Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čalamáda - zelí, mrkev, papriky

Recept na tuto směs křupavé sterilované sladkokyselé zeleniny pochází z Maďarska, ale velmi rychle zdomácněl i u nás. Základem je zelí, cibule, paprika a mrkev, to vše stačí pokrájet, naložit do sladkokyselého nálevu a pro delší trvanlivost sterilovat.

Hodnocení receptu je 4,9 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

savlinka savlinka

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 20 min + 24 hodin odležení

90 min (70 min příprava + 20 min tepelná úprava, + 24 hodin odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie28 361 kJ /
6 779 kcal
Bílkoviny89,00 g
Tuky414,20 g
Vláknina164,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,14 g
Sůl1,00 g
Sacharidy600,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu najemno nakrájíme, mrkev nastrouháme. Dobře promícháme. Krok 2: Zasypeme Dekem, cukrem a zalijeme olejem. Krok 3: Vše dobře promícháme a necháme 24 hodin uležet. Krok 4: Pak plníme do umytých a čistých sklenic. Po naplnění dobře otřeme okraje. Krok 5: Sklenice zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C.

TIP: Desatero rad na téma čalamáda

Zveřejněno 18. 10. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čalamáda - zelí, mrkev, papriky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NW1L

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čalamáda - zelí, mrkev, papriky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NW1L

Marie

Komentáře (28)

tuhle čalamádu dělám poprvé, právě se sterilizuje v troubě. Jsem na ní zvědavá. Ale tenhle typ salátů máme rádi, tak si myslím, že nám bude chutnat <3:-K

Moooc dobré...????????✌

Výborná,příští rok dělám znovu:yes:

Marcela Puček Becvarovska 25. 9. 2016 13:18
Dobrý den dávám bodik:yes: super recept. Uz loni jsem zkoušela :-*a byl vynikající <3<3

Dnes jsemm naložila zeleninu... Ještě jsem přidala na plátky asi 4 okurky. Voní krásně. Zítra nacpu do slenic a bude!! Díky za recept :-).

Aleš Horyna:já jí mám už 2 roky a je stále dobrá:-!:-!Asi jste neměl dobře čisté skleničky a víčka:-//

Aleši, čalamádu nedělám ale okurky ano a nesteriluji. Deko je konzervant. V chladu mi vydrží minimálně rok.

Aleš Horyna 28. 10. 2015 07:35
Jarka D.: Nestačí zavíčkovat, musí se zavařit!!!!!!!! V chladu po pár týdnech začala kvasit:-//

dasa štastkova 18. 10. 2015 11:31
super,super:yes::yes::yes:

dasa štastkova 18. 10. 2015 11:04
čalamáda vynikající!!!:yes::yes::yes:

Veronika Křišťálová 2. 10. 2015 13:35
Čalamáda je výborná. Přidala jsem tam trochu nastrouhaného křenu. Super recept :-)

Jani, udělala jsem pro nás dva pár skleniček tvé čalamády, jen jsem ještě přidala zelená rajčata, bude jistě dobrá a dávám ti 13.bodík :yes: a fotku;-)

Dnes jdu vyzkoušet... vypadá fantasticky :-):yes:

jana bendikova 12. 8. 2014 19:00
Dneska zkouším poprvé,tak snad se povede ,jen jsem přidala chili papričky..máme rádi pikantnííí...díky za recept..:)..:-):yes:www.toprecepty.cz

Tak opět po roce dělám čalamádu;-)

Tématické fráze:
domácí čalamáda se zelím, čalamada ze zeli, nálev na čalamádu, čalamáda ze zelím paprikou cibuli, čalamáda ze zelím, paprikou, cibuli, čalamáda, papriková čalamáda, recept na čalamádu ze zeli, čalamáda ze zelí a mrkve, čalamáda s dekem, čalamáda s paprikami, recept na čalamádu, čalamáda z bílého zelí, čalamada recept, čalamáda se zelí, zelí s paprikou, čalamáda ze zelí recept, čalamáda zelí, čalamády s paprikou, čalamáda z mrkve

Suroviny:
zelí bílé, paprika, mrkev, cibule, ocet, olej, cukr, deko

Přidat fotografie receptu