Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chleba bez práce

Hodnocení receptu je 4,7 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Katali

Snadný

Doba přípravy 5minut + kynutí 8-12hod. + 45minut pečení

5minut + kynutí 8-12hod. + 45minut pečení

Suroviny

Porce: dost

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 524 kJ /
2 754 kcal
Bílkoviny88,75 g
Tuky15,88 g
Vláknina26,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,82 g
Sůl12,00 g
Sacharidy551,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku, sůl, kmín a droždí smícháš dohromady a pak přidáš vodu a uděláš hustší těsto (čím hustší, tím lepší). Žádné složité mísení, jen zamíchat, aby to drželo při sobě. Krok 2: Dáš na teplé místo a necháš 8-12 hodin kynout (pokud je velký hlad, může se nechat kynout jen 6 hodin, ale chleba je hutnější). Krok 3: Potom si zapneme troubu na 230°C a vložíme do ní zapékací mísu i s víčkem (já používám klasickou kulatou skleněnou) a necháme mísu 30 minut nahřívat. Krok 4: Potom do ní přesuneme těsto, přiklopíme a dáme na 30 minut péct. Po 30 minutách sundáme víčko a ještě pečeme 15 minut. A je to hotovo.

TIP: Čím a kdy potírat chléb, aby byl lesklý?

Zveřejněno 18. 10. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chleba bez práce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O69g

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chleba bez práce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O69g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Pridala som aj slnečnicové, ľanové aj tekvicové semienka.

Kapitalisto!

Aby kůrka nebyla tak tvrdá, ihned po upečení pomazat chléb vodou - stylem, co se do něj vleze, ale přiměřeně, přiměřeně. Já k tomu používám rozprašovač. Po navlhčení chleba přikrývám utěrkou. A je vyřešeno.:yes:

Punčochářová 18. 8. 2016 16:04
Nejlépe na víkend upéci , pak zkusit ještě chleba " KLUCI V AKCI " s pivem , už nedělám jiný . Mají dva druhy , ještě s olivami a klobásami . Doporučuji , zkuste ,pak mi řeknete ..........:-K:-K

Přidávám foto a bodík:yes::-p

52mančikova@seznam.czpokud máte tvrdou kůrku tak než dáte chleba péct tak ho potřete slanou vodou a po upečení když je ještě vřelí tak zas

Tak chlebík upečený a hned během pár minut i spapaný!!! :-D Chuťově VYNIKAJÍCÍ!!!!!! :-p :yes: :-p :yes: :-p :yes: Jen malá malilinkatá výtka: je dosti tvrdá kůrka. Když jsem ho krájela, měla jsem co dělat. Pokud máte někdo na to nějaký fígl, tak sem s ním!!! :yes:

VerkaZabka:
Já po upečení chleba přikryji utěrkou a než vychladne, tak je měkký. Tak to dělám i s jiným pečivem (buchty, kaiserky, housky, koláče a pod.). A nemusím chleba potírat vodou ani před pečením, ani po upečení.
Hana

Zobrazit starší odpověď

Marťas:
...já to dělám stejně:yes:
Papír protáhnu vodou, vyždímám, vložím na chvilku mezi dva hluboké talíře (tím papír vytvaruju) pak na něj na tom talíři přendám těsto, nechám chvilku vykynout a těsně před tím, než to dám do vřelého hrnce, tak těsto dekoruju semínky a udělám do něj zářezy nožem...

Opravdu je výborný . Jen malá rada - aby se těsto dobře dávalo do vyhřáté mísy nebo pekáče , nechávám těsto kynout na pečícím papíru a potom i s papírem přendám do mísy a už jen peču . Neušpinite si ručičky a dobře se těsto přendává . ;-):yes:

Tento chleba peču pravidelně, je moc dobrý, ale na můj vkus má dost tvrdou kůrku. Nevíte někdo, jak docílit vláčnější kůrky? Díky.

Andrea: já používám klasickou zapékací mísu, která je např. na zapékané těstoviny a podobně. Těsto není úplně studené (má pokojovou teplotu) bo kynulo na teplém místě, my máme vyhřívanou podlahu tak ho mívám položené na ní.

Tak pokud půl hodiny zahřívat mísu i s víkem, předpokládám, že jde o Jenské sklo a šupnu tam něco chladnějšího, tak to rupne, jestli ne už u toho zahřívání:-8:-D
30+15=45 :-O ne 320:-D

Nadja: krásný překlep v receptu :-D 320minut péct :-D

Katali: rcp máš zařazen v kategorii "Domácí pekárna" - co na tom děláš v pekárně? :-?

Vyzkoušela jsem, přes počáteční obavy, povedlo se, je fajn, díky. S dovolením přidávám také foto, načala jsem ho kvůli tomu.
Schválně jsem nekoupila chleba, aby mě to donutilo zkusit tento recept. Mouku jsem nakombinovala pšeničnou, žitnou a celozrnnou.
:-p:-)):yes:

Tématické fráze:
domácí chleba bez kynutí, chleba bez kynuti, domácí chléb bez kynutí, jenské sklo, chléb bez kynutí, recept na chleba bez kynutí, chleba bez mísení, chleba 12 hodin, chléb bez mísení, chleba za 12 hodin, top recepty chleba, top recepty chleba, čím pomazat chleba, chléb kynutý 12 hodin, jednoduchý domácí chléb bez kynutí, domácí chléb kynutý 12 hodin, pečení chleba ve skle, domácí chleba bez práce, pečení chleba jenské sklo, domácí chléb bez mísení

Suroviny:
mouka hladká, sůl, kmín celý, droždí sušené, voda

Přidat fotografie receptu