Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drožďovka s václavkami a krupicovými nočky

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 177 kJ /
759 kcal
Bílkoviny48,68 g
Tuky37,36 g
Vláknina46,40 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 195 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy33,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Václavky pokrájame na menšie kúsky, dobre umyjeme vo viacerých vodách, dáme variť. Krok 2: Medzitým si nachystáme nočky/halušky: vajce rozšľaháme s olejom, pridávame krupicu tak, aby sme dostali polotuhé cestíčko, necháme odstáť, krupica napučí. Krok 3: Na oleji osmažíme droždie, miešame. Vlejeme povarené václavky aj s vodou, osolíme, okoreníme a spolu prevárame. Lyžicou odkrajujeme kúsky krupicového cesta, hádžeme halušky do vriacej polievky. Krok 4: Zelerovú stonku, libeček a niekoľko stoniek petržlenu zviažeme bielou niťou a vhodíme do polievky. Ochutnáme jednu halušku, ak je mäkká, polievka je hotová. Krok 5: Servírujeme s posekanou peržlenovou vňaťou. Kto chce polievku s menej výraznou chuťou droždia, dá iba jednu kocku.

Zveřejněno 17. 10. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drožďovka s václavkami a krupicovými nočky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GWWy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drožďovka s václavkami a krupicovými nočky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GWWy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

tejaja: aj ja si myslím...včera polievka, dnes guláš...už ich mám v mrazničke, v octe, aj čalamádu s nimi...zajtra vyrážam za nimi zas...:-D a to som ich existenciu objavila len pred pár rokmi!

magduška :yes::yes:niet nad podpňovky :-D;-)

Ďakujem...václaviek je tu teraz neskutočné množstvo, vždy sa idem iba akože prejsť a potom ich dovlečiem domov kopu. Tak sa ich snažím využiť aj netradične, v novej úprave.

Ta teda bude!!:-):yes::yes:

Magdalenko,ani nevíš,jak ráda bych si dala;-)Polévečka vypadá moc dobře,mňam:-p+11:yes::-K

Magdalenko tu zlusím v sobotu;-):yes:

droždí jsem do václavkové polévky nedávala, ale vše je jednou poprvé ;-):-p:yes::yes:

magdalenka:Já třeba klasickou houbovou smetanovou omáčku mám nejradši jen z hříbků, jinak mám ráda směsi;-) A václavky, nejlepší houby v octě;-)

magdalenka: no, kdo se bojí, nesmí do lesa:-D:-D
a to poslední psané.. to ti nevěřím.. ty nejsi nepřejícná;-):-K

1974andrea:ja sa sama v lese bojím. :-D
Neviem, ako je to vlastne s hríbami - pravými, ak sa dávajú do jedla samotné, mne sa zdajú nasladlé, preto mám radšej mix lesných.
Rebi, ja som zlá, už jej ich neprajem, pretože pravé hríbky som tento rok nenašla!

rebeka: Rebi - já vím, že jste duše přející;-):-))

maris: ale my jen tak.. my ti to přejeme, že jo, Magdi;-) nebo..:-?:-?:-8:-D:-D:-D:-D

magdalenka:Magdi, já jsem na houbách ráda sama;-). A myslím si, že václavky mají úplně jinou, ne-li lepší chuť než hříbky:-))

rebeka::-)):-))buďte v klidu, už taky nemám,:-)) možná o vkendu, ale myslím že už moc nebudou;-):-)

rebeka:presne tak, iba tu dráždi človeka...

Tématické fráze:
houbová omáčka na smetaně s václavkami, recept na ničevó, dobra polévka z vaclavek, polévka s václavkami

Suroviny:
olej, droždí, houby václavky, sůl, pepř, nať celerová, nať petrželová, libeček, vejce, olej, krupice dětská

Přidat fotografie receptu