Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort s čokodestičkami a ovocem

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 370 kJ /
3 435 kcal
Bílkoviny68,12 g
Tuky126,06 g
Vláknina22,80 g
Cholesterol 1,13 g
Sodík 526 mg
Sůl1,09 g
Sacharidy496,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bílky se solí šleháme, jakmile se napění, přidíme cukr a šleháme do hustého sněhu. Přidáme žloutky a dál šleháme. Dále postupně olej, vodu a esenci. Nakonec zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva. Krok 2: Do formy o průměru 17cm vystříhneme pečící papír na dno. Boky nevymazáváme. Nalijeme těsto a pečeme na 160°C 30-4 min, dle tipu trouby. Upečenost ozkusíme vpichem párátka, jestli je po vytažení suché. Krok 3: Ingredience na krém dáme do uzaviratelné nádoby a utřeme krém. Krok 4: Korpus dvakrát prořízneme. Nožem si nařízneme rovnou pravidelenou čáru kolem a pak pomocí nitě prořízneme.(jako knedlík) Krok 5: Každé patro řádně promažeme krémem, poklademe pokrájeným banánem. Krok 6: Příklopnou čát lehce přetřem krémem a dort skompletujeme. Pomocí pytlíku a nastřiženého sáčku a nebo zdobícího pytlíku, naneseme na boky a vršek zbytek krému. Krok 7: Vyhladíme a dorovnáme nerovnosti. Dort dáme do chladu. Krok 8: V horké lázni zvolna rozpustíme čokoládu. Co nejčastěji mícháme a několikrát jí na chvíli dáme z lázně a zase vrátíme. Aby se nám nevypotil při chladnutí šedavý tuk. Krok 9: Vystříhneme pás z transferfólie o centimetr vyšší, než je sám dort a dlouhý tak, aby stačil na boky dortu. Dospodu si dáme pečící papír. Krok 10: Na fólii naneseme čokoládu a dobře rozetřeme. Pokud nemáme transférku, na obyčejnou fólii naděláme z bílé rozehřáté čokopolevy nějaké ornamenty, vzory. Krok 11: Necháme zachnout a následně naneseme tmavou čokoládu. Nécháme znovu zaschnout. Krok 12: Když už čokoláda zavadne, pomocí nože si oddělíme na pásu čokolády obdélníčky, aby se nám po zatuhnutí dobře oddělovali čokoládové destičky. Krok 13: Když je čokoláda tvrdá, otočíme jí, fólii opatrně sundáme. Boky dortu navlhčenými dlaněmi navlhčíme a čokodestičkami dort po boku obložíme. Stáhneme opatrně ozdobnou stuhou. Krok 14: Omyté ovoce vyskládáme na vršek. Krok 15: Dle návodu na sáčku uděláme ale jen s polovinou tekutiny želatinu a pomocí štětce(užila jsem silikonovou peroutku) ovoce potřeme několika vrstvami. Nakonec můžeme dozdovit mátovou snítkou.

Zveřejněno 13. 10. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort s čokodestičkami a ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mN8p

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort s čokodestičkami a ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mN8p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Flakes:na mou duši:-O to sem celej jáá:-)) ale už jest napraveno;-) děkuji za upozornění:-K

Krása, jen se Ti někam zatoulaly žloutky...;-):-):-p

sret.. jsi ďábel:yes::yes::yes:
nádhera:-K:-K:-):yes::yes:

Take bych si kousek dala..mnam..mnam..:-K:-)

Sretti krása nesmírná,moc se mi dortík líbí s ovocem mám ráda:-p:yes:

Ju, to je krása, dala bych si ke kávičcce, honem ke mne dortíka:-K:-p:-)):yes:

Tématické fráze:
čokoládové destičky na dort, transferfolie na čokoládu, ovocné dorty recepty, želatina na potření ovoce na do dortu, želatina na potření ovoce, folie na boky dort, transferfolie postup, tisk na transferfolie, transferfolie, transferfolie na dorty, dorty s ovocem recepty, želatina na potření ovocem, recepty ovocné dorty, čokoládová transferfolie, cokoladova desticka, zelatina na potreni na ovoce, cokoladove pasy na dort, čokoládová poleva a transferfolie, transferfolie na dortu postup, cukrarska transferfolie

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, olej, voda, prášek do pečiva, esence vanilková, sůl, kompot jahodový, pudink vanilkový, šlehačka 33%, smetana kysaná, ztužovač šlehačky, banán, čokoláda hořká, fólie, poleva čokoládová bílá, víno hroznové, želatina

Přidat fotografie receptu