Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Laskonkové řezy

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ilonahen ilonahen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 786 kJ /
3 056 kcal
Bílkoviny92,91 g
Tuky49,95 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 1,10 g
Sodík 269 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy551,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vypracujeme těsto, rozdělíme a vyválíme na dvě placky, upečeme. Mléko, mouku, žloutky, van. cukr uvaříme, necháme vychladit. Krok 2: Máslo třeme s cukrem a přidáváme kašičku, krém naneseme na placku a položíme druhou. Krok 3: Navrch ušleháme sníh z 5 bílků, 25 dkg moučkového cukru. Šleháme v horké vodní lázni. Můžeme vmíchat ořechy nebo kokos a naneseme. Krok 4: Necháme do druhého dne proležet.

Zveřejněno 23. 10. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Laskonkové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dkr5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Laskonkové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dkr5

Marie

Komentáře (14)

shakira: :-O Jde o velmi starou záležitost, komentáře jsou z roku 2008. Chápu to dobře, že Vám vadí kritika receptu jako taková? To snad ne ;-) Výbušná napsala kritiku velmi kulantně a já s jejím názorem souhlasím. Mám ráda, když se věci (i jídla) nazývají pravým jménem. To je jako by někdo nazval nějaký moučník třeba pusinkový a s pusinkami (tvary z našlehaných bílků s cukrem) by to nemělo nic společného.

Tady to někdo moc řeší. Název se přeci nemusí hned odvozovat od hmoty ze které je zákusek zpracovaný. Když si koupím např. v Tescu salám, tak tam taky píšou Salám a ve složení najdu jen rozemleté kosti,emulgátory atd. A ten salám je kde? Tyto řežy jsou dobrým zpestřením našich hospodiněk a lahodí chuťovým buňkám nejen hostů. Takže doporučuji. A co se týče pani výbušné, tak at si koupí laskonky v cukrárně a kritiku si nechá pro politiku. A když už půjde do cukrárny, jestli pak ví co vše opravdu zákusky obsahují? Zkutečně jsou jen ze surovin, které používáme doma? Ani nechtějte vědět. (Např. z cukrovinkářské technologie. Lentilky se lakují speciálním produktem zvaný ŠELAK. Kdo neví co to je, tak ať si to vygoogluje)

Moooc se mi hodil recept na řezy, čekala jsem velkou návštěvu... Je zajímavé, že laskonkové řezy hned každý poznal :-)):-)) A měla jsem úspěch!

Laskonkové to asi volajú preto,že se s tím v ústech laskají:-)):-p.Já je přímo miluji a už se těším na příští víkend ,kdy mi je maminka upeče k narozkám. :-p

ilonahen, nie je dovod sa urazat, proti tvojmu zakusku , pisem to opakovane, nemam ziadne vyhrady. akurat som poukazala, ze lanskonka je ....technologicky uplne niekde inde. stretla som sa raz z laskonkovymi rezami, preto som potomto recepte velmi skocila, ale po precitani som videla, ze skutocne to nie je ono...a myslim, ze som uz povedala, vsetko, co sa k tomu da povedat a niet uz preco reagovat na holinku a hodinku. zakusok si urcite najde svojich obdivovatelov.

Jani děkuji že se zajímáš o recept a ne o název.Ten jsem takhle dostala,upekla a měl úspěch.Krájí se dobře.Vybusna jsou to řezy,tak na plech,ne vykrajovat formičkou.Oldo i ty hodinky a holinky mají někdy něco společného a to majitele.;-(

rozhodne recept vlozim, prisla som do bystrici a tu mam formu na ovalky, tak sa pokusim vysetrit si na to v priebehu tyzdna cas. ako vravim......proti tomuto zakusku nemam vonkoncom nic, urcite je skvely, ale rozhodne nie je laskonkovy.

Vybušna a máš recept na ty laskoňky? Já ne,takže nemůžu posoudit, ale zdá se mi ten recept v pořádku, ikdyž možná ne přímo laskoňkový. Je třeba ho aspoň zkusit, abysme to mohli tady posoudit a porovnávat s hodinkami a holínkami :-)

olda...presne presne.
jedine co tam je s laskonkou spolocne je snehovy krem ....aj ten je miesto s mandlami, s orechmi...co by mi az tak nevadilo, lebo niekto to robi tak...rada zmiesat to s kokosom je uplne mimo. no a snehova masa s mandlami sa pecie....a nenechava sa surova. zakusok ako taky mi nevadi, ale jeho nazov je velmi zavadzajuci a podobnost s laskonkou je absurdna.

Tohle má s laskonkami společného ještě míň než hodinky s holinkami...:-((

No a ještě vlastně,to mléko se vaří s tou moukou na tu kašičku,je tady jen,že máslo utřeme s mlékem a přidáváme kašičku, z toho mi není nějak jasné,jak ji mám udělat.To jen zamíchat dohromady,nebo uvařit mléko,mouku,cukr a žloutky?:-O

Ach jo,zase taková dobrota :-p jen dotaz, jak se to krájí?Neláme se to?Nedrobí moc?:-O

aha...asi kvoli tomu snehovemu kremu

preco sa volaju laskonkove?
laskonkove cesto sa robi z bielok a mletych mandli, s kryst. cukrom a uvarenym cukrom

Tématické fráze:
laskonkovy dort, krém do laskonek, laskonky krém, řezy recepty, recepty na zákusky a řezy, krém na laskonky, laskonkový krém, forma na laskonky, levné zakuský, laskonkový dort recept, sněhový krém, recepty na řezy, laskonkové rohlíčky, zajimavé řezy, levný zákusek, laskonkové těsto, sněhové laskonky, recepty řezy, top recepty řezy, laskonkovy zakusek

Suroviny:
mouka hladká, tuk hera, voda, cukr, mléko, mouka hladká, cukr vanilkový, žloutek, máslo, cukr

Přidat fotografie receptu