 460 kJ /
8 236 kcal
Bílkoviny92,97 g
Tuky611,74 g
Vláknina18,50 g
Cholesterol 2,34 g
Sodík 736 mg
Sůl2,30 g
Sacharidy580,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Korpus: bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. Nejprve chvíli šleháme jen bílky a pak, až se udělá pěna, teprve přidáme pomalu cukr. Krok 2: V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota viditelně nezesvětlá a nenabude. Krok 3: Do žloutkové hmoty postupně za stálého šlehání pomalu přiléváme olej a pak horkou vodu. Pak vmícháme mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Třetinu těsta přendáme do mísy a obarvíme kakaem. Krok 4: Doprostřed dortové formy o průměru 24 cm dáme lžíci kakaového těsta a na ni 2 lžíce světlého těsta. Na světlé těsto opět 1 lžíci tmavého a zase 2 lžíce světlého těsta. Těsto dáváme stále na jedno místo, samo se rozprostře. Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě na 180°C a pečeme asi 45 minut. Necháme vychladnout. Krok 6: Ušleháme si šlehačku se ztužovačem, naneseme na prokrojený korpus a pokladem ovocem. Můžeme korpus proříznout dvakrát a do druhého patra dát krém, který si připravíme. Krok 7: Tak 2-3 hodiny před zdobením si uvaříme pudink. Mléko, cukr, 2 pudinky na hustou kaši. Vše přelijeme do jiné nádoby, uhladíme a pomalu ze strany lijeme studenou vodu. A necháme vychladnout. Krok 8: Voda nám zabrání škraloupu. Do stejné místnosti dáme obě másla a čekáme na stejnou teplotu. Když je vše vychladlé a rozehřáté, připravíme si krém ke zdobení. Krok 9: Vodu z nádoby vylijeme, pudink dáme do větší a vyšší nádoby a šleháme elektrickým šlehačem na kaši. Pak pomalu přidáváme máslo. Stále vše šleháme. Pokud je krém málo sladký, můžeme přidat moučkový cukr, já dávám tak lžičku a stačí to. Krok 10: Krém jsem dala do druhého patra korpusu. Přiložila vrchní korpus a pomazala strany a vršek. Dala jsem do lednice ztuhnout. Nakreslila jsem si obrázek na papír a vystřihla. Přenesla na ztuhlý krém na korpusu. Krok 11: Obtáhla párátkem a dokreslila vnitřek. Krémem obarveným na černo jsem obtáhla obrysy a začala jsem vybarvovat. Po zatuhnutí přidáme ostatní zdobící prvky, aby se obrázek oživil. Z potahové hmoty jméno, číslice, kytičky ad.

Zveřejněno 13. 10. 2012

Poznámka autorky marunda

další můj povedený dortík

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort Ijáček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gM89

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort Ijáček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gM89

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

:-KMarunda,děkuji za nabídku:-8....jsi fakt moc šikovná ;-);-)

jejdanáánky:-):-):-) to je roztomilý dortíček.. prosím si aspoň jeden kousíček:-8;-):yes::yes::-K

díky moc všem. Ivusa: nemusíš být dítě, aby jsi ho dostala, klidně Ti nějaký udělám, když si pro něj přijedeš.:-) Ale vyšel by Ti koukám pěkně draho z takový dálky

Marundo, krásnej, roztomilej a něžnej dortík, který máš moc hezky zpracovaný;-) Dávám 11.bod:yes:

Já obdivuji nejen Tvou zručnost, ale hlavně Tvou maximální trpělivost, já bych ji neměla, jsi šikovná, je to moc pěkné:-K;-)

:-Kobdivuji tvou zručnost:-O ...nádhera.Já bych chtěla mít 10 roků a dostat takovýhle dort.To bych se zbláznila radostí:yes::yes::yes:

:-):-):-):yes::yes::yes:

Ten je krásný...:yes::-8

To je zase paradicka maru:-):yes: jak z knizky;-):yes:

:yes:je moc roztomilý:-K:-K:-K

Tématické fráze:
dort iaček, dort s ijáčkem, potahový dort se zdobením recept, ijáček postup, postup ijacek, smajik, dortova forma ijaček, dort iaček postup, jak dostat obrazek na dort, zdobící prvky na dort, postup iáček, dorta ijáčkek

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, cukr vanilkový, olej, voda, mouka hladká, prášek do pečiva, kakao, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, broskve, banán, mandarinky, jahody, mléko, cukr, pudink, máslo, potravinářské barvivo gelové, hmota potahovací

Přidat fotografie receptu