Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ma'aruta - arabske cukrovi

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aisha

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 575 kJ /
3 961 kcal
Bílkoviny60,86 g
Tuky221,78 g
Vláknina15,86 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 291 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy422,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku, na plátky pokrájený tuk, olej, cukr a sůl smícháme, nakonec přidáme zakysanou smetanu a dle potřeby vodu. Vytvořené jemné těsto zabalíme do mikrotenové fólie a necháme v lednici 1 hodinu uležet. Krok 2: Těsto zpracováváme po částech. Každou část, na pracovní pomoučněné ploše, vyválíme do tenkého obdélníku (šířka přibližně 15 cm, ne více, aby cukroví nebyla příliš vysoké; délka dle možnosti). Krok 3: Obdélník potřeme tenkou vrstvou náplně, delší stranou srolujeme a šikmo nakrájíme na zhruba 2 cm kousky. Takto pokračujeme do vyčerpání těsta. Krok 4: Pečeme při 200°C cca 10-15 minut.

Zveřejněno 16. 10. 2012

Poznámka autorky aisha

Do tohoto cukrovi Arabove pouzivaji pouze datlova povidla. Ja zvolila jeste cokoladu s kokosem. Naplne je dale mozne libovolne, dle chuti, menit.

Jako tradicne, podavame se salkem dobre arabske kavy...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ma'aruta - arabske cukrovi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mNNp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ma'aruta - arabske cukrovi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mNNp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Kateřina 2. 12. 2015 15:16
Zdravím, chápu to správně, že datlová náplň vyjde na polovinu těsta? Mám hroznou potřebu si toto krásné cukrovíčko udělat a nechci to zkazit :)
Předem díky!

HanaLeFay: Dekuji za zajem..vydrzi dlouho, mesic urcite. ;-)

Ten recept vypadá přímo božsky :-K Mohu se jen zeptat jak dlouho vydrží upečené cukroví v chladu?

varilamyskakasicku: Dekuji za chvaliva slova..:-8..snazim se vybirat recepty, ktere jsou v CR dostupne. Ziji v Izraeli a napr. zakysana smetana je tu bezne k dostani. Heru tu nemame, pouzivam podobny tuk, pouze jineho (mistniho) nazvu, ale slozenim je totozny s Herou. Hodne surovin si vozim z CR, kdyz tam letim, napr. polohr. a hrubou mouku, bramborove testo v prasku, ruzna koreni atd..;-).. Celkove je tu trh celkem uspokojive vybaven, jen neni takovy vyber jako v Evrope. :-K

Jen se optám Aisho, ty všechny Tvé krásné recepty tvoříš v cizině?? Teď jsem zapomněla, zda bydlíš zde nyní, aneb jsi mimo ČR, máš vše krásné, ale, jinak mne zaráží, že píšeš suroviny, které jsou zde v ČR jako je Hera, zakysanka, apod. Já vím, že když jsem byla u dcery mimo ČR, tak jsem nesehnala někdy ani základní potraviny na ten či onen recept z Čech na českou kuchyň, vše jsem různě sháněla, nebo improvizovala, tak Tě právě obdivuji, kde sháníš, jsi-li mimo, všechny české suroviny. Mám spolužačku v Canadě, ale ona má zase jiné suroviny než naše ?? Jinak krásné, jako všechno od Tebe:-K:-K

to je krásné cukrovíčko:yes::yes:;-)

aisha:Martinko, to ja bych ty rozinky trochu prisladila nebo k nim pridala i namlete rumenky, coz jsou rumove pernicky, no jeste si to rozmyslim, cim vsim to naplnim, ja se nekdy odvazim k zajimavym kreacim;-):-):-))

yanull: Moc diky..Rozinky v rumu, zajimave..jen pokud bude napln mene sladka, testo bude chtit vice cukru..;-)..jinak alkohol u me doma nenajdes, rumik take ne. Pouzivam ruzne tresti (rum, cherry, whisky)...:-K

Aishi:-K, ciste pekne cukrovi si zaslouzi 15. bodik, moc se mi libi a urcite ho take zkusim, napln asi udelam z toho, co doma mam, bud povidla a nebo rozmixuji rozinky v rumu, co rikas Ty tomu? Vozi Ti maminka krome mouky take cesky rumicek? Je s nim tuuze dobry i cajicek ;-):-p:-K:yes:

KRÁSA :yes::-p

Cukrovíčko se mi moc líbí:-Ki fotopostup:yes:+13:-p

Vsem moc dekuji za komentare..:-K:-K:-K

Krásne...si šikovná.:yes:

:yes:vypadá a chutná určitě moc hezky - a nádherný hrníček!!! bod přidělen:-)

aisha:ach tak.. děkuji;-):-K:-)

Tématické fráze:
arabské recepty, cukroví z povidel, datlová marmeláda, datlová pasta, marmeláda z datlí, datlova povidla, arabské vánoční cukroví, ona dnes cukroví, cukrovi povidla, recept na sladké arabske pečený, fajnové cukroví, recept ma cukrovi, cim nahradit rum v cukrovi, arabské cukroví s povidly a tvarohem, džem z datlí recept, datlovo banánové cukroví, cukroví z cizyny recepty, arabske cokrovi, dort hrníček fotopostup, srbske cukrovi

Suroviny:
mouka hladká, tuk hera, olej, smetana zakysaná, cukr, sůl, voda, povidla datlová, koření hřebíček, anýz, skořice, čokoláda bílá, kokos

Přidat fotografie receptu