Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zázvorové sušenky

Voňavé bochánky potěší každého! Tyto zázvorové sušenky se skořicí jsou úžasně voňavé a také tvrdé, díky tomu se ideálně hodí k namáčení do čaje. Skvělá mini sladkost, kterou si můžete dopřát každý den.

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nigge nigge

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 761 kJ /
2 094 kcal
Bílkoviny25,19 g
Tuky100,98 g
Vláknina8,15 g
Cholesterol 281 mg
Sodík 3,79 g
Sůl1,13 g
Sacharidy267,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vyšleháme máslo s cukrem do pěny, přidáme extrakt, bílek a med a vyšleháme do hladké hmoty. Krok 2: V jiné míse si smícháme všechny sypké suroviny, dobře promícháme. Krok 3: Směs pomalu přisypáváme a šleháme tak dlouho, než těsto začne být celistvé, ale stále lehce lepivé. Krok 4: Zabalíme do potravinové folie a odložíme minimálně na 30 minut do ledničky. Krok 5: Předehřejeme troubu na 180 stupňů.
Plechy vyložíme papírem na pečení. Krok 6: Po vytažení těsta tvoříme kuličky o něco větší než 1 cm a pokládáme je dostatečně daleko od sebe. Krok 7: Do misky nachystáme cukr a obalíme v něm všechny kuličky, nakonec je lehce rozmáčkneme palcem a pečeme 8-10 minut do zezlátnutí okrajů.

TIP: Jak tvarovat sušenky - jednoduchý návod

Zveřejněno 14. 10. 2012

Poznámka autorky nigge

Více obrázků a další recepty na http://zghettablog.blogspot.cz/2012/10/miluju-suse...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zázvorové sušenky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RjjL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zázvorové sušenky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RjjL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (49)

Dneska upečeno, jsou fakt super. Obalila jsem je ve vanilkovém cukru, neměla jsem vanilkový extrakt. Jsou super, deti baštili jedna radost a vůbec jim nevadil zázvor. :-)

Vyzkoušeno letos poprvé, já je mám trošku tvrdší, tak doufám, že se uleží, krásně to voní po zázvoru. K čaji zatím ideál.;-)

Jsem ráda, že se sušenky daří :)

Děkuji za skvělý recept, už jsem je pekla několikrát a přidávám tam ještě kandovaný zázvor. :-K:yes:

super kde s ho sehnala:-?:-K:-p

Tak dnes jsem pekla, také ze špaldové mouky. Jsou výborné, akorát mám popraskané ty kraje, příště to vychytám:-)

Jsou fantastické. Dala jsem jen místo bílé mouky špaldovou a výsledek je luxusní.:yes:

Tyto jsou výborné, pekla jsem je na Vánoce a peču je i v průběhu roku, mají veliký úspěch :) :-K

;-(:-(:-):-/:-p;-):-O:-8:-K:-*:-S:-D:-)):-?:-!:-((:yes::no::-//

Ivana79: Dobrý den, mám radost, že chutnaly, s polevou vypadají nádherně.

Ešte poznámka:-8tie s polevou vyzerajú ako prihorené,ale je to asi len zlé svetlo,sú to tie isté čo na tej druhej fotke:-)

Veronika,tak ja už dávam vedieť ako chutili;-)výborne:-p:yes:Mali by vydržať až do Vianoc,ale o tom pochybujem:-//Sú strašne dobré.Pridávam aj fotky,niektoré som ozdobila polevou.Podľa jedného receptu,ktorý mám z časopisu sa majú dať na pár dní do pohára s trochou rumu,tak som vyskúšala aj to.Bod som už dala:-K

bricciola:Dobrý den, díky za komentář, mám radost, že chutnají :)

Upekla jsem je vcera vecer,jsou snadne a vyborne! Dekuji za recept,na vanoce jich napecu opravdu hodne :yes:

yanull: I takhle to vlastně můžeme brát, takové léky bych brala častěji :)

Veru, já myslím, že zdravých věcí je tu více: např. skořice a med, také třtinový cukr má něco do sebe, tudíž ty sušenky jsou vlastně zdravé i léčivé ;-):-) a ještě jednou díky za ně :-K:yes:

yanull: DObrý den, já rum v pečení moc nemusím, a sladké mám naopak ráda dost :) Každopádně vaše nápady určitě nejsou špatné, zvlášť ten s arašidy zní skvěle!
Tak jsem moc ráda, že chutnaly. A zázvoru se nebojte, člověk si zvykne a navíc je to zdravé ;) (jako jediná věc na celé sušence :D )

Sušenky se mi líbily na první pohled, bodík už byl přidělen, dnes jsem je konečně pekla, z 1,5 dávky. Těsto jsem "orumovala", dala jsem celé vajíčko, cukru jsem ubrala, stačilo množství z 1 dávky. Zázvoru jsem na zkoušku dala 1 kávovou lžičku . Zdálo se mi to dostatečné, neumím si více představit, i při tomto množství sušenky příjemně v puse "pálí". Jelikož jsem nedávno dostala chuť na věnečky s arašídy, které se kdysi prodávaly, tak jsem tyto sušenky před pečením posypala sekanými arašídy, smíchanými s cukrem a je to výborné. Vřele všem doporučuji:yes:, 1 plech sušenek už není a to jsme doma jen 2;-):-).

Bendlos: Tak to mám radost, že to nakonec nebylo tak hrozné :)
Do formiček je klidně dát můžete, ale pozor na okraje, u těch nepravidelných tvarů mají tendenci se připalovat okraje, protože bývají tenčí.
Já mám ráda spíš kulatý tvar, ale fantazii se meze nekladou :) Třeba vykrajované hvězdičky by mohly být taky skvělé.

nigge: tak musím říct, že když jsou sušenky odležené tak cca dva dny (divím se, že vydržely :-) tak už tak ostré nejsou. Moc děkuji za radu, příště dám jen o trošku míň, abych recept neporušila. A také mě napadlo, že bych je možná příště dala do formiček na pracny, abych je měla stejné. Určitě je budu dělat často. Tak ještě jednou moc děkuji a mějte se krásně.

Bendlos: Dobrý den, já dávám lžíci a půl, ale je to hodně individuální, záleží na tom, komu je peču. Pro mě je to takto pálivé akorát, že to jen trochu cítím, ale třeba moje sestra je skoro nemůže sníst. Tak příště zkuste třeba jen čajovou lžičku, ono to je na každém jak moc zázvoru zvládne.
Jsem ráda, že jinak chutnaly :)

Dobrý den Verčo, sušenky jsem právě vyndala z trouby a jsou vynikající jen ke konci hrozně pálivé až štiplavé:-( a proto se ptám jestli jsem neudělala chybu v množství zázvoru...patří tam polévková lžíce a půl nebo kávová lžička a půl?
Moc děkuji za odpověď?

Verinecka:Super, taky si je asi zase brzo udelam, ale doufam, ze mi s jezenim nekdo pomuze :D

Tak jsem sušenky snědla skoro sama ještě teplé s mlékem, jó to byla dobrota a teď o víkendu asi zase udělám, byly vážně vynikající... :-p;-):-):-K

Pro všechny milovníky sušenek ještě doporučuju moje nejoblíbenější , buď rozpracované u mě na blogu http://zghettablog.blogspot.cz/2012/10/nejlepsi-co...

nebo tady na topreceptech http://www.toprecepty.cz/recept/25425-cokoladove-s...

Verinecka: Jee, tak to mam velkou radost! :) Mne taky strasne chutnaji :)

Tak jsem je před chvíli dodělala a jsou vynikající a úplně se rozplívají na jazyku, dávám bodík :yes: :-) :-K

helena116: no to věřím.. kandovaný zázvor miluju:-p:-p;-):-8:yes::yes:

helena116:
Ano, to mám napsáno na blogu v tipech také, bude to pak o něco silnější :)
rebeka:
Díky! Vyzkoušejte :)

rebeka:

Výborné je také, když do sušenek přidáme nastrouhaný nebo rozmixovaný kandovaný zázvor :-p

:-O:-O to je náádhera:-K:-K:-):yes::yes::-K

senky: Tak to mám velkou radost, že jste byli doma spokojení! U nás taky vždycky mizí ani nevím jak :) Povedly se vám skvěle, máte je hezčí než já! Foto samozřejmě nevadí, ba naopak :)

Vzkaz pro všechny : Nebojte se kdyžtak komentovat i na blogu, kdybyste chtěli, čte to tam více lidí, tak ať z toho něco mají i ostatní :)

Jak jsem slíbila, tak se stalo;-):-K jsem prostě mlsná:-D:-D a musím moc pochválit:yes::yes: překvapivě jednoduchá příprava a výsledek skvostný:yes::-8 pekla jsem 7-8 minut, aby středy zůstaly měkké a okraje lehoučce křupavé:-*:-* Podle toho, jak rychle z misky mizí, myslím si, že se k nim budu velice často vracet:-)):-)) Kulatím na 10.bodík a dovolím si přidat foto:-K pokud by vadilo, smažu;-)

:yes: už mám uloženo:yes:

Na Vánoce nepeču;-) tak je upeču dnes:yes::yes: hrozně se mi líbí:-D:-D

Díky všem za komentáře. Vím, že někteří pečou zázvorky na Vánoce, ale měla jsem za to, že to je trochu něco jiného, tak jak říká maris. Určitě vyzkoušejte a dejte vědět, jak se povedly.

Toto určite upečiem na Vianoce:-pVyzerajú krásne a tie suroviny..všetko čo mám rada:yes:

Recept se mi moc líbí:-p:yes:+
U nás se říká zázvorky něčemu úplně jinému, mají i jiný tvar a neobalují se v cukru. ;-):-), děláme je taky na Vánoce:-)

nigge: Nigge, u nás se jim říká "Zázvorky" a dělám je léta na Vánoce, ale posledních pár let je nedělám, tak to asi napravím;-)máš i hezky nafoceno, takže 7.bod:yes:

OOO, ty by se mi hodily k dnešní svačince v práci:yes:

Tyhle zázvorky pekla babka, dík za připomenutí, udělám :-p:yes::yes:

Paráda ;-)

nigge: o tom vůbec nepochybuji!! Jsou v tom samé super ingredience!:-p

Jana Remkova:díky moc, hlavně je to strašně dobré :)

To je bomba!!:-O:yes:

yanull:jasně, díky moc, v receptu, to nejd eudělat klikací :)

Sušenky vypadají skvěle, bodík je na cestě :-p:-):yes: +1:yes:;-):-K:-p
http://zghettablog.blogspot.cz/2012/10/miluju-suse...
P.S. Dovolila jsem si dát odkaz tak, aby byl funkční ;-)

Severinka: Děkuji :)
Jsou měkké téměř okamžitě po vytažení z trouby :) Naopak vypadají až nedodělaně, tak je musíte nechat chvilku vychladnout, aby ztuhly, stačí pár minut. Na tom odkazu v poznamce je toho vic :)

krásné sušenky a jsou po upečení hned měkké a nebo se musí nechat rozležet ;-);-)

Tématické fráze:
zázvorové sušenky, zázvorové cukroví, zázvorové sušenky recept, recepty na zázvorové sušenky, zázvorové vánoční cukroví, recept na zázvorové sušenky, zázvorové cukroví recept, zdravé zázvorové sušenky, sušenky se zázvorem, sušenky, zázvorky ze špaldové mouky, susenky recept, zázvorové recept, zázvorové recepty, susenky zazvorove, recepty na zazvorove cukrovi, zázvorový sušenky, zázvorové těsto, recept zazvorove susenky, recepty sušenky

Suroviny:
máslo, cukr třtinový, bílek, extrakt vanilkový, med, skořice, zázvor mletý, mouka hladká, soda jedlá, sůl, cukr krupice

Přidat fotografie receptu