Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fofr francouzský koláč

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

BILKOVAI BILKOVAI

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 880 kJ /
3 078 kcal
Bílkoviny55,06 g
Tuky151,82 g
Vláknina26,90 g
Cholesterol 792 mg
Sodík 423 mg
Sůl0,88 g
Sacharidy359,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tak jdeme na to. Je to rychlovka: Dortovou formu si vymažeme jednou lžicí oleje. Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a ty zase na plátky. Rozložíme je na dno dortové formy. Totéž uděláme s hruškama. Oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a nakrájíme na plátky.Já měla kompotované, takže jsem pouze nakrájela na plátky. To vše poklademe na jablíčka. Krok 2: Cukr, vanilkový cukr, zbylý olej a celá vejce šleháme cca 3-4 minuty. Potom opatrně přidáme mouku a mléko. Těsto, které je řídké jak na lívance nalijeme na ovoce, pokryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby na 170-180°C. Pečeme cca 40 minut. Můžeme posypat moučkovým cukrem a ozdobit šlehačkou.

Zveřejněno 17. 10. 2012

Poznámka autorky BILKOVAI

Zdroj:nejlepší recepty Dona

Pár francouzských koláčů tady je, ale nenašla jsem se stejným složením ingrediencí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fofr francouzský koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DWWB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fofr francouzský koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DWWB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Tak mám opsáno ve své kuchařce a co nejdříve vyzkouším:yes::-K

:-):yes:

:-p:-p:yes::yes:

Krásně jsi"fofrovala":-K+5:-p:yes:

BILKOVAI:Děkuji,Ivanko.Určitě o víkendu vyzkouším

Mariana: těsto je opravdu velmi tekuté, ale vůbec to není zdrclé. Je to takový dobrý vlhký moučník.Ono to trošku připomíná nadýchané palačinky:-) Určitě jsem nedělala naposled. Já moc nepeču, ale líbilo se mi, že je to rychlovka.

Ivetko,říkáš,že těsto má být řídké,jako na lívance?A nebude to těsto zdrclé?Jinak koláč je nádherný:-K

:yes::-prychlý koláček- vyzkouším- jablíčka jsou i hrušky tak se na to vrhnu-vypadá jedle:-D:-D

Prášek do pečiva se nepřidává. Tím, jak se našlehá to vajíčko s cukrem a olejem cca 4 minuty, tak je těsto nadýchané.

zerduška 18. 10. 2012 08:30
nepřidává se prášek do pečiva? díky za odpověď.

Nepřeklápěla jsem ho.;-)

rebeka: asi ho zítra zkusím a uvidím :-D

Kanyla: no pozor:-!:-! já to nevím jistě, ale myslím, že kdyby se měl obrátit, tak by to Ivet napsala;-) uvidíme;-):-)

rebeka: Já to právě nemohla nějak rozluštit..

taky se mi koláčiček líbí;-):-):-K:yes::yes:

Kanyla: já myslím, že ho Ivet nepřeklápěla, soudě podle fota;-)

Tématické fráze:
francouzský koláč, vlhký koláč, francouzský ovocný koláč, francouzský jablečný koláč recept, francouzský koláč s ovocem, fofr koláč, rychlý francouzský koláč, francouzský čokoládový koláč, těsto na francouzský koláč, zdrclé těsto, fofr jablecny kolac, fofrkoláč, vlhke kolace, francouzsky rychly kolac, rychlý francouzský jablečný koláč, francouzský koláč se šlehačkou, francouzké lívance, francouzský ja koláč s jablky, sladký francouzský koláč s jablky, čokoladovy francouzsky kolac s ovocem

Suroviny:
jablko, hruška, cukr písek, cukr vanilkový, olej rostlinný, vejce, mouka hladká, mléko, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu