Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fofr francouzský koláč

Palačinkové těsto, náplň z jablek, hrušek a sladká vůně vanilky – tenhle francouzský koláč zvládnete připravit během chvilky. Vypadá slavnostně, chutná skvěle a přitom nevyžaduje žádné složité pečení.

Hodnocení receptu je 4,7 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

BILKOVAI BILKOVAI

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

kulatá forma o průměru 26 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 880 kJ /
3 078 kcal
Bílkoviny55,06 g
Tuky151,82 g
Vláknina26,90 g
Cholesterol 792 mg
Sodík 423 mg
Sůl0,88 g
Sacharidy359,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dortovou formu vymažeme jednou lžicí oleje.
Troubu zapneme na 170 °C. Krok 2: Jablka oloupeme, umyjeme, rozkrojíme na čtvrtky, odstraníme jádřince a pokrájíme na plátky. Totéž uděláme s hruškami. Krok 3: Jablka rozložíme na dno dortové formy a na ně naklademe hrušky. Krok 4: Cukr, vanilkový cukr, olej a celá vejce šleháme asi 3-4 minuty. Potom opatrně přidáme mouku, mléko a dobře promícháme. Těsto, které je řídké jako na lívance, nalijeme na ovoce. Krok 5: Formu zakryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 170-180 °C asi 40 minut. Můžeme posypat moučkovým cukrem a ozdobit šlehačkou. Krok 6: Před podáváním můžeme pocukrovat a ozdobit šlehačkou.

TIP: Jablečné koláče - nejoblíbenější recepty, rady, tipy

Zveřejněno 17. 10. 2012

Poznámka autorky BILKOVAI

Pár francouzských koláčů tady je, ale nenašla jsem se stejným složením ingrediencí.

Zdroj: Nejlepší recepty Dona

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fofr francouzský koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DWWB

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fofr francouzský koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DWWB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tak mám opsáno ve své kuchařce a co nejdříve vyzkouším:yes::-K

Krásně jsi"fofrovala":-K+5:-p:yes:

BILKOVAI:Děkuji,Ivanko.Určitě o víkendu vyzkouším

Mariana: těsto je opravdu velmi tekuté, ale vůbec to není zdrclé. Je to takový dobrý vlhký moučník.Ono to trošku připomíná nadýchané palačinky:-) Určitě jsem nedělala naposled. Já moc nepeču, ale líbilo se mi, že je to rychlovka.

Ivetko,říkáš,že těsto má být řídké,jako na lívance?A nebude to těsto zdrclé?Jinak koláč je nádherný:-K

:yes::-prychlý koláček- vyzkouším- jablíčka jsou i hrušky tak se na to vrhnu-vypadá jedle:-D:-D

Prášek do pečiva se nepřidává. Tím, jak se našlehá to vajíčko s cukrem a olejem cca 4 minuty, tak je těsto nadýchané.

zerduška 18. 10. 2012 07:30
nepřidává se prášek do pečiva? díky za odpověď.

Nepřeklápěla jsem ho.;-)

rebeka: asi ho zítra zkusím a uvidím :-D

Kanyla: no pozor:-!:-! já to nevím jistě, ale myslím, že kdyby se měl obrátit, tak by to Ivet napsala;-) uvidíme;-):-)

rebeka: Já to právě nemohla nějak rozluštit..

taky se mi koláčiček líbí;-):-):-K:yes::yes:

Kanyla: já myslím, že ho Ivet nepřeklápěla, soudě podle fota;-)

Tématické fráze:
francouzský koláč, vlhký koláč, francouzský ovocný koláč, francouzský jablečný koláč recept, francouzský koláč s ovocem, fofr koláč, rychlý francouzský koláč, francouzský čokoládový koláč, těsto na francouzský koláč, zdrclé těsto, fofr jablecny kolac, fofrkoláč, vlhke kolace, francouzsky rychly kolac, rychlý francouzský jablečný koláč, francouzský koláč se šlehačkou, francouzké lívance, francouzský ja koláč s jablky, sladký francouzský koláč s jablky, čokoladovy francouzsky kolac s ovocem

Suroviny:
jablko, hruška, cukr krupice, cukr vanilkový, olej rostlinný, vejce, mouka hladká, mléko, olej, cukr moučkový, šlehačka

Přidat fotografie receptu