Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí Baileys II.

Baileys je lahodný alkoholický likér, který pochází z Irska a připravuje se z whisky, karamelu a smetany. Lahodnou a snadnou alternativou je spojení pudinku, Salka a rumu. Skvěle se hodí i do kávy a dezertů.

Hodnocení receptu je 5,0 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Boubelinda

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min + 2 hodiny vaření a chlazení Salka

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava, + 2 hodiny vaření a chlazení Salka)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 311 kJ /
1 509 kcal
Bílkoviny17,00 g
Tuky7,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 200 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy37,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celé, ještě uzavřené plechovky Salka dáme na 2 hodiny vařit. Z toho 1,5 hodiny necháme jen mírně bublat. Krok 2: Mandlový pudink uvaříme v mléce dle návodu, ale cukr nepřidáváme. Krok 3: Jakmile Salko i pudink vychladnou, vše společně umixujeme s rumem a přecedíme do čisté lahve.

TIP: Domácí vaječný likér

Zveřejněno 23. 10. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí Baileys II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP5g

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí Baileys II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP5g

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (41)

Super recept akorát toho rumu jsem dala drobatko méně jinak by to byla voda a ne hustý likerek :-8:-8:-8 chuť výborná <3<3

Vynikající,loni jsem dělala Vegan verzi (mandlové mléko a vegan salko) kvuli alergii a letos budu dělat zas a aspoň dvě dávky <3

Nevím, proč se to jmenuje Baileys. Není to špatný, ale chuťově to ani trochu baileys nepřipomíná. Dala jsem tam jen 2/3 rumu a i tak je to dost silný. Závěr: chutná to docela dobře, ale víckrát už ne :-(

bejdoška 6. 1. 2015 09:39
jestli mohu poradit to karamelové salko nemá takovou správnou chut jako to co si samy doma uvaříme máme ho pak silnější,myslím tu karamelovou vůni,chut :-K

kamylka: Boubelinda:
:-)) a proč si to nespočítáte:-?:-))
2x300+500+500=1600ml=160cl=16dl=1,6l=0,016hl:-D
...takže na 3 lahvičky á 0,5 l a ještě zbyde na polizování:-))

kamylka: já jsem to už hodně dlouho nedělala, tak snad někdo odpoví.

kolik se toho udělá? chci to jako dárky a mám pulitrové skleničky tak abych veděla plus minus.......dikyyyyyy

kamylka: Přesně tak:-!:-K

Petr: pokud použiju karamelizované salko tak nemusím ty dvě hodiny ty plechovky vařit?

Jak neslazené? tam se dává mléko slazené, jinak to pak není ono, ale už prodávaj salko karamel takže to ušetří hodně času

andulin: v Kauflandu :-)

andulin:

Velmi jednoduchý a šikovný recept :yes: a tip na salko. Lze koupit již zkaramelizovaný takže se tím nemusím zabývat a mám to o 3,5 hodiny rychlejší :-):-)

Dělám ho bez pudinku ,jen salko,tatra mléko neslazené v plechovce a 1/4 rumu a když seženu bonbony ledovky tak je rozdrtím a přidám je k tomu.Výborný

andulin: Já jsem ho tenkrát kupovala v tescu, ale myslím, že jsem ho viděla i v hyperalbertu ;-)

prosim, prosim.. nemuzu sehnat mandlový puding. prolezla jsem snad uz 5 obchodu a nemuzu ho sehnat.. poradte kde se ka koupit??;-(

pes.filipes:no to bude tím že se vaří v zavřené plechovce v hrnci s vodou a né v hrnci na ostro :-*

děkuji moc :-)

Pajaska:;-):-)):-))

maris::-)):yes:

Salko,je zahuštěné sladké kondenzované mléko.;-) Prodává se v plechovce.;-)

Croatia: Salko je slazené kondenzované mléko v plechovce;-):-)

prosim, vysvetlete mi, co Salk?

super receptík:yes::yes: moc dobré:-K

Ja tam puding nedavam,ale rozhodně to vyzkousim.. a davam tam misto mleka smetanu ke slehaní..

chutnalo :yes:

Domácí Baileys jsem připravila a celé rodině moc chutná.:-D Receptík chválím.;-) Moc dobroučké, jen pudink jsem udělala vanilkový a dala jen čtvrt litru rumu, na mě by to bylo jinak moc ostré. Já radši víc slaďoučkou chuť.:-8 Ale přidávám bodík i foto.

možem sa opýtať prečo je na fotke taký bledý? My sme ho spravili a je tmavy ako karamel:-O:-O...ale aj tak je super...mňam

;-(:-O:-O ano vaříme v uzavřené plechovce. Vůbec by mne nenapadlo, že by to mohl někdo chápat takto.:-S

omlouvám se - mohlo by to být více zdůrazněné, pro ty, co to vaří poprvé. Ale už jsem si pomohla a vytvořila variantu bez salka- jdu to přidat do receptů:-)

:-O Salko se vaří v uzavřené plechovce.

Tématické fráze:
domácí baileys, recept na beilis, baylies domácí, domácí baylies, domaci beilis, baileys recept, baileys, beilis recept, domací baylies recept, domaci bejlis, beilis, beylis, beylis recept, domáci beilis recept, domaci bayleis, domácí baylis, domácí baileys recept, recept beilis, recept na domaci beilis, recept baileys

Suroviny:
salko, pudink mandlový, mléko, rum

Přidat fotografie receptu